Επιδρομές εναντίον της Σανάα εξαπέλυσε ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία

milonas


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 10:09

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που επεμβαίνει στην Υεμένη, εξαπέλυσε πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της πρωτεύουσας Σανάα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σιιτών ανταρτών Χούτι, αφού εκείνοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Οι επιδρομές στη Σανάα είχαν στόχο εννέα στρατιωτικές θέσεις μέσα και γύρω από την πόλη, δήλωσαν κάτοικοι. Το τηλεοπτικό δίκτυο Masirah μετέδωσε ότι τα πλήγματα ήταν έξι.

Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al Arabiya από την πλευρά του μετέδωσε ανακοίνωση του αραβικού συνασπισμού εξαπέλυσε επιχείρηση με στόχο «να εξουδετερώσει την ικανότητα των ανταρτών Χούτι να διεξάγουν επιθετικές ενέργειες».

Κάλεσε μάλιστα τους αμάχους να αποφεύγουν τις περιοχές που γίνονται στόχος των επιδρομών και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι drones έπληξαν δύο σταθμούς άντλησης πετρελαίου κοντά στο Ριάντ, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η παραγωγή πετρελαίου. Οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019, 10:09

ΠΗΓΗ

Facebook Comments