ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αθανάσιος Τακμάκης στο TheNewspaper.gr: «Ανύπαρκτη η Δημοτική Αρχή από τις δημοτικές ενότητες»

Γεωπόνος με Μεταπτυχιακό στη Γεωργική Μηχανολογία ο Αθανάσιος Τακμάκης, ένας νέος άνθρωπος που παλεύει τη γη για να μεγαλώσει τα δύο παιδιά του έχει όραμα, να μπορέσει να παραμείνει στη Νέα Αγχίαλο που θα ξαναποκτήσει ζωή. Γι’ αυτό και κατέρχεται υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Νάνσυ Καπούλα και το συνδυασμό «Βόλος-Έξυπνη Πόλη».

Φανερά ενοχλημένος από την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής από τις δημοτικές ενότητες, εύχεται αυτό να ανατραπεί στις 26 Μάϊου, γι’ αυτό και ζητά την ψήφο των συμπολιτών του.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ως γεωπόνος, δηλώνει ότι θα ήθελε να προσφέρει στην αναβάθμιση του πρασίνου, αλλά και στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.

Κε Τακμάκη, πρώτη φορά ασχολείστε με τα κοινά. Πως λάβατε αυτή την απόφαση, δεδομένου ότι πολλοί είναι οι νέοι στην εποχή μας που έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική;

-Δεν είναι η πρώτη φορά που βάζω υποψηφιότητα μιας και είχα ασχοληθεί με τα κοινά ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές στον συνδυασμό με τον Κώστα Αγοραστό. Σε μία εποχή όπου οι νέοι απαξιώνουν την πολιτική, εγώ αποφάσισα να βγω μπροστά και να δώσω μάχες για το καλό του τόπου μου.

– Αυτό που σας έχει ενοχλήσει περισσότερο την τελευταία πενταετία στο Βόλο ποιο είναι;

-Πρώτα από όλα με έχει ενοχλήσει η ανυπαρξία της παρούσας Δημοτικής Αρχής απ’ όλες τις δημοτικές ενότητες, αλλά ακόμη και από τις απομακρυσμένες από το κέντρο του Βόλου γειτονιές. Αντ’ αυτού, τους τελευταίους μήνες και ξεκάθαρα για ψηφοθηρικούς λόγους, βλέπουμε μόνο έργα βιτρίνας.

– Με ποιο θέμα θα πρέπει να ασχοληθεί πρώτα η κ. Καπούλα στην περίπτωση που θα είναι δήμαρχος Βόλου την επόμενη πενταετία;

Το πρώτο που θα μας απασχολήσει ως Δημοτική Αρχή, εφόσον εκλεγούμε, θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Θα δώσουμε βάση στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης και θα ασχοληθούμε ιδιαιτέρως με την καθαριότητα ολόκληρου του Δήμου Βόλου, κάτι το οποίο αμελείται συστηματικά από τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου.

– Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί;

-Μέχρι στιγμής το κλίμα που έχει δημιουργηθεί προεκλογικά θα το χαρακτήριζα άριστο όσον αφορά τους περισσότερους από τους υποψηφίους όλων των συνδυασμών, με ελάχιστες εξαιρέσεις λασπολογίας που προέρχονται κυρίως από την πλευρά του απερχόμενου Δημάρχου.

– Ο νόμος του Κλεισθένη απαιτεί συνεργασία για την διοίκηση του Δήμου. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή πόσο εφικτό είναι να συνεργαστούν για το καλό της πόλης οι παρατάξεις στα έδρανα πια του Δημοτικού Συμβουλίου;

-Είμαστε αναγκασμένοι πλέον, βάσει του νέου Νόμου, και θα ήταν χαρά μας η συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις για το καλό του τόπου μας. Θα αφήσουμε στην άκρη τυχόν διαφορές και θα συμπράξουμε για να αλλάξουμε τον Δήμο μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών.

-Σε ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε την επόμενη μέρα;

Σίγουρα θα ήθελα να ασχοληθώ με τα προβλήματα του τόπου μου, του πρώην Δήμου Νέας Αγχιάλου και με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ως γεωπόνος μπορώ να προσφέρω στην αναβάθμιση του πρασίνου, αλλά και να συμβάλω στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, όπως η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας και η βελτίωση της άρδευσης των κτημάτων και των κτηνοτροφικών μονάδων.

-Ποιο έργο θα εισηγηθείτε πρώτο για την περιοχή της Νέας Αγχιάλου σε περίπτωση εκλογής σας;

Στις προτεραιότητες μου είναι η μεταφορά του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο δημοτικό χώρο που βρίσκεται βόρεια του νεκροταφείου. Όραμά μου και πιστεύω και των συμπολιτών μου είναι η δημιουργία τόσο ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, όσο κι ενός κλειστού γηπέδου μπάσκετ, βόλεϊ κλπ. όπου θα μπορούν τα παιδιά μας να παίζουν με ασφάλεια.

– Ποια μηνύματα εισπράττετε μέχρι τώρα από την επαφή που έχετε με τον κόσμο;

-Τα μηνύματα που εισπράττω καθημερινά είναι θετικά και για τη δική μου υποψηφιότητα αλλά κυρίως για ολόκληρο τον συνδυασμό μας, με επικεφαλής τη Νάνσυ Καπούλα.

error: Content is protected !!