ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απ. Παπαδούλης: Η Ν. Αγχίαλος μπορεί να γίνει μια σύγχρονη περιοχή

«Πιστεύουμε ότι η Νέα Αγχίαλος μπορεί να αποτελέσει ένα στοίχημα, για το πως ένας πρώην Δήμος, που εντάχθηκε σε έναν Καλλικρατικό Δήμο και εγκαταλείφθηκε, μπορεί να βγάλει όλους τους χυμούς του, να αναδείξει όλες τις δυνατότητές του, όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να γίνει μια σύγχρονη περιοχή, η οποία θα ευημερεί, θα έχει κατοίκους που θα αισθάνονται ασφαλείς και θα υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά και τους νέους.»

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απόστολος Δ. Παπαδούλης μιλώντας, σε μεγάλη συγκέντρωση στη Νέα Αγχίαλο.

Ο Απ. Παπαδούλης χαρακτήρισε τη Νέα Αγχίαλο, «περιοχή με πολλά πλεονεκτήματα, η οποία όμως είναι ξεχασμένη από τη σημερινή δημοτική αρχή».

«Πιστεύω όμως», είπε, «πως σε λίγο καιρό θα είναι μια περιοχή αξιοζήλευτη, θα βρει τη θέση της στον αναπτυξιακό χάρτη του Δήμου Βόλου και όλοι μαζί θα αρχίσουμε πλέον να χτίζουμε αυτό που επιθυμούμε και αγαπάμε. Μια Νέα Αγχίαλο, στηριγμένη σε νέα δεδομένα, για τους κατοίκους της και τις νέες γενιές που θα έρθουν».

Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, λέγοντας ότι τα ξέρει καλά και μίλησε για τις προτάσεις που καταθέτει ο συνδυασμός ΒΟΛΟΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, για την ανάπτυξη της Ν. Αγχιάλου.

«Αντικρίζουμε», είπε χαρακτηριστικά, εγκαταλελειμμένους δρόμους με ανύπαρκτα πεζοδρόμια, διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχουν πάρκα και παιδικές χαρές και σε πολλά σημεία περισσεύουν οι σκουπιδότοποι».

«Πιλότος της ολοκληρωμένης ανακύκλωσης»

Ανακοίνωσε πως ως νέα Δημοτική Αρχή θα αξιοποίηση πιλοτικά τη Ν. Αγχίαλο, ως πρότυπο μιας νέας  Ολοκληρωμένης Ανακύκλωσης. Δηλαδή, την ανάπτυξη ενός συστήματος σταθμών περισυλλογής και αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. «Η πόλη των 8.000 κατοίκων», είπε, «είναι ιδανική για να διαπιστώσουν οι πολίτες τα πλεονεκτήματα μιας σωστής ανακύκλωσης, που προτείνουμε στο πρόγραμμά μας. Δηλαδή, την ανάπτυξη ενός συστήματος σταθμών περισυλλογής και αξιοποίησης των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων  και τα νοικοκυριά, που θα συμμετέχουν θα απαλλάσσονται από μέρος των τελών καθαριότητας. Ο Δήμος θα κερδίζει τα χρήματα αυτά, στο πολλαπλάσιο, από την ανάκτηση και πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών». 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου μίλησε επίσης, για την ανάγκη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και  ιδιαίτερα τη Γεωπονική Σχολή, με στόχο την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, ενώ ανακοίνωσε και προτάσεις για τη διοργάνωση δύο διεθνών φεστιβάλ, του «Διεθνούς Φεστιβάλ Τρύγου» και της «Διεθνούς συνάντησης των απανταχού Προσφύγων» καθώς και δημιουργίας «Μουσείου Κρασιού».

Τουριστικός προορισμός

«Η περιοχή σας», είπε στους συγκεντρωμένους κατοίκους, «έχει όλες τις δυνατότητες και θα τη στηρίξουμε, ώστε να γίνει τουριστικός προορισμός και όχι μόνο για τον εσωτερικό τουρισμό. Ιδιαίτερο ρόλο σ’αυτό θα παίξει η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου των Μικροθηβών και η ανάπτυξη του αεροδρομίου.» 

«Για να γίνουν πράξη όλα όσα προγραμματίζουμε», κατέληξε ο Απ. Παπαδούλης, «ζητάμε να μας δοθεί μια ισχυρή πλειοψηφία στις εκλογές της 26ης Μαΐου».       

error: Content is protected !!