Νεκρός αντιπολιτευόμενος έπειτα από συμπλοκή σε φυλακή

stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 04:57

KENT728X100

Ένας αντιπολιτευόμενος που είχε φυλακιστεί από τις Αρχές της Νικαράγουας αφού είχε πάρει μέρος σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σκοτώθηκε χθες Πέμπτη σε επεισόδιο μέσα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Έντι Μόντες, 57 ετών, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας «σύγκρουσης» με έναν σωφρονιστικό υπάλληλο από τον οποίο αποπειράθηκε να αποσπάσει το όπλο, ανέφερε το υπουργείο.

Διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου πέθανε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον σώσουν, κατά την ίδια πηγή.

Τουλάχιστον έξι μέλη του σωφρονιστικού προσωπικού της φυλακής Μοδέλο, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, τραυματίστηκαν και χρειάστηκαν φροντίδες από γιατρούς, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Λουίς Κάνιας.

Το επεισόδιο ξέσπασε εν μέσω της επίσκεψης αντιπροσωπείας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη φυλακή, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Μόντες είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2018, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες, κλοπές, κατοχή απαγορευμένων όπλων, οπλοχρησία και άλλα ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «μια ομάδα κρατουμένων επιτέθηκε στο προσωπικό ασφαλείας» και αποπειράθηκε να «αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο» ενός μέλους του. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να «χτυπηθεί ο κρατούμενος».

Η παράταξη-ομπρέλα της αντιπολίτευσης Συμμαχία Πολιτών για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία (ACJD) κατήγγειλε μέσω Twitter «την κυβερνητική καταστολή», η οποία κατ’ αυτήν «οδήγησε στον θάνατο του αντιπολιτευόμενου Έντι Μόντες Πρασλίν».

Εκατοντάδες αντιπολιτευόμενοι που είχαν πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις εναντίον του Ορτέγα και στα βίαια επεισόδια το 2018 παραμένουν ως και σήμερα έγκλειστοι στη φυλακή Μοδέλο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019, 04:58

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!