Κατερίνα Γαργάλα στο TheNewspaper.gr: «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ είναι οι νέες χειρολαβές για τους αναποφάσιστους και απογοητευμένους πολίτες»

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Απομακρύνθηκε από το ΠΑΣΟΚ, καθώς το ίδιο απομακρύνθηκε από την ιδρυτική του διακήρυξη. Παρόλα αυτά, συνεχίζει ως γνήσια αγωνίστρια του κεντρώου χώρου την μάχη μέσα από την «Δημοκρατική Ευθύνη», ένα κόμμα, που όπως λέει χαρακτηριστικά προέρχεται από τον πραγματικό κόσμο.

KEN 2

Το ιδρυτικό μέλος και υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Κατερίνα Γαργάλα, σημειώνει ότι η «Δημοκρατική Ευθύνη» γι’ αυτήν αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρό για να εκφραστεί πολιτικά και να παράξει καθαρή πολιτική αρχών και άξιων.

Η ίδια -μαζί με άλλα 5.000 περίπου μέλη του κόμματος-  όπως υπογραμμίζει αποφάσισε να κάνει μια ειρηνική επανάσταση, με το να αφήσει την μιζέρια, την παραίτηση, και την στείρα κριτική στο ΄΄σύστημα ”….

Εξάλλου, όπως η ίδια ισχυρίζεται είναι καιρός να αιματωθεί η πολιτική ζωή του τόπου, το κοινοβούλιο μας αλλά και του ευρωκοινοβούλιου από απλούς, άξιους παραγωγικούς Έλληνες με υγιή πατριωτισμό, με δημοκρατικά ιδεώδη, με ανθρώπινη ευαισθησία και υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης.

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

 • Κα Γαργάλα για ποιον λόγο αποφασίσατε να είστε συνιδρυτικό  μέλος του νέου κόμματος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ;
 • Στην πολιτική μπήκα το 2012 . Η επαφή μου με το συστημικό κόμμα στο οποίο πρωτοεισήλθα και αγωνίστηκα για την αναγέννηση του μ’ έκανε γρήγορα να διαπιστώσω ότι αυτή είναι μια μάταιη προσπάθεια εφόσον το ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκε για πολλούς λόγους που δεν είναι επί του παρόντος η στιγμή να αναλυθούν, από την ιδρυτική του διακήρυξη. Άμεσα αντιλήφθηκα ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο σοβαρό πατριωτικό κεντρώο εξωσυστημικό κόμμα με αρχές και αξίες που θα εκφράζονται με νέα φορτία εμπιστοσύνης. Χωρίς να υπολογίσω προσωπικές ωφέλειες, χωρίς να αγκιστρωθώ στην πολιτική μου παρακαταθήκη, χωρίς να μεταπηδήσω από το ένα κόμμα στο άλλο για την «καρέκλα» όπως συνηθίζεται στις μέρες μας, συμμετείχα με πολιτικό σθένος στην ίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ έχουσα συνείδηση της ατομικής ευθύνης που μου αναλογεί ως ενεργή πολίτης, για να συμβάλλω στην ουσιαστική ανόρθωση της χώρας μας .

 

 • Ποια είναι η διαφορά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ από τα προϋπάρχοντα κόμματα;
 • Η διαφορά είναι τεράστια εφόσον η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ προέρχεται από τον πραγματικό κόσμο. Απαρτίζεται από ενεργούς πολίτες και ενεργούς επιστήμονες με διάθεση προσφοράς για την Ελλάδα. Συνυπογράφοντας την ιδρυτική διακήρυξη της ΕΥΘΥΝΗΣ που διαπνέεται από δημοκρατικές και πατριωτικές αρχές και αξίες, τα πρώτα 1500 μέλη και ακολουθώντας τα υπόλοιπα 5000 περίπου στο σύνολο τους μέχρι σήμερα αποφάσισαν να κάνουν μια ειρηνική επανάσταση με το να αφήσουν την μιζέρια την παραίτηση και την στείρα κριτική στο ΄΄σύστημα ” και να ενεργοποιηθούν ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Αποφάσισαν να αντισταθούν στον λαϊκισμό, στον κρατισμό, στην οικογενειοκρατία, στις πατρωνίες, στις φασιζουσες νοοτροπίες στην πνευματική ένδεια των ημερών μας, στον εκχυδαϊσμό και το χαμηλό επίπεδο που διατρέχει την πολιτική ζωή του τόπου. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ είναι οι νέες χειρολαβές που έχουν ανάγκη να πιαστούν  οι Έλληνες αναποφάσιστοι πολίτες που απογοητευμένοι  απέχουν από την άσκηση του ιερού εκλογικού τους δικαιώματος. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ καλεί σε αγώνα αναγέννησης της χώρας και ουσιαστικής της ανόρθωσης, ώστε να αποτελέσει η ΕΛΛΑΔΑ  ισχυρό παράγοντα σταθερότητας και πολιτισμού μέσα σε μια ενωμένη δημοκρατική και αλληλέγγυα ΕΥΡΩΠΗ.

 

 • Έχετε αγωνιστεί ξανά με πανελλαδικό σταυρό σε ευρωψηφοδέλτιο;
 • Δεν είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι και μάλιστα με πανελλαδικό σταυρό σε ευρωψηφοδέλτιο για μια την ΕΥΡΩΠΗ του μέλλοντος. Συμμετείχα και στο ευρωψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και  εξακολουθώ να θεωρώ εκείνη την συλλογική προσπάθεια  μια αναλαμπή στο χρονικό της  συνεχιζόμενης αξιακής πτώσης στην οποία σύρεται εδώ και χρόνια το ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ. Είχα έρθει 18η στους 42 της ΕΛΙΑΣ καταλαμβάνοντας 10.000 σταυρούς πανελλαδικά αγωνιζόμενη και τότε όπως και τώρα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ στην ΕΥΡΩΠΗ και σε όλον τον κόσμο. Η ΕΛΙΑ δεν έμελλε να έχει συνέχεια αφού η προσπάθεια έσπαγε τα συστημικά πρότυπα. Δεν αναλογίστηκα πολιτικό ρίσκο. Σημειωτέον ότι όλες οι υποψηφιότητες μου ήτανε μάχη σταυρού, σε μια εποχή που κάνουν πολιτικές καριέρες άνθρωποι που δεν ζήτησαν ποτέ τον σταυρό από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες .Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ είναι πεδίον δόξης λαμπρό για να εκφραστώ πολιτικά και να παράξω καθαρή πολιτική αρχών και άξιων, όπως καθημερινά το κάνω άλλωστε και μέσα από το επάγγελμα μου και όπως αυτό καταδεικνύεται από τις μέχρι σήμερα ανιδιοτελείς πολιτικές μου επιλογές.

 

 • Ζούμε στην εποχή και οι πολιτικοί –σε πολλές περιπτώσεις δυστυχώς- ανήκουν στην θεωρία του φαίνεσθαι. Σε προσωπικό επίπεδο εσείς, ασπάζεστε μία άλλη φιλοσοφία ζωής. Ποια η τοποθέτησή σας για την πολιτική;
 • Οι πολιτικοί με όρους star system θριαμβεύουν, όμως σήμερα χρειάζεται  να αιματωθεί η πολιτική ζωή του τόπου, το κοινοβούλιο μας αλλά και του ευρωκοινοβούλιο από απλούς άξιους παραγωγικούς Έλληνες με υγιή πατριωτισμό με δημοκρατικά ιδεώδη με ανθρώπινη ευαισθησία και υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης. Εγώ απλά είμαι μια εκ των χιλιάδων τέτοιων ελλήνων /ελληνίδων και  δεν έχει παρά να δοθεί μόνο το έναυσμα να ενεργοποιηθούν όλες αυτές οι υγιείς δυνάμεις  ώστε να γίνουν θαύματα. Αυτό το έναυσμα το δίνει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ με το πανεθνικό της προσκλητήριο. Η σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων που παλεύουν καθημερινά, μπορεί να γίνει  ηχηρή πολιτική παρουσία στις επάλξεις του αγώνα για την Ελλάδα που μας αξίζει. 

 

 • Ποιο θέμα θα προσπαθήσετε να προωθήσετε στις Βρυξέλλες, στην περίπτωση εκλογής σας;
 • Εάν εκλέγω θα αγωνιστώ για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για τις γυναίκες, για την δημοκρατία, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη ειρήνη. Θα αγωνιστώ και για την υπεράσπιση των ζώων από την κακοποίηση και θα ζητήσω να παύσουν οι αιματηρές ταυρομαχίες κατάλοιπο ενός κόσμου, όπου το θέαμα δεν ήτανε τροφή του μυαλού όπως στην αρχαία τραγωδία αλλά ικανοποίηση του κατώτερου ενστίκτου.

 

 • Ποιο είναι το κλίμα που έχετε εισπράξει από την μέχρι τώρα επαφή σας με τους πολίτες;
 • Οι συνέλληνες και συνελληνίδες με τους οποίους συνομιλώ κατά τις περιοδείες μου ανά την Ελλάδα στην προσπάθεια μου να καταστήσω γνωστή την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ανταποκρίνονται στην προσπάθεια με τόσο θέρμη που επιβεβαιώνει την ανάγκη της δημιουργίας αυτού του κόμματος, όπως και του κενού που εδώ και καιρό υπάρχει στο χώρο του κέντρου. Άλλωστε είναι εμφανές ότι το ρήγμα διαπερνά τον κεντρώο χώρο και πολώνει διχαστικά και συγκρουσιακά την πολιτική ζωή της χώρας με ότι βλαβερές συνέπειες μπορεί να έχει τούτο στην εθνική συνεννόηση, συνεργασία και ομόνοια και δη σε μια εποχή που οι Τούρκοι πλέουν γύρω μας σαν τους καρχαρίες διψώντας για  αίμα. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει ενωμένη και καταλύτης γι’ αυτό είναι ένα νέο καθαρό δυνατό κεντρώο αξιακό κόμμα που εξισορροπεί τα άκρα. Το κλίμα άρα που αποκομίζω είναι ότι καθημερινά φίλοι και φίλες συρρέουν στην ΕΥΘΥΝΗ ως ΚΙΝΗΜΑ λαού.

 

 • Στην τελική ευθεία για την κάλπη, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;
 • Το σύνθημα λοιπόν βγαίνει αβίαστα από αυτό που είπε  ο Παναγιώτης Κονδύλης ( Έλληνας φιλόσοφος συγγραφέας και μεταφραστής ) 

΄΄ Όσα ωφελούν τους ιδιοτελείς, τα προπαγανδίζουν οι αφελείς ΄΄ 

”Πάρτε την τύχη στα χέρια σας, αντιδράστε στο ΄΄σύστημα ΄΄, ενωθείτε με τον καθαρό αγώνα της κοινωνίας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ .”

error: Content is protected !!