ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεννηματά: Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερά – Η αριστερά νοιάζεται για τους πολλούς, όχι για τους Πολλάκηδες

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Λάρισα όπου βρέθηκε και το κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο της πόλης το βράδυ του Σαββάτου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννήματα. Η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά, εξηγώντας δηκτικά ότι «Δεν είναι Αριστερά η τυφλή υποταγή στη λιτότητα, η ελεημοσύνη των επιδομάτων και η αλαζονεία της εξουσίας» κι ότι «η Αριστερά νοιάζεται για τους πολλούς και όχι για τους Πολλάκηδες».

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Σε ότι αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές, τόνισε πως «όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ ,στη διατήρηση της ακραίας συντήρησης που διαλύει την Ευρώπη. Για να εξηγούμαστε.

Όποιος ψηφίζει Τσίπρα εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, την χαοτική ευρωπαϊκή λαϊκίστικη αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές. Για να ξέρουμε τι λέμε.

Κάθε Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, Δημοκρατική Ευρώπη. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για αυτή την μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε την μάχη στις 26 Μαΐου».

ΤΟ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ

Σχολιάζοντας τη σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα –Μητσοτάκη στη βουλή την περασμένη Τετάρτη, η κ. Γεννηματά είπε πως «το «μακελειό της Τετάρτης» αποκάλυψε την παρακμή σε όλο της την έκταση.

Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε ως μομφή κατά ενός Υπουργού και ουσιαστικά μετατράπηκε σε  μομφή κατά των δύο δήθεν μονομάχων , του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Απογοήτευσαν τους Έλληνες. Πλήγωσαν  την αξιοπρέπεια της Πολιτικής! Βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς.

Συζήτηση πεζοδρομίου, μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες του Ελληνικού λαού. Προβλήματα που δεν θα λύνονται όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση της πόλωσης και του διχασμού. Αυτό που κατάφεραν και οι δυο τελικά είναι να αποκαλύψουν τις δύο όψεις της συντήρησης που καθηλώνει τη χώρα.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ

Ιδιατίερα καυστική εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγελίες, τονίζοντας πως «τώρα ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα. Υπογράφει ακάλυπτες επιταγές. Μεταχρονολογημένες. Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε ,  έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο. Γνωρίζουν οι συνταξιούχοι ότι τους αφαίρεσε την 12η σύνταξη. Με τις αυξημένες εισφορές υγείας, την επιβάρυνση στα φάρμακα, την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Γι’ αυτό  τώρα δεν πείθει κανέναν όταν εξαγγέλλει δήθεν 13η.»

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΩΡΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ

Η κ. Γεννηματά έστρεψε στη συνέχεια τα πυρά της κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η χώρα όμως δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο Πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση. Ο κ. Μητσοτάκης περιμένει απλά το ώριμο φρούτο να πέσει από το δένδρο της εξουσίας, οραματιζόμενος την αυτοδυναμία του. Δεν χάνει  την ευκαιρία να παίξει το δικό του ρόλο   ως η άλλη όψη του  κάλπικου νομίσματος του δικομματισμού. Ο κ. Μητσοτάκης κουβέντα και δεν έχει πει για τις ευθύνες της παράταξης του στον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση, το 2004-09.»

ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ: Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Ακολούθως η κ. Γεννηματά παρουσίασε το «Σχέδιο Ελλάδα» το οποίο όπως εξήγησε θέτει συγκεκριμένους στόχους και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για να γυρίσει σελίδα η χώρα.

Αναλυτικότερα:

Για την Ανάπτυξη

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε με τις  ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να αφεθούμε στην ασυδοσία της αγοράς που πρεσβεύει η  ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό ΣΟΚ. Παραγωγή νέου πλούτου, δίκαιη διανομή του, δουλειές με ασφάλεια για όλους. Χρειάζονται μεγάλες ξένες επενδύσεις, πόλοι ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια και κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Για να το πετύχουμε αυτό διεκδικούμε την αλλαγή του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα. Από 3,5 στο 2%. Έτσι απελευθερώνονται πόροι για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική.

Για τον Δημόσιο Τομέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει  τον Δημόσιο Τομέα ως λάφυρο. Η ΝΔ ως εχθρό. Μιλά για δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών. Λέμε όχι και στις 2 αυτές καταστροφικές λογικές. Θέλουμε Κράτος αποκεντρωμένο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο ώστε να λειτουργεί η αγορά με κανόνες. Φιλικό για τους πολίτες και τις επενδύσεις.

Χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών που φθάνουν στα όρια της κατάρρευσης.

Για τον Εθνικό Πλούτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα δεσμεύεται και για την άμεση εκποίηση του νερού, της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών. Η ΝΔ είναι γνωστό ότι συμφωνεί με το ξεπούλημα.

Είμαστε απέναντι και με τους δυο. Το λεγόμενο “Υπερταμείο”, πρέπει να καταργηθεί και να δημιουργηθεί το  Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου. Οι πόροι που θα εισπραχθούν να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη και  στην στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Με τη θηλειά στο λαιμό.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ιδιαίτερη μνεία επιφύλασσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για τον αγροτικό κόσμο, παρουσιάζοντας τις εξής δεσμεύσεις στο πλαίσιο ενός «συμβολαίου τιμής και εμπιστοσύνης»:

  1. Την φορολόγηση των αγροτών με καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 13% και του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων.
  2. Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.
  3. Τη μείωση του κόστους παραγωγήςμε έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου
  4. Τη θέσπιση κινήτρωνγια την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών με μείωση φορολογίας κατά 35% και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφή Φ.Π.Α. για τους αγρότες που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών.
  5. Την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2021 και τη διεκδίκηση στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μη μειωθεί η χρηματοδότηση της Νέας ΚΑΠ.
  6. Τη θεσμική προστασία της παραγωγικής γης και ολοκληρωμένη πολιτική  με φοροκίνητρα, φοροαπαλλαγές και με τράπεζες γης για αξιοποίηση από τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους.
  7. Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι πωλήσεις προϊόντων με ανοιχτές τιμές, οι ελληνοποιήσεις και οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών ώστε να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι
  8. Τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας   του ΕΛΓΑ με την αξιοποίηση και ευρωπαϊκών πόρων και στόχους την ένταξη στους κανονισμούς νέων κινδύνων λόγω της κλιματικής αλλαγής, δικαιότερες ασφαλιστικές εισφορές και επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των αποζημιώσεων.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος, Μαρίνος Τζώτζης / Φωτό: onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!