Γιώργος Ρήγας στο TheNewspaper.gr: «Ο Αχιλλέας Μπέος όπου χρειάζεται, “σπάει αυγά”

 

Αποτελεί τον ακούραστο μοναδικό –προς το παρόν τουλάχιστον- παθολόγο-ογκολόγο την μονάδα χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου. Όλοι μέχρι τώρα, τον ξέραμε ως τον μετριοπαθή άνθρωπο που εργάζεται χωρίς να ζητά κοινωνική καταξίωση μέσα από την δουλειά του, αλλά ένα χαμόγελο από τους ασθενείς του. Ο Γιώργος Ρήγας πήρε την μεγάλη απόφαση την δεδομένη στιγμή, να συστρατευθεί με την «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική» και στο πλευρό του Αχιλλέα Μπέου για τις εκλογές της 26ης Μαΐου. 

KEN 728X100

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, μιλώντας στο TheNewspaper.gr εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, που για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη,  μιλά –γιατί άλλο;- για την έλλειψη του δεύτερου μόνιμου ιατρού στην Μονάδα, και τέλος, σημειώνει με νόημα, ότι κάθε Δημοτική Αρχή δικαιούται μία δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσει τη θητεία της…

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

 • Η αλήθεια είναι ότι η ένταξή σας στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου ίσως να αποτέλεσε και την μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών της 26ης Μαΐου για τον Δήμο Βόλου. Με ποια κριτήρια λάβατε την απόφαση της συμμετοχής σας στο συνδυασμό «Νέα Εποχή, Νέα Δυναμική»;
 • Προσωπικά δεν ξέρω αν και κατά πόσο η υποψηφιότητά μου με την Παράταξη “Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική” με επικεφαλής το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο αποτέλεσε έκπληξη ή όχι. Αυτό που εγώ γνωρίζω είναι οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτήν την επιλογή. 

Αυτοί είναι οι εξής:

-Γιατί είναι η μοναδική πραγματικά ακομμάτιστη Υποψήφια  Αυτοδιοικητική Παράταξη στο Βόλο. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικότερα οι Δημοτικές κατά την προσωπική μου άποψη δεν μπορούν ειδικά στις σημερινές εποχές που ζούμε να «καπελώνονται» από τα πολιτικά κόμματα. Στις Δημοτικές Εκλογές ο Πολίτης καλείται να επιλέξει τα καλύτερα πρόσωπα που θα διοικήσουν την πόλη του. Όχι τους υποψηφίους που θα “επιβάλλουν” τα κομματικά όργανα και οι κομματικοί σωλήνες. Τα κόμματα αποτελούν σαφώς πυλώνα της Δημοκρατίας και η καταδίκη συνολικά του πολιτικού συστήματος και η αποστασιοποίηση από τα κοινά με το όλο και αυξανόμενο σε συχνότητα φαινόμενο της “απολιτίκ” στάσης του κόσμου είναι εξαιρετικά αρνητικό και μπορεί να οδηγήσει την χώρα μας σε επικίνδυνες ατραπούς. Όμως οι δημοτικές εκλογές είναι κάτι διαφορετικό. Ο Βόλος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2014 υπήρξε συγκεκριμένη αυτοδιοικητική Παράταξη η οποία είχε ανοιχτή στήριξη από συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα. Δυστυχώς όμως λίγους μήνες μετά τις Εθνικές Εκλογές του 2015 η εν λόγω Αυτοδιοικητική Παράταξη διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των μελών της στα θέματα της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής μεταφέρθηκαν στα εσωτερικά ζητήματα του Βόλου. Αναρωτιέμαι τι σχέση είχε το προεκλογικό πρόγραμμα της εν λόγω Παράταξης με τα Μνημόνια, τα Eurogroup, τα Grexit και το Δημόσιο Χρέος της Χώρας. Τι έχουν άραγε να απολογηθούν στις Χιλιάδες Ψηφοφόρους του Βολιώτικου λαού που τους εμπιστεύτηκε όχι για να βγάλουν τη Χώρα από την Οικονομική Κρίση αλλά για να λύσουν τα προβλήματα της Πόλης μας

– Γιατί με ενοχλεί εξαιρετικά και με προσβάλει  σαν Δημότη του Βόλου η “αγωνία” των Επικεφαλής και των Μελών άλλων υποψηφίων Παρατάξεων για τον Δήμο Βόλου να εξασφαλίσουν πάση θυσία το πολυπόθητο για αυτούς και μόνο “Χρίσμα” από τα διάφορα κόμματα. Οι Πολίτες του Βόλου δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται και να υποβαθμίζονται σε πολιτικά “πρόβατα” που κρέμονται από τα χείλη του οποιουδήποτε Πολιτικού Αρχηγού και του οποιουδήποτε Υψηλόβαθμου Κομματικού Στελέχους που δεν ξέρει καλά καλά που πέφτει ο Βόλος να τους υποδείξει ποιος είναι ο καταλληλότερος για Δήμαρχος. Τα Πολιτικά Κόμματα μπορούν να παρέχουν μια διακριτική στήριξη σε όποιον Υποψήφιο επιθυμούν αλλά μέχρι εκεί, τίποτε περισσότερο.

-Γιατί με ενοχλούν και με προσβάλλουν όλοι αυτοί οι σούπερ-υπερευαίσθητοι χαρτογιακάδες που σε θέματα αισθητικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας “καταπίνουν την κάμηλον” και  “διυλίζουν τον κώνωπα” ασκώντας επιλεκτική κριτική μόνο και μόνο με βάση τα κομματικά τους ή άλλα ιδιοτελή συμφέροντα.

-Γιατί βαρέθηκα τους κουστουμαρισμένους ακατάσχετους υποσχεσιολόγους που λυμαίνονται για χρόνια τις Δημόσιες Θέσεις με αποκλειστική επιδίωξη την προσωπική τους προβολή και συμφέρον .

-Γιατί ο Βόλος σήμερα είναι πολύ πιο όμορφος και πιο θελκτικός από το Βόλο που με είχε υποδεχτεί πριν από 10 χρόνια.

-Γιατί η προσέγγιση μου από την Παράταξη ήταν εξαιρετικά Τιμητική για το πρόσωπό μου με απόλυτο σεβασμό προς εμένα και την ιστορία μου.

-Γιατί στην Παράταξη όλοι οι συνυποψήφιοι με καλοδέχτηκαν σαν να γνωριζόμασταν από χρόνια.

-Γιατί στην Παράταξη όλα τα στελέχη μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την Πόλη μας και σεβόμαστε τον Αρχηγό μας.

 • Ο Δήμαρχος έχει γίνει πολλές φορές αποδέκτης σκληρής κριτικής από την πλευρά της αντιπολίτευσης για την συμπεριφορά, αλλά και τον τρόπο που ασκεί τη Διοίκηση. Τι λέτε εσείς γι’ αυτό;

– Βαρέθηκα όλους αυτούς τους δήθεν κουλτουριάρηδες και “παραμορφωμένους” και “καλλιεργημένους” που επιστρατεύουν αποσπάσματα από ποιήματα ή πεζά κείμενα καταξιωμένων δημιουργών στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τις απόψεις τους ή να στοχοποιήσουν και να αποδημήσουν χαρακτήρες και προσωπικότητες. Είμαι σίγουρος πως οι εν λόγω δημιουργοί οι περισσότεροι από τους οποίους δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή θα απαγόρευαν την αναπαραγωγή των λεγόμενων τους στα συγκεκριμένα άτομα.

Ο Αχιλλέας Μπέος όπως έχω πολλές φορές πει είναι “Αυτό που δείχνει” δεν προσποιείται κάτι άλλο από αυτό που είναι , δεν παρουσιάζει έναν άλλον εαυτό, μόνο και μόνο για να αρέσει στον κόσμο. Δεν έχει πλασάρει ποτέ τον εαυτό του σαν Πανεπιστήμονα απεναντίας τονίζει διαρκώς το λαϊκό της καταγωγής του και εκφράζει την αλήθεια του ανεξάρτητα αν γίνεται αποδεκτή από τον ακροατή ή όχι.

Έχω σιχαθεί τους κατ’ επίφαση και κατά δήλωση Δημοκράτες που πίσω από το ευγενικό και καλοκάγαθο προσωπείο τους κρύβουν στην καθ ημέρα τους πράξη πολύ περισσότερο φασισμό και ” Μαύρο” από αυτόν που υποτίθεται ότι προσάπτουν στον Δήμαρχο.

Παρότι δεν είμαι οπαδός της μηδενιστικής λογικής έχει επιτελέσει πολύ μεγαλύτερο έργο από αρκετούς προκατόχους του στο θώκο του Δημάρχου Βόλου

Ο Αχιλλέας Μπέος για όσα κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί δεν έχει ποτέ “λακίσει” κάνοντας χρήση διαφόρων τύπων ασυλίας ή άλλων νομικών τερτιπιών. Απεναντίας έχει αντιμετωπίσει με σθένος τις δικαστικές του περιπέτειες από τις οποίες ως γνωστόν προσφάτως αθωώθηκε πανηγυρικά.

Ο Αχιλλέας Μπέος όπου χρειάζεται “σπάει αυγά” μην υπολογίζοντας το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος εις βάρος του. Ο γνώμονας του είναι πάντα το καλό της Πόλης και των Πολιτών. Αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τα πεπραγμένα του είναι άλλο θέμα.

Ο Αχιλλέας Μπέος σε αντίθεση με πολλούς άλλους όταν το αισθάνεται δε διστάζει να ζητήσει συγγνώμη και να αλλάξει άποψη αν προσέβαλε κάποιον ή πειστεί από τα γεγονότα ότι η αρχική του στάση και απόφαση ήταν λανθασμένη.

 • Αν και γεννημένος στην Αθήνα, κατέρχεστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου. Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε να θέσετε υποψηφιότητα;
 • Παρότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα διάφορες ανάγκες και περιστάσεις ζωής μου επέβαλαν τη διαβίωση για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από τη γενέτηρά μου. Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης υπηρέτησα στα πλαίσια του Αγροτικού στην Ορεινή Αρκαδία κατόπιν στα πλαίσια της Στρατιωτικής μου Θητείας βρέθηκα από το Νότο της Κρήτης στο Βορρά στο Βίτσι. Τα τελευταία 10 χρόνια κατοικώ στην πανέμορφη και φιλόξενη Πόλη του Βόλου έχοντας την εξαιρετική Τιμή να υπηρετώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τη θέση του Μοναδικού έως και σήμερα -δυστυχώς-  Μόνιμου Παθολόγου-Ογκολόγου στο ένα ούτως ή άλλως Νοσοκομείο του Νομού μας.

 

 • Εδώ και ένα χρόνο περιμένουμε δεύτερο μόνιμο ογκολόγο στο Νοσοκομείο Βόλου και κάθε φορά πάμε θυμόμαστε την ρήση «και από Αύγουστο…χειμώνα»…Πόσο παρεμβατικός –και κατά συνέπεια αποτελεσματικός – μπορεί να είναι ο Δήμος σε αυτό το θέμα;
 • Η Μονάδα Χημειοθεραπείας στην πραγματικότητα αποτελεί μια “Εταιρεία Λαϊκής Βάσεως”. Όταν πριν από δέκα χρόνια κλήθηκα να υπηρετήσω τον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο των Καρκινοπαθών Ασθενών και Συμπολιτών μας οι συνθήκες όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν πολύ χειρότερες από τις σημερινές. Στη διάρκεια αυτού του δεκάχρονου συναρπαστικού αλλά συνάμα και απαιτητικού ταξιδιού πολύτιμος αρωγός, συμπαραστάτης και συνεργάτης στην προσπάθεια μου υπήρξε πάντα ο κόσμος – Ασθενείς, Συγγενείς, Απλοί Πολίτες- που μέσα από την Ηθική, Ψυχολογική και Υλική Συμπαράστασή και Συμβολή τους η Μονάδα Ανδρώθηκε, Εξελίχθηκε και έφθασε στο σημείο μόλις στις 10/05/2019 να μετεξελιχθεί πλέον σε Ογκολογική Κλινική χωρητικότητας 10 κλινών με βάση τον αναθεωρημένο Οργανισμό του Νοσοκομείου Βόλου.

Η Μονάδα Χημειοθεραπείας αποτελεί το διαχρονικό μου Όραμα και Στοίχημα όσον αφορά στην Επαγγελματική μου Σταδιοδρομία. Έχω δαπανήσει ατέλειωτες ώρες από τον προσωπικό μου χρόνο λειτουργώντας σε πολλαπλούς ρόλους:

Επιμελητής Γιατρός: Οι Καρκινοπαθείς Ασθενείς αποτελούν μια ξεχωριστή και πολύ ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων που οι “Απαιτήσεις” τους από τον Θεράποντα Ογκολόγο τους δεν περιορίζονται σε μια τυπική σχέση Γιατρού-Ασθενούς. Θέλουν να αισθάνονται τον Ογκολόγο τους σαν τον δικό τους άνθρωπο που πέρα από το καθαρά ιατρικό κομμάτι θα συνομιλούν μαζί του και για άλλα θέματα και προβλήματα της καθημερινότητας τους. Μην ξεχνάμε πως ο Καρκίνος έχει σαφή Ψυχοσωματική Παράμετρο η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην εκδήλωση της νόσου όσο και στην ανταπόκριση στη θεραπεία και τη γενικότερη έκβαση. Αυτό απαιτεί από την πλευρά του θεραπευτή να αφιερώνει πολύ περισσότερο χρόνο σε κάθε ασθενή σε σχέση με τον στυγνά προβλεπόμενο βάση νόμου και σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της ημέρας υπάρχει ανάγκη.

ΙΙ. Ειδικευόμενος Ιατρός: Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει υπηρετήσει Ειδικευόμενος γιατρός στην Μονάδα. Ως εκ τούτου τα καθήκοντα εξυπηρετούνται από εμένα.

ΙΙΙ. Γραμματέας: Μόλις τον τελευταίο 1,5 χρόνο υπηρετεί Γραμματέας . Τα προηγούμενα χρόνια οι ανάγκες Γραμματειακής Υποστήριξης εξυπηρετούνταν από εμένα προσωπικά με την πολύτιμη συνδρομή του Νοσηλευτικού Προσωπικού.

ΙV. Εργολάβος: Όπως είναι γνωστό η συμβολή της Πολιτείας στη λεγόμενη “Ξενοδοχειακή Υποδομή” είναι πολύ μικρή. Στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτή έχει εξυπηρετηθεί από τις τρεις διαδοχικές επεκτάσεις-ανανεώσεις που χρηματοδοτήθηκαν από τον Μεγάλο Ευεργέτη της Πόλης μας κύριο Χαράλαμπο Τσιμά για τον οποίο τα λόγια και τα διαχρονικά αισθήματα ευγνωμοσύνης περιττεύουν. Επίσης η συμβολή μέχρι προσφάτως του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας και ιδιαίτερα της προ ενός έτους εκλιπούσας Πρώτης Προέδρου του Φουστούκου Ελένης υπήρξε καθοριστική τόσο από πλευράς εξασφάλισης δωρεών για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό όσο και από πλευράς θεσμικών διεκδικήσεων. Σημαντική επίσης υπήρξε η δωρεά του ανώνυμου ευεργέτη όπως και πλήθους άλλων συμπολιτών μας που συνέβαλαν σε αυτό που υπάρχει μετά από τόσα χρόνια.

Σε όλα τα παραπάνω ο δικός μου ρόλος εκτός του αμιγώς ιατρικού υπήρξε και αυτός του διεκδικητή-συντονιστή πάντα με γνώμονα και σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στους Καρκινοπαθείς Ασθενείς που τόσα χρόνια εμπιστεύονται το πολυτιμότερο αγαθό την Υγεία στα χέρια μας.

Με βάση την παραπάνω αναφερθείσα εμπειρία μου θέλω να πιστεύω με όλη την ταπεινότητα που με διακρίνει πως έχω αποδείξει ότι έχω τα εχέγγυα να οραματίζομαι, να μάχομαι και σε μεγάλο βαθμό να επιτυγχάνω τους στόχους τους οποίους θέτω μέσα από διαρκή και αδιάκοπο αγώνα, αγόγγυστη προσπάθεια και συνεχή προσήλωση στο στόχο μου. Επίσης θεωρώ πως έχω αποδείξει και αποδεικνύω καθημερινά πως δεν μπαίνω εύκολα “στο τσεπάκι” κανενός. Μπορώ να συγκρουστώ με τον οποιονδήποτε όσο ψηλά ιστάμενος κι αν είναι , όταν στέκεται ανάχωμα στα συμφέροντα της Δημόσιας Υγείας την οποία υπηρετώ με Πάθος.

Δυστυχώς είναι περισσότερο από ένα χρόνο από την αρχική εξαγγελία του Υπουργού Υγείας , ήδη έχουμε φτάσει στους 15 μήνες και περιμένουμε ακόμη. Εγώ προσωπικά δεν θα σταματήσω προς την  κατεύθυνση αυτή άλλωστε η εισήγηση του Νοσοκομείου προς το Υπουργείο Υγείας περιλαμβάνει την πρόβλεψη για παρουσία 4 Μόνιμων Παθολόγων – Ογκολόγων στο Νοσοκομείο. Το να συζητάμε ακόμα για τον δεύτερο έχει καταντήσει πλέον κακόγουστο αστείο. Όσον αφορά στο τι μπορεί να κάνει ο Δήμος πάνω σε αυτό το Θέμα θεωρώ πως τον κυρίαρχο ρόλο σε αυτήν τη διεκδίκηση τον παίζει το Πολιτικό Προσωπικό του Νομού και ειδικότερα ο ή οι Βουλευτές της εκάστοτε Κυβερνώσας Παράταξης. Ο Δήμος μπορεί απλά να πιέσει δεν μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες του Υπουργείου και της Υγειονομικής Περιφέρειας.

 • Το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα την περιοχή. Ποια η θέση της παράταξης που συμμετέχετε;

– Όσο κι αν θα φανεί περίεργο αυτό που θα πω αισθάνομαι πολύ απογοητευμένος σαν πολίτης για το γεγονός πως στο πρόσφατο Συλλαλητήριο που οργανώθηκε στον Βόλο ενάντια στην καύση σκουπιδιών υπήρξε την τελευταία στιγμή διαφωνία μεταξύ των Φορέων-Συνδιοργανωτών. Τους λόγους δεν τους γνωρίζω από μέσα ούτε είναι αρμοδιότητα μου να το σχολιάσω. Γνωρίζω πολύ καλά πως μετά την ένταξή μου στην υποψήφια Δημοτική Παράταξη “Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική” δεν είμαι ιδιαίτερα δημοφιλής στην συγκεκριμένη μερίδα συμπολιτών μας. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω σε αυτό το σημείο πως από τη φύση μου σαν άνθρωπος δεν είμαι ενάντια σε καμία συλλογικότητα που εκφράζει την αγωνία της για ένα τόσο πολύ σημαντικό θέμα όπως η Δημόσια Υγεία.

-‘Όσον αφορά στη θέση της Παράταξης που συμμετέχω στο συγκεκριμένο θέμα μετά και την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή του σχεδιασμού του Δήμου για δημιουργία εργοστασίου  SRF στο Βόλο, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Δήμαρχος θα περιμένουμε την εισήγηση επί του θέματος από τους αρμόδιους φορείς της Κεντρικής Πολιτικής Εξουσίας. Όπως τα περισσότερα ζητήματα στη ζωή μας έτσι κι αυτό είναι καθαρά θέμα Παιδείας-Πολιτισμού. Η όποια λύση δοθεί τώρα στο μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων για μένα θα είναι καθαρά πυροσβεστική σίγουρα όμως πολύ καλύτερη από την υπάρχουσα κατάσταση. Το ζητούμενο είναι να εκπαιδευτούμε σαν Κοινωνία σε έναν διαφορετικό τρόπο καθημερινής διαβίωσης που σίγουρα θα περιλαμβάνει διαφορετική διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων από τον καθένα μας . Η λέξη Ανακύκλωση παρότι έχει μπει πολλά χρόνια στο λεξιλόγιο μας εφαρμόζεται σε ελάχιστο ποσοστό. Όταν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τους απλούς κανόνες δεν μπορούμε να τα περιμένουμε μετά όλα από το Δήμο ή το Κράτος. Οι νέες γενιές θα πρέπει να εκπαιδευτούν μέσα από προγράμματα στα οποία σίγουρα κεντρικό ρόλο θα έχει ο Δήμος όσον αφορά σε όσο το δυνατό πιο οικολογικό τρόπο ζωής. Άποψη μου είναι πως μετά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι με νηφαλιότητα, χωρίς παρωπίδες, χωρίς στείρες αντιπαλότητες και χωρίς εγωισμούς και να διαμορφώσουμε εάν αυτό είναι εφικτό μια συνολική στάση σαν Πόλη, στηριζόμενοι σε επιστημονικά δεδομένα και σε παραδείγματα άλλων Πόλεων ή Χωρών. Σε αυτό το τραπέζι θεωρώ ότι δεν περισσεύει κανείς.

Όσον αφορά στην πρόσφατα ανακοινωμένη επιδημιολογική Μελέτη στο κομμάτι του Καρκίνου που με αφορά η άποψή μου είναι πως όντως είναι μια αξιέπαινη και πρωτοποριακή προσπάθεια που κάποια στιγμή εφόσον συνεχιστεί θα αποδώσει ασφαλή συμπεράσματα. Προς το παρόν όμως η εξαγωγή οριστικών και ασφαλών συμπερασμάτων για την επίπτωση του Καρκίνου και ειδικά συγκεκριμένων μορφών του στη Μαγνησία είναι τουλάχιστον αυθαίρετη. Αυτό τονίστηκε και από τους συντελεστές της εν λόγω μελέτης. Είναι σαν να πρέπει να διαβάσεις ένα βιβλίο 500 σελίδων και διαβάζοντας μόνο τις 2 πρώτες να θεωρείς ότι κατέχεις όλο το περιεχόμενό του.

 • Ποια η γνώμη σας για το μέχρι σήμερα έργο της Δημοτικής Αρχής; Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει περισσότερο και δεν «έτρεξε»;
 • Η άποψη μου είναι ότι η οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή εκτός από την περίπτωση που η θητεία της ήταν εντελώς καταστροφική για κάποιον Δήμο δικαιούται να έχει στη διάθεσή της τουλάχιστον δύο θητείες για διάφορους λόγους. Κυρίως είναι η εμπειρία που αποκτά η οποιαδήποτε Διοίκηση κατά την πρώτη της θητεία και αποτελεί πολύτιμο οδηγό για την επόμενη. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Θεωρώ ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει επιτελέσει ένα μεγάλο και πετυχημένο Έργο δουλεύοντας ταυτόχρονα και για την βελτίωση της “βιτρίνας” της Πόλης μετατρέποντάς την σε Τουριστικό προορισμό, αλλά και σε υποδομές. Όμως είναι αδύνατο μόνο σε μία θητεία να αναμορφώσεις μια ολόκληρη πόλη. Κατά την Δεύτερη Θητεία που ευελπιστώ πως οι Πολίτες του Βόλου θα εμπιστευτούν στην Παράταξή μας τα όσα ανέφερα παραπάνω θα πρέπει να επεκταθούν σε κάθε γειτονιά του Δήμου Βόλου. Σε κάθε προσπάθεια πάντα υπάρχουν και αρνητικά σημεία. Κατά τη γνώμη μου και με βάση το αντικείμενο μου και τα ενδιαφέροντά μου θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (λόγω ιατρικών ή οικονομικών προβλημάτων), σε θέματα πολιτισμού, προληπτικής ιατρικής, συνεργασίας με το εξαιρετικού επιπέδου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μέριμνα για τα αδέσποτα Ζώα και όπως είπα και παραπάνω στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

 

 • Πως μπορείτε να συνδυάσετε τον φόρτο εργασίας που έχετε επωμιστεί στο Νοσοκομείο με μία πιθανή εκλογή σας;
 • Τα πάντα στη Ζωή είναι θέμα κινήτρου. Η δουλειά μου είναι δύσκολη και απαιτητική. Όμως και η απόφασή μου για την ενασχόληση με τα κοινά της Πόλης και την Κοινωνική Προσφορά είναι δεδομένη. Όταν θέλουμε μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα που με την πρώτη ματιά μας φαίνονται ακατόρθωτα.

 

 • Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;
 • Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους συμπολίτες μου είναι ακριβώς αυτό που λέω και στους Ασθενείς μου:

Το αποτέλεσμα ποτέ δεν είναι εγγυημένο. Εγγυημένη και δεδομένη είναι η διάθεση και η προσπάθεια. Ελπίζω να με τιμήσουν με την Ψήφο τους και την Εμπιστοσύνη τους να διαχειριστώ τα φλέγοντα ζητήματα του Βόλου που όλοι αγαπάμε.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!