Οι Γερμανοί ψηφοφόροι βλέπουν το κλίμα ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της ΕΕ

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, 13:19

KEN

Οι ψηφοφόροι στη Γερμανία επιθυμούν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί τους στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα του περιβάλλοντος περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο θέμα.

Νέα έρευνα που καλύπτει οκτώ χώρες, έδειξε πως οι Γερμανοί ψηφοφόροι βλέπουν το περιβάλλον ως το Νο 1 ζήτημα που θα πρέπει να  αντιμετωπίσει η ΕΕ ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών αργότερα αυτό το μήνα.

 Από κατάλογομε 16 θέματα, το 34% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η προστασία του πλανήτη από την αλλαγή του κλίματος ήταν η πρώτη προτεραιότητά τους.

Το δεύτερο πιο επιτακτικό ζήτημα ήταν η μετανάστευση, επισημαίνοντας, ιδίως μετά τη μεγάλη άφιξη των αιτούντων άσυλο το 2015, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές επιλογές για το ζήτημα, στα 28 κράτη-μέλη.

Στις υπόλοιπες από τις οκτώ χώρες που έγινε η δημοσκόπηση, η μετανάστευση ήταν στην πρώτη θέση ως η μεγαλύτερη πρόκληση, με το περιβάλλον και την προστασία του κλίματος στη δεύτερη.

Η εξέγερση γίνεται δημιουργική

Οι ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος έχουν χρησιμοποιήσει ποικιλία από ασυνήθιστες μεθόδους διαμαρτυρίας για να προσελκύσουν την προσοχή και να περάσουν τις απόψεις τους.

Με δραστηριότητες όπως να μπλοκάρουν την κυκλοφορία, ανεβαίνουν πάνω σε λεωφορεία και ανεβαίνουν πάνω σε τρένα, όπως στην περίπτωση αυτών των δύο στο σταθμό Canary Wharf του Λονδίνου στις 17 Απριλίου.

Πληροφορίες από Deutsche Welle

Σύνταξη Κώστας Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, 13:19

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!