Μ. Κεφαλογιάννης από τον Βόλο: «Η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα»

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

«Η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα» τονίζει ο επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος για το ευρωκοινοβούλιο, Μανώλης Κεφαλογιάννης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα από τα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Μαγνησίας στον Βόλο.

Μιλώντας αμέσως μετά στο TheNewspaper.gr ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε σχετικά με τη στοχοποίηση του κ. Βέμπερ: O κ. Βέμπερ έχει στοχοποιηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για προφανείς λόγους αντιπολίτευσης στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ειλικρινής φίλος των Ελλήνων και το έχει αποδείξει.  Πριν λίγο καιρό με προτροπή και του Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη πήγε στην Κύπρο και εξέπεμψε ένα βαρυσήμαντο μήνυμα προς τη γειτονική χώρα, τονίζοντας πως «η επιθετικότητα της Τουρκίας και οι προκλητικές της ενέργειες κατά της Κύπρου και της Αποκλειστικής της Οικονομικής Ζώνης δεν στρέφονται κατά των 800.000 πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά κατά των 520.000.000 των Ευρωπαίων πολιτών». Και ασφαλώς πολύ σημαντική ήταν και η δήλωση του σημερινού προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είπε «σε αυτό το θέμα είμαι Κύπριος». Με αυτή τη φράση, θύμισε ο κ. Γιούνκερ τον Τζον Κένεντι, που υπερασπιζόμενος τον ελεύθερο κόσμο, στις αρχές του ‘60, στην ιστορική του ομιλία στο Βερολίνο είπε: «Είμαι Βερολινέζος».

Για τον ευρωσκεπτικισμό

“Ο μεγάλος αντίπαλος σήμερα σε όλη την Ευρώπη είναι ο λαικισμός, δίδυμο αδελφάκι του ευρωσκεπτικισμού. Και ο λαϊκισμός κινείται πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Υπάρχει ο δεξιός λαϊκισμός της Λεπέν στη Γαλλία και του Σαλβίνι στην Ιταλία, ο κεντρώος λαϊκισμός με τον Γκρίλο στην Ιταλία, ο φιλελεύθερος με τον Φάρατζ στη Βρετανία και ο αριστερός με τον Τσίπρα στην Ελλάδα και τους Podemos στην Ισπανία. Σε αυτές τις εκλογές, ο λαϊκισμός πρέπει να σαρωθεί. Και στη χώρα μας, πρέπει να υποστεί δεινή ήττα και στις επικείμενες εθνικές εκλογές.”

error: Content is protected !!