ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τουλάχιστον δέκα τραυματίες από πυρά στο Χαρτούμ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, 01:16

 Πάνω από δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά κοντά στον χώρο όπου διαδηλωτές συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία τους στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, εκ των οποίων ορισμένοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσαν γιατροί στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

   Ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο κέντρο του Χαρτούμ αργά το βράδυ της Δευτέρας όταν άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και παραστρατιωτικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές που έχουν αποκλείσει δρόμους.

   Το στρατιωτικό μεταβατικό συμβούλιο, που κατέλαβε την εξουσία ανατρέποντας τον πρώην πρόεδρο του Σουδάν Όμαρ Ελ Μπασίρ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ένα μέλος της στρατιωτικής αστυνομίας σκοτώθηκε και πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Χαρτούμ.

   Στην ανακοίνωση, το στρατιωτικό συμβούλιο υποστήριξε ότι ένοπλες οργανώσεις, που δεν είναι ικανοποιημένες με την πρόοδο που έχει σημειωθεί για να υπάρξει πολιτική λύση στην κρίση στο Σουδάν, άνοιξαν πυρ σε χώρους όπου βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις και προκάλεσαν βίαια επεισόδια.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, 01:18

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!