Εκδήλωση – αφιέρωμα σε οπτικοποιημένα ποιήματα με την υπογραφή του Γιάννη Κωστή

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Ο Ελληνογαλλικός σύνδεσμος Βόλου και η ΧΕΝ Βόλου διοργανώνουν την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 8.30 μμ, στο ξενοδοχείο “ΠΑΡΚ”, εκδήλωση όπου θα προβληθεί βίντεο του Γιάννη Κωστή με οπτικοποιημένα ποιήματα των κκ. Μαίρης Γαβαλά, Νίκου Κούτσουρου, Βασίλη Λαμπρόπουλου, Jean Claude, και Μπάμπη Τσέλου. Διάρκεια 1 ώρα περίπου. Είσοδος ελεύθερη.
Ο Γ. Κωστής επισημαίνει: Εδώ και ένα χρόνο περίπου πιάστηκα σε δίχτυα ποιημάτων φίλων μου, που τα γνώρισα από βιβλία τους ή μέσα από το facebook που τα δημοσίευσαν. Στην προσπάθεια λοιπόν δικής μου εμβάθυνσης στο νόημα του «τι θέλει να πει ο ποιητής», προέκυψε ο οπτικομουσικός «στολισμός» των ποιημάτων, που συγχρόνως κάνει πιο θελκτική την γνωριμία του ποιήματος, σε κάποιον που δεν θα καθόταν να το διαβάσει από το γραπτό. Στην κοινωνία του θεάματος που ζούμε, το βίντεο κατέχει κυρίαρχη θέση στην καθημερινότητά μας, έτσι ας παίξει ακόμη ένα ρόλο νομίζω εποικοδομητικότερο.
Έτσι προέκυψε η “βιντεοποίηση” ποιημάτων 5 φίλων ποιητών, που τους άρεσε και έδωσαν την άδειά τους να προβληθούν δημόσια.
Όσο γι αυτούς τους ίδιους κάποιες μέρες του χρόνου, θαρρώ πως πρέπει να σωπαίνουν, για ν’ ακούν την ηχώ των ποιημάτων τους, που τραγουδάνε οι άνθρωποι…”

error: Content is protected !!