ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στέργιος Παπαευσταθίου στο TheNewspaper.gr: «Καθαρή εντολή από την 1η Κυριακή»

Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τη «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική» Στέργιος Παπαευσταθίου δηλώνει εντυπωσιασμένος από την ανταπόκριση του κόσμου και από τα μηνύματα που λαμβάνει στις περιοδείες της παράταξης και όχι μόνο.

KEN 728X100

Όπως τονίζει το βάρος την επόμενη τετραετία θα πρέπει να πέσει στις συνοικίες και στην περιφέρεια του Δήμου ενισχύοντας έτσι τις υποδομές και βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Ο ίδιος είναι πεπεισμένος όπως τονίζει μιλώντας στο TheNewspaper.gr ότι δεν θα τεθεί καν θέμα συνεργασιών των παρατάξεων, καθώς οι πολίτες θα δώσουν καθαρή εντολή από την 1η Κυριακή στον Αχιλλέα Μπέο να συνεχίσει το έργο του….

-Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί; Είστε ευχαριστημένος από τις θέσεις που ανέπτυξαν όλες οι παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο;

– Όσο οι μέρες πλησιάζουν προς την ημερομηνία των εκλογών το κλίμα  διαμορφώνεται και  παγιώνεται υπέρ της δημοτικής μας παράταξης. Η ανταπόκριση και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά αντίθετα όλοι μας πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα. Δυστυχώς, η πλειοψηφία των παρατάξεων που συμμετέχουν στην εκλογική αυτή διαδικασία όλο αυτό το διάστημα, όπως άλλωστε το έπραξαν και τα προηγούμενα χρόνια, ο αντιπολιτευτικός τους λόγος ήταν διαρκής σε κάθε ενέργεια και πράξη της Δημοτικής Αρχής. Μία τακτική που όπως γνωρίζετε δεν απέδωσε και δεν ωφέλησε το ρόλο της αντιπολίτευσης. Η δημοκρατία επιτάσσει την παρουσία μιας υγιούς  και γόνιμης αντιπολίτευσης. Διότι μόνο έτσι προωθείται και αναπτύσσεται επαρκώς κάθε μορφή δημοκρατικής διαδικασίας. Ένα διαρκές κατηγορητήριο απέναντι στη Δημοτική Αρχή και επιπλέον η αποχή από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και μήνες σηματοδοτούν το ρόλο τους. Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο οξύμωρο φαινόμενο αυτοί που απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και υποτίθεται πως ενδιαφέρονται και κόπτονται για το καλό του Δήμου μας, να ζητούν την ψήφο των Δημοτών!!!! Νομίζω λοιπόν πως θα πάρουν την απάντηση και τη θέση που τους αναλογεί  από τους πολίτες στις 26 Μαΐου.

– Ο νόμος του Κλεισθένη απαιτεί συνεργασία για την διοίκηση του Δήμου. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή πόσο εφικτό είναι να συνεργαστούν για το καλό της πόλης οι παρατάξεις στα έδρανα πια του Δημοτικού Συμβουλίου;

– Νομίζω πως δεν θα απαιτηθούν συνεργασίες στο Δήμο Βόλου διότι το αποτέλεσμα θα κριθεί από τον πρώτο γύρο με την παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» και Δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο να είναι και πάλι στην κορυφή, ώστε να συνεχίσει το δημιουργικό της έργο.

– Ποιο το κλίμα που εισπράττετε από την επαφή σας με τον κόσμο;

– Όπως σας δήλωσα και παραπάνω τα μηνύματα που εισπράττω καθημερινά είναι πολύ θετικά. Οι πολίτες του Βόλου αυτά τα 4,5 χρόνια είδαν την πόλη τους να αλλάζει προς το καλύτερο, μιας και τόσα χρόνια πριν δυστυχώς η εικόνα ήταν απογοητευτική. Είναι κοινά αποδεκτό και παραδεκτό ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή πάλεψε και εξακολουθεί να μάχεται για την καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών. Επιπλέον μία σειρά έργων που ολοκληρώθηκαν καθώς και αυτά που εκτελούνται μαρτυρούν την προσπάθεια που έχει καταβάλλει η Δημοτική Αρχή υπέρ των πολιτών και της πόλης γενικότερα.

– Ποιες κινήσεις θα μπορούσαν να γίνουν από το Δήμο ώστε να «χτυπηθεί» η ανεργία που πλήττει την περιοχή;

– Η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί πρώτο μέλημα της εκάστοτε Κυβέρνησης και όχι του Δήμου. Εντούτοις όμως με την προσπάθεια που κατάβαλλε η Δημοτική Αρχή ενισχύοντας και προβάλλοντας με τα έργα και τις εκδηλώσεις τη πόλη μας είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης τόσο στον τομέα των υπηρεσιών όσο και στο τομέα των έργων. Επιπλέον η Δημοτική Αρχή υλοποιώντας συνεχώς προγράμματα 8μηνης απασχόλησης συνέβαλλε και εξακολουθεί να συμβάλλει στην προσπάθεια μείωσης της ανεργίας. Επαναλαμβάνω όμως πως οι δυνατότητες που έχει είναι ελάχιστες μιας και δεν νομοθετεί, ούτε ασκεί κυβερνητική πολιτική.

-Ποιο έργο θα εισηγηθείτε πρώτο στην περίπτωση της εκλογής σας;

– Το βάρος την επόμενη τετραετία θα πέσει στις συνοικίες και στην περιφέρεια του Δήμου ενισχύοντας έτσι τις υποδομές και βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

  Κάνατε πρόσφατα μία πολύ πετυχημένη προεκλογική εκδήλωση στο Volos Palace. Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

– Πρόσφατα, πραγματοποίησα ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο VOLOS PALACE ενόψει της υποψηφιότητας μου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και ικανοποίηση διότι το έργο μου και η προσπάθεια που κατέβαλλα ως μέλος της Δημοτικής Αρχής και ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ αναγνωρίστηκε από τους Δημότες. Αποτέλεσε για μένα εφαλτήριο να συνεχίσω δυναμικά την προσπάθειά μου και υπόσχομαι  να προσφέρω και την επόμενη τετραετία με όλες μου τις δυνάμεις και την εμπειρία που απέκτησα για το καλό και την ευημερία της πόλης μου.

error: Content is protected !!