Κωνσταντίνος Κόκκαλης στο TheNewspaper.gr: «Δεν υπάρχουν περιθώρια επιβράδυνσης και πειραματισμών για την Περιφέρεια»

milonas 728x120

Φέρελπις πολιτικός ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης «απαρνήθηκε» μία λαμπρή καριέρα  στη Γερμανία για να επιστρέψει στην πατρίδα και να υπηρετήσει ως χειρουργός στο Νοσοκομείο του Βόλου, δίπλα στον Θανάση Λιούπη και τον Νίκο Έξαρχο, που τον παρότρυναν να κάνει το επόμενο, μεγάλο βήμα, στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ακολουθώντας το αξιόλογο παράδειγμά τους. 

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον Κώστα Αγοραστό, δηλώνει πανέτοιμος να προσφέρει στον τόπο που τόσο αγαπά, αλλά και με τις γνώσεις του να δώσει τα «φώτα» του σε τομείς, όπως η υγεία και το περιβάλλον. 

Πεπεισμένος ότι ο Κώστας Αγοραστός θα λάβει για τρίτη φορά την λαϊκή εντολή της διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και ασκώντας κριτική στο Νόμο του Κλεισθένη καλεί τους συμπολίτες του να δείξουν στην κυβέρνηση ότι νομικά τερτίπια με σκοπό το χάος, στην περίπτωση της Θεσσαλίας δεν περνάνε…

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

– Μετά από χρόνια επαγγελματικής καριέρας στο εξωτερικό, πήρατε την μεγάλη απόφαση για την επιστροφή στην πατρίδα, αντιστρόφως ανάλογη πορεία από χιλιάδες νέους που μεταναστεύουν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης. Ποιο ήταν αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επαναφορά σας στα πάτρια εδάφη;

– Εδώ θα μπορούσα να κάνω κατάθεση ψυχής, αλλά θα προσπαθήσω να μην κουράσω.

Εύκολα μπορώ να πω ότι δεν επέστρεψα για  περισσότερα χρήματα ή για μία καλή θέση εργασίας στο Νοσοκομείο του Βόλου. Οικογενειακοί λόγοι επίσης δεν συντρέχουν.

Για την Γερμανία  έφυγα πριν την κρίση καθαρά για την χειρουργική.  Έμαθα πολλά και απέκτησα μεγάλη χειρουργική εμπειρία που μου επιτρέπουν πλέον να σταθώ στα πόδια μου και να προσφέρω.  Η Γερμανία είναι ένα μεγάλο σχολείο και πάντα θα το λέω. Αλλά η τέχνη της χειρουργικής δεν τελειώνει ποτέ. Με τα χρόνια, η νοσταλγία για τα μέρη που γεννήθηκα, μεγάλωσα  και που ζει όλη μου η οικογένεια και οι παιδικοί μου φίλοι έγινε αφόρητη. Καταλυτικό ρόλο πιστεύω έπαιξε και ο τόπος μας από μόνος του. Αναφερόμουν στην Μαγνησία ως το πιο όμορφο μέρος που γνωρίζω στην γη και πάντα κυριολεκτούσα.

– Λάβατε ακόμη την απόφαση να εκτεθείτε για πρώτη φορά δημόσια με την ένταξή σας στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ποιο ήταν το κίνητρο για να λάβετε αυτή την απόφαση;
– Τα κοινά πάντα με ενδιέφεραν και πάντα ασχολούμουν ενεργά. Για το παρόν τόλμημα βασικό κίνητρο υπήρξε  η παρότρυνση, αλλά και το ζωντανό παράδειγμα δύο γνωστών και αγαπημένων σε όλους προσώπων της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου του Βόλου, του Θανάση Λιούπη και του Νίκου Έξαρχου, των οποίων η ενασχόληση τους με την τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τους εμπόδισε να ασκούν ταυτόχρονα ακάματα και σε υψηλό επίπεδο την χειρουργική.

– Ποιο έργο που αφορά την Μαγνησία θα εισηγηθείτε πρώτο στην περίπτωση εκλογής σας;

-Ως γιατρός και μάλιστα νοσοκομειακός, οφείλω να προωθήσω θέματα περαιτέρω βελτίωσης των υποδομών, οργάνωσης και παροχής υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας και των πρωτοβάθμιων μονάδων Υγείας του νομού μας και κατ’ επέκταση της περιφέρειας.

Το έργο που επέδειξε η νυν περιφερειακή Αρχή προς αυτήν την κατεύθυνση είναι αξιοθαύμαστο. Αν λάβουμε δε υπόψιν της κάκιστες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που επικράτησαν μετά τα γεγονότα του 2015, το όλο εγχείρημα μοιάζει με άθλο.

Μπορούν όμως ακόμα να γίνουν πολλά και με την εμπειρία μου από το εξωτερικό μπορώ να προσφέρω καταλυτικά σε αυτήν την προσπάθεια.

– Ο νόμος του Κλεισθένη απαιτεί συνεργασία για την διοίκηση της Περιφέρειας. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκλογή Περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή πόσο εφικτό είναι να συνεργαστούν για το καλό της Περιφέρειας οι παρατάξεις; 

Το ενδιαφέρον των άλλων παρατάξεων για το καλό του τόπου είναι για εμένα δεδομένο, αλλά εδώ οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές.

Μία πολυπαραταξιακή περιφερειακή Αρχή  δεν μπορεί να έχει την ευλυγισία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα  μίας μονοπαραταξιακής. Στην Θεσσαλία έχουμε έναν Περιφερειάρχη με πολιτικό κύρος σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με εμπειρία δύο συνεχών επιτυχημένων θητειών σε πολύ δύσκολα χρόνια που έχει να επιδείξει ένα τεράστιο έργο από άκρη σε άκρη της περιφέρειας. Περιθώρια επιβράδυνσης και πειραματισμών πλέον δεν υπάρχουν.

Οι Θεσσαλοί αυτά τα γνωρίζουν και καλούνται να επανεκλέξουν τον Κώστα Αγοραστό Περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή. Καλούνται να δείξουν στην κυβέρνηση ότι νομικά τερτίπια με σκοπό το χάος, εδώ δεν περνάνε.

– Ποιο το κλίμα που εισπράττετε από την μέχρι τώρα επαφή σας με τον κόσμο;

– Όσον αφορά τους ανθρώπους της Μαγνησία, με τους οποίους έρχομαι κυρίως σε επαφή, εισπράττω σχεδόν αποκλειστικά χαμόγελα και θετικά σχόλια. Εδώ πιστεύω έχουν παίξει μεγάλο ρόλο ο προσωπικός κόπος με το πολιτικό ύφος και ήθος που επέδειξαν η αντιπεριφερειάρχης και οι νυν περιφερειακοί σύμβουλοι Μαγνησίας. Για εμάς τους καινούργιους έχουν θέσει τον πήχη πολύ ψηλά.

-Σε ποιο τομέα θα θέλατε να προσφέρετε στην περίπτωση εκλογής σας;

Με ενδιαφέρουν περισσότερο η υγεία και το περιβάλλον. Είμαι όμως ανοιχτός σε όλα.

– Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους νέους που γυρνούν την πλάτη στην κάλπη, καθώς έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική;

– Είναι λογικό να μην εμπιστεύεσαι κάποιον που δεν εκλέγεις εσύ. Αλλά δεν μπορείς και να παραπονιέσαι γι’ αυτό. Η αποχή από την κάλπη και η αδιαφορία για τα κοινά μίας κατηγορίας πολιτών, οδηγεί στην εκλογή προσώπων που κατ’ αναλογία απέχουν από τα προβλήματα και αδιαφορούν για την ανάγκες  αυτής της κατηγορίας.

Oι νέοι πρέπει να πεισμώσουν επιτέλους και να πάνε να ψηφίσουν.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!