ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιώργος Βλιώρας στο TheNewspaper.gr: «Καιρός να περάσουμε στη δημιουργική αντιπαράθεση»

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Για μία προεκλογική περίοδο που κυριαρχεί η στείρα κριτική και όχι η δημιουργική αντιπαράθεση που επί της ουσίας ενισχύει τις θέσεις της «Νέας Εποχής-Νέας Δυναμικής» κάνει λόγο στη συνέντευξή του στο  TheNewspaper ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος Γιώργος Βλιώρας.

KEN 2

Όντας για τέσσερα χρόνια στο τιμόνι του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ αποτελεί και την προσωπική μου επιλογή για ενασχόληση, στην περίπτωση επανεκλογής του, αν και όπως δηλώνει με βεβαιότητα στην περίπτωση του Δήμου Βόλου ο «Κλεισθένης» δεν θα προκαλέσει προβλήματα, καθώς η νίκη του συνδυασμού της Δημοτικής Αρχής είναι δεδομένη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών και με απόλυτη εξ’ αρχής πλειοψηφία.

Ο κ. Βλιώρας απαριθμεί τις υποδομές που παραδόθηκαν στον κόσμο του αθλητισμού, δεσμευόμενος ταυτόχρονα ότι μελλοντικά θα διευρυνθούν σε αριθμό τα αθλητικά γεγονότα που θα φιλοξενεί η πόλη, συμβάλλοντας στη διεθνή προβολή της και την τοπική της οικονομία.

Εξάλλου, η όσο το δυνατόν το συντομότερο ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου, η επέκταση των ξενώνων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, αλλά και η ενίσχυση υποδομών ναυταθλητισμού είναι κατά τον κ. Βλιώρα, τα έργα που πρέπει η «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική» να θέσει σε άμεση προτεραιότητα στην περίπτωση εκλογής της, ώστε να καταστεί ο Βόλος ως η πόλη του Αθλητισμού και του Πολιτισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί; Είστε ευχαριστημένος από τις θέσεις που ανέπτυξαν όλες οι παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο;

Δύο εβδομάδες προ των εκλογών, το κλίμα θεωρείται ήπιο και ελπίζω να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο έως και την τελευταία ημέρα της εκλογικής διαδικασίας. Από τις θέσεις που αναπτύσσουν οι υποψήφιοι των συνδυασμών σαφώς και δεν είμαι ευχαριστημένος, αρκούνται σε κακόπιστη κριτική της σημερινής δημοτικής αρχής και προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο μας και την ποιότητα των συναδέλφων και νέων υποψηφίων του δικού μας συνδυασμού. Ήλπιζα σε δημιουργικές αντιπαραθέσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων και όχι σε στείρα κριτική, η οποία τελικά τους απαξιώνει στην κοινή γνώμη και επί της ουσίας ενισχύει τις δικές μας θέσεις και απόψεις, καθώς η δημιουργικότητα και η αποτελεσματικότητα της πολιτικής μας είναι φανερά ορατή στους συμπολίτες μας με την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής του σημερινού αστικού περιβάλλοντος του Δήμου Βόλου.

Ο νόμος του Κλεισθένη απαιτεί συνεργασία για την διοίκηση του Δήμου. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή πόσο εφικτό είναι να συνεργαστούν για το καλό της πόλης οι παρατάξεις στα έδρανα πια του Δημοτικού Συμβουλίου;

Ο νόμος του «Κλεισθένη» αποτελεί επί της ουσίας μία τροποποίηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον «Καλλικράτη» του 2010. Σαφώς και δέκα χρόνια μετά τον αρχικό νόμο τροποποιήσεις και αλλαγές ήταν απαραίτητες, πιστεύω όμως ότι αυτές πραγματοποιήθηκαν σε μία λάθος κατεύθυνση, που αυτές σε ορισμένους Δήμους θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα ως προς τη διοίκησή τους, καθώς η έλλειψη αυτοδυναμίας των συνδυασμών της πλειοψηφίας δεν εγγυάται και την αντίστοιχη αποδοχή συνεργασίας μεταξύ των μελών των δημοτικών ομάδων. Στην περίπτωση του Δήμου Βόλου ο «Κλεισθένης» δεν θα προκαλέσει προβλήματα, καθώς η νίκη του συνδυασμού μας είναι δεδομένη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών και με απόλυτη εξ’ αρχής πλειοψηφία. Η συνεργασία με τους εκπροσώπους των λοιπών δημοτικών παρατάξεων με βρίσκει σύμφωνο και πρόθυμο, προκειμένου να γίνει το καλύτερο για την πόλη μας. Η εμπειρία όμως της προηγούμενης τετραετίας δεν μου επιτρέπει να είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την προθυμία των συναδέλφων να συνεργαστούν.

– Ποιο το κλίμα που εισπράττετε από την επαφή σας με τον κόσμο;

– Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας κρίνει θετικά το έργο μας και εμπιστεύεται την προσωπικότητα του επικεφαλής της παράταξής μας, του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν από τον τοπικό τύπο. Η προσωπική μου επαφή με τον κόσμο επιβεβαιώνει την αποδοχή και υποστήριξη στο συνδυασμό μας και σε εμένα προσωπικά, καθώς οι καθημερινές επαφές και συναντήσεις χαρακτηρίζονται από θετικές συμπεριφορές και πολλά θερμά συγχαρητήρια.

Σε ποιον τομέα θέλετε να προσφέρετε στην περίπτωση εκλογής σας;

Το αντικείμενο με το οποίο ασχολήθηκα από τα μαθητικά μου χρόνια ακόμη και με αφορά έως σήμερα επαγγελματικά είναι ο αθλητισμός. Στο κομμάτι αυτό διαθέτω την ανάλογη εμπειρία, η οποία ενισχύθηκε και κατά τη διάρκεια της τετράχρονης θητείας μου στη θέση του Προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ και τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Στο συγκεκριμένο οργανισμό ασχολούμενος και με το χώρο του πολιτισμού, απορροφήθηκα και από το κομμάτι αυτό, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημιουργικό και έχει μία πολύπλευρη διάσταση που αφορά και την τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική. Με τις πολιτιστικές δράσεις, το άνοιγμα της διεύθυνσης πολιτισμού σε συλλόγους και φορείς για συνεργασίες, οι χριστουγεννιάτικες δράσεις του προγράμματος «Ο Βόλος μας Μαγεύει», δημιούργησαν συνθήκες τοπικής οικονομικής ανάπτυξης μέσω της ενίσχυσης του πολιτιστικού και ψυχαγωγικού τουρισμού, ενώ ο κοινωνικός και πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας της κάθε πολιτιστικής μας δράσης ενίσχυσε την κοινωνική μας πολιτική, τη στιγμή που οι εκδηλώσεις του Δήμου διεύρυναν το κοινό τους και απευθύνονται σε κάθε κοινωνική ομάδα της πόλης. Επομένως, ο χώρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ αποτελεί την προσωπική μου επιλογή για ενασχόληση, ο Δήμαρχος όμως είναι εκείνος που θα κρίνει το χώρο συμμετοχής του καθενός μας, καθώς έχει την κύρια ευθύνη για μία επιτυχημένη ακόμη θητεία της παράταξής μας.

Ποιες αθλητικές υποδομές θα μπορούσε ακόμη ο Δήμος να προγραμματίσει την επόμενη ημέρα; Είστε ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα εικόνα;

– Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη δημιουργία των νέων αθλητικών υποδομών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας, από την αναβάθμιση και ανάδειξη χώρων που έχριζαν επισκευών, από την ισότιμη μεταχείριση των συλλόγων και φορέων του ερασιτεχνικού αθλητισμού που δραστηριοποιούνται σε χώρους που λειτουργούν με τη δική μας ευθύνη, με την εν γένει πολιτική που εφαρμόσαμε για τη βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών μας.

Ήδη παραδόθηκαν στον κόσμο του αθλητισμού τα γήπεδα του ΕΑΚ και του Βασδέκειου στη Νέα Ιωνία, το Κλειστό Γυμναστήριο Αγριάς, από το Δήμαρχο ανακοινώθηκε η δημιουργία σύγχρονου ποδηλατοδρομίου, ανακατασκευάζεται ο αθλητικός μας χώρος στην περιοχή Χιλιαδού και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη διαχείριση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, το οποίο σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε για διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στο χώρο του Στίβου. Με την προσθήκη των χώρων αυτών στις υποδομές μας, θα διευρύνουμε σε αριθμό τα αθλητικά γεγονότα που θα φιλοξενεί η πόλη, συμβάλλοντας στη διεθνή προβολή της και την τοπική της οικονομία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου με την ΛΑΣ Απόστολος Ριζόπουλος  καταλογίζει στην Δημοτική Αρχή ότι ενώ αφήνει 650 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, την ίδια ώρα δαπανά δημοτικό χρήμα για την δημιουργία Εκθεσιακού Κέντρου στο πεδίον του Άρεως. Τι λέτε;

– Η δημιουργία του Εκθεσιακού Κέντρου αφορά μία επένδυση αναπτυξιακού χαρακτήρα, τη στιγμή που ο εναλλακτικός τουρισμός αποτελεί διεθνή τάση και οικονομική προοπτική. Ο συνεδριακός τουρισμός ως μορφή αστικού τουρισμού έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης σε μία πόλη όπως ο Βόλος, ο οποίος γεωγραφικά βρίσκεται στο μέσον του ελλαδικού χώρου, είναι προσβάσιμος οδικά μέσω των εθνικών οδών, διαθέτει λιμάνι και αεροδρόμιο και περιβάλλεται από ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Με την ολοκλήρωση του Συνεδριακού Κέντρου ο Βόλος θα είναι η μοναδική πόλη της χερσαίας Ελλάδας η οποία θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίου 2.000 και πλέον συνέδρων. Αυτό μεταφράζεται σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και εντός ημερών πέραν του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα στο πλαίσιο λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο συγκεκριμένος χώρος θα δώσει ευκαιρίες αξιοποίησής του και για επιστημονικά συνέδρια, τα οποία το τοπικό Πανεπιστήμιο θα έχει τη δυνατότητα πλέον να προτείνει. Δε μιλάμε τελικά μόνο για μία επένδυση που θα φέρει οικονομικό αποτέλεσμα και θέσεις εργασίας, μιλάμε για μία υποδομή που έχει δυνατότητες αξιοποίησης από κάθε φορέα της πόλης και θα ενδυναμώσει κάθε μορφή ανάπτυξης. Το να συγκρίνει ο κ. Ριζόπουλος το συγκεκριμένο έργο με τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, αποτελεί κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον αστοχία. Οι δομές των παιδικών σταθμών του Δήμου Βόλου λειτουργούν σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, το μεγαλύτερο ζήτημα για την αύξηση του αριθμού των παιδιών που φιλοξενούν αφορά τις δεσμεύσεις ως προς την πρόσληψη προσωπικού. Οι όροι του μνημονίου και η κεντρική κυβέρνηση έχουν ελαχιστοποιήσει τις προσλήψεις ακόμη και για το ορισμένου χρόνου αριθμού προσωπικού, τη στιγμή που η νομοθεσία προβλέπει ρητά το μέγιστο αριθμό παιδιών ανά εκπαιδευτικό. Επομένως, ακόμη και εάν στις υποδομές μας συμπεριλαμβανόταν μεγαλύτερος αριθμός κτιρίων, αυτά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν. Από πλευράς μας εκμεταλλευθήκαμε κάθε ευνοϊκή νομοθεσία και ευκαιρία και προσλάβαμε τον ανώτερο επιτρεπτό αριθμό προσωπικού, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μέγιστος αριθμός οικογενειών.  Παράλληλα οι βελτιώσεις στους χώρους φιλοξενίας παιδιών είναι καθημερινές, η ποιότητα παροχής υπηρεσιών αισθητά αναβαθμισμένη και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κατά τη διάρκεια της θητείας μας δε θεωρήθηκε από κανέναν από τους συμπολίτες μας ότι αδικήθηκε είτε από πρόθεση, είτε από απλό λάθος.

Ποιο έργο θα εισηγηθείτε στην περίπτωση της εκλογής σας;

Με την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων μας οφείλουμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην κατά το συντομότερο δυνατό ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου, ώστε να παραδοθεί στο τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό και να φιλοξενηθούν μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η επέκταση των ξενώνων του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα έδινε μία πιο ισχυρή διάσταση στη διεκδίκηση αθλητικών γεγονότων, ενώ η ενίσχυση υποδομών ναυταθλητισμού για αντικείμενα όπως η Ιστιοπλοΐα και η Κωπηλασία θα συνέβαλλε ώστε η πόλη του Βόλου να διευρύνει το πλαίσιο ανάληψης διοργάνωσης sport events και να καταστεί ως η πόλη του Αθλητισμού και του Πολιτισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

  • Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας στην τελική ευθεία για τις εκλογές;
  • Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης απευθύνομαι στους συμπολίτες μου και επιμένω να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του επικεφαλής μας Αχιλλέα Μπέου και στο σύνολο της δημοτικής μας παράταξης. Η επιλογή του ψηφοδελτίου μας εγγυάται μία δημιουργική θητεία που θα ολοκληρώσει ένα έργο που ήδη έχει σημειώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών σε κάθε γωνιά του ενιαίου Δήμου. Ως προς τη δική μου επανεκλογή, θεωρώ ότι η επαγγελματική και κοινωνική μου παρουσία και η προγενέστερη θητεία μου στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ήδη αποδείξει στους συμπολίτες μου ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για το μέλλον της πόλης που ζούμε και αγαπάμε. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!