Ευθύμιος Ζιγγιρίδης στο TheNewspaper.gr: «Ανάπτυξη και Έργα, το δίπτυχο της «Θεσσαλίας υπέρ των Πολιτών»

milonas

Ο Ευθύμιος Ζιγγιρίδης ρίχνεται στην μάχη των περιφερειακών εκλογών στο πλευρό του Κώστα Αγοραστού για δεύτερη φορά, δηλώνοντας πολύ ευχαριστημένος από την αποδοχή του κόσμου κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς τα έργα της Περιφέρειας όλα αυτά τα χρόνια είναι ορατά από τους κατοίκους της Μαγνησίας.

Ο ίδιος, σε περίπτωση εκλογής του, ως πρώτο έργο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα εισηγηθεί την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα δημόσια κτίρια προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και να εξοικονομηθούν πόροι οι οποίοι θα διοχετευθούν  σε άλλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια θα πρέπει άμεσα να σχεδιάσει μελέτη για την ανάδειξη των επενδυτικών δυνατοτήτων του Νομού και σημειώνει ότι ακόμη και τα άτομα που δεν θα εκλεγούν στο Π.Σ. θα πρέπει να αξιοποιηθούν για να επικοινωνούν τα προβλήματα της Μαγνησίας.

Ωστόσο, απευθυνόμενος σε όσους νέους έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, να δώσουν το παρών στις 26 Μαΐου, καθώς η απομάκρυνση από την πολιτική ζωή του τόπου ισούται με υποδούλωση και απώλεια της ελεύθερης βούλησης…

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

-Λάβατε την απόφαση να εκτεθείτε δημόσια με την ένταξή σας στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ποιο ήταν το κίνητρο για να λάβετε αυτή την απόφαση;

Είναι η δεύτερη φορά που είμαι στο πλευρό του Κώστα Αγοραστού. Το κίνητρο για να συμμετάσχω σε αυτήν την γιορτή της Δημοκρατίας είναι η αγάπη μου για προσφορά. Δεν είναι αλτρουιστικό αυτό αφού παίρνω κάτι πίσω από αυτήν τη διεργασία. Παίρνω ψυχική ικανοποίηση. Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο. Δεν είναι το ότι Θέλω μόνο, αλλά  ξέρω ότι Μπορώ να προσφέρω. Έχω γνώσεις, εμπειρία, κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Εξάλλου μου δόθηκαν θέσεις ευθύνης τα τελευταία χρόνια σε δομές της Περιφέρειας  (Αντιπρόεδρος Γηροκομείου Βόλου, Αντιπρόεδρος Κέντρου Πρόληψης, μέλος ΔΣ ΕΚΠΟΛ Θεσσαλίας κτλ) και όχι μόνο (αμισθί) και προσπάθησα να διαμορφώσω θετικές εξελίξεις στις αντίστοιχες δομές. 

– Ποιο έργο που αφορά την Μαγνησία θα εισηγηθείτε πρώτο στην περίπτωση εκλογής σας;

Υπάρχουν τρεις βασικοί πυλώνες ανάπτυξης στο Νομό μας, Τουρισμός, Πρωτογενής τομέας και Ενέργεια. Το πρώτο έργο που θα εισηγηθώ είναι η εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα δημόσια κτίρια προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και να εξοικονομηθούν πόροι οι οποίοι θα διοχετευθούν  σε άλλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. 

– Ως   σύμβουλος   στρατηγικών   επενδύσεων   πού   θα   πρέπει   να εστιάσει   περισσότερο   η   Περιφέρεια,   ώστε   να   υπάρξει   η πολυπόθητη πλέον προσέλκυση επενδύσεων;

Η Περιφέρεια μαζί με άλλους επαγγελματικούς φορείς θα πρέπει να σχεδιάσει μελέτη για την ανάδειξη των επενδυτικών δυνατοτήτων του Νομού. Όπως έχω αρθρογραφήσει πολλές φορές και έχω εισηγηθεί σε αντίστοιχες ομιλίες, βασικοί οικονομικοί πυλώνες είναι ο τουρισμός, η πρωτογενής παραγωγή και η Ενέργεια από ΑΠΕ. Μία μελέτη η οποία θα αναδεικνύει  στοχευμένα τα σημεία τα οποία χρειάζονται ενίσχυση και κυρίως ξένες επενδύσεις θα ήταν η αρχή για τις περαιτέρω ενέργειες επικοινωνίας και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

– Σε ένα προεκλογικό σας σύνθημα είδα το «σλόγκαν» «βελτιώνουμε την καθημερινότητα». Στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας ποια τα βήματα που πρέπει να γίνουν από την επόμενη κιόλας ημέρα, ώστε αυτό να γίνει πράξη;

Η Αντιπεριφέρεια στο Νομό μας έχει δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για την καθημερινότητα του Πολίτη. Προσπαθεί με τους λιγοστούς πόρους που έχει στη διάθεση της, να καλύψει τεράστιες περιοχές και να συντηρήσει δρόμους και άλλες υποδομές που βοηθούν σε μία ποιοτικότερη καθημερινότητα.  Ωστόσο, θεωρώ ότι ακόμη και τα άτομα που δεν θα εκλεγούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να αξιοποιηθούν από την Περιφέρεια για να επικοινωνούν τα προβλήματα της περιοχής τους -και όχι μόνο- και επίσης να μπορέσει να αξιοποιηθεί η γνώση και η εμπειρία τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη της Μαγνησίας.

– Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί; Είστε ευχαριστημένος από τις θέσεις που ανέπτυξαν όλες οι παρατάξεις που διεκδικούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας;

Η «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» έχει αποδείξει στην πράξη τις ικανότητες διαχείρισης των χρηματοδοτικών εργαλείων για αναπτυξιακά έργα. Ο υπολογισμός είναι βαρύς και ο νέος στοχευμένος σχεδιασμός είναι συγκεκριμένος. Η αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια στο περιφερειακό συμβούλιο ήταν ανύπαρκτη γιατί προφανώς  ήταν αδύνατον για τις υπόλοιπες παρατάξεις να μην δεχτούν την πραγματικότητα η οποία ήταν Ανάπτυξη Ανάπτυξη Ανάπτυξη και Εργα Εργα Εργα. Οι θέσεις που αναπτύχθηκαν από τις άλλες παρατάξεις αγγίζουν θεωρητικές προσεγγίσεις, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορεί να είναι άμεσα υλοποιήσιμες.

      – Ποιο το κλίμα που εισπράττετε από την μέχρι τώρα επαφή σας με τον κόσμο;

Ως αναφορά την παράταξη μας τα σχόλια είναι θετικά γιατί το έργο είναι αναμφισβήτητο, αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ως αναφορά το πρόσωπό μου, ο κόσμος έχει παρακολουθήσει την προσφορά μου από όλες τις θέσεις ευθύνης που κατείχα και πλέον μπορεί να έχει δείγματα γραφής για τον τρόπο που προσεγγίζω τα κοινά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αποδοχή του κόσμου.

– Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους νέους που γυρνούν την πλάτη στην κάλπη, καθώς έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική;

Οι νέοι δεν ευθύνονται για αυτήν την τη συμπεριφορά. Αυτοί που ευθύνονται είναι όλοι αυτοί που συντηρούν στερεότυπες και δογματικές απόψεις περί πολιτικής και κομματικής προσέγγισης στην λύση των τοπικών προβλημάτων. Η πολιτική είναι και πρέπει να είναι βίωμα όλων μας. Κάθε πράξη ή απόφαση που παίρνουμε είναι μία πολιτική πράξη. Ο νέοι ωστόσο θα πρέπει να αντισταθούν σε αυτήν την τάση απαξίωσης της πολιτικής, τάση την οποία προωθούν συγκεκριμένες ομάδες. Η απομάκρυνση από την πολιτική ζωή του τόπου ισούται με υποδούλωση και απώλεια της ελεύθερης βούλησης. Η αντίσταση θα πρέπει δηλωθεί μέσα από σωστή κρίση και επιλογή ανθρώπων ικανών να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου τους.

Facebook Comments

error: Content is protected !!