Αθωωτική πρόταση για την καθαρίστρια από τον Βόλο

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 12:37

KENT 2

Την αθώωση της 53χρονης καθαρίστριας, που είχε κρατηθεί στις φυλακές γιατί προσκόμισε για την πρόσληψή της παραποιημένο απολυτήριο Δημοτικού το οποίο την έφερε κατηγορούμενη για κακούργημα,  πρότεινε εκ νέου η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ολγα Σμυρλή, αυτή τη φορά στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της αίτησης για την αναίρεση  της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου της Λάρισας με την οποία η 53χρονη καθαρίστρια  Δήμητρα Τσιαντάκη καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της αθώωσης της, τονίζοντας πως η «παραπλανητική συμπεριφορά» της εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά την  απάτη σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφεί. 

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε μάλιστα  ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για αυτή την οργανική θέση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξε η κ. Σμυρλή, δεν υπάρχει πλέον αδίκημα, καθώς  μεταξύ άλλων, «ως χρόνο τέλεσης της κακουργηματικής απάτης δέχθηκε το δικαστήριο την περίοδο 1996-2015,  χρόνος που φέρεται να προκάλεσε ζημία στο Δημόσιο λαμβάνοντας τους μισθούς της. Ο αληθής χρόνος τέλεσης όμως, είναι το 1996 που προσκόμισε νοθευμένα πιστοποιητικά με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της αρμόδιας επιτροπής» σύμφωνα με την εισαγγελέα  και άρα  «η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λάμβανε μηνιαίες αποδοχές της.

Παρούσα στον Άρειο Πάγο, μαζί με την κόρη της, το σύζυγό της και τη μητέρα της ήταν η 53χρονη Δήμητρα Τσιαντάκη έχοντας για άλλη μία φορά στο πλευρό της την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Σε δήλωση της  η 53χρονη μετά τη συζήτηση της Ολομέλειας εξέφρασε την ελπίδα της να λήξει η δικαστική της περιπέτεια σύντομα. «Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν  θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου».

Για μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται μίλησε η κόρη της 53χρονης καθαρίστριας, δήλωσε όμως αισιόδοξη: «Θα τελειώσει ο Γολγοθάς για τη μητέρα μου».

Η υπόθεση της είχε συζητηθεί στο Ζ τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο λόγω της σοβαρότητας, παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα. 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 12:39

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!