Η Παναγία Φυτόκου πανηγυρίζει και υποδέχεται τον Άγιο Γεράσιμο

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
Πολυπληθής και συγκινητική προβλέπεται και φέτος η συμμετοχή των πιστών στην πανήγυρη της Μεσοπεντηκοστής και τούτο διότι όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Φυτόκου, Μακρινίτσας, Ν. Ιωνίας και Βόλου, σπεύδουν να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα και την Ιερή εικόνα του Αγίου Γερασίμου του Νέου, που έρχονται κάθε χρόνο από την ομώνυμη Γυναικεία Ι. Μονή της Μακρινίτσας.
Το έθιμο αυτό συνεχίζεται ανελλιπώς ογδόντα και πλέον χρόνια. Οι ευλαβείς πιστοί υποδέχονται τον Άγιο Γεράσιμο στην εκκλησία τους για ένα τριήμερο με κέντρο την ημέρα της Μεσοπεντηκοστής. Ιδιαίτερα τώρα που βιώνουν μια δύσκολη περίοδο κοινωνικής, πολιτιστικής και πνευματικής κρίσης, όλοι προσφεύγουν ολόψυχα στον θαυματουργό τοπικό μας Άγιο και ζητούν τη φώτιση του, την ευλογία του και τη στήριξη του. Θεωρούν δε μεγάλη ευλογία να συμμετέχουν κάθε χρόνο στη συνοδεία του Αγίου, άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι, πεζοί σε μια τρίωρη περίπου διαδρομή, με συμμετοχή Ιερέων, ψαλτών και λαϊκών που πρόθυμα βοηθούν στην μεταφορά της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου.
Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος η πομπή θα ξεκινήσει από την Ι. Μονή στη Μακρινίτσα την Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 3 μ.μ. με τη συνοδεία του Καθηγούμενου της Ι. Μονής Φλαμουρίου Αρχιμανδρίτου Συμεώνος και πλήθους πιστών και δια των περιοχών Καλογρίτσας, Παλιαμπέλων και Κουτουρίτσας, με ενδιάμεσες στάσεις ευλογίας και δεήσεων στα κτήματα, θα φτάσει στις 7 μ.. στην εκκλησία της Παναγίας Φυτόκου, όπου με την φροντίδα του πατρός Κυριάκου Κουλάκογλου, ιερέως της ενορίας, θα γίνει πανηγυρική τελετή υποδοχής με παρουσία πλήθους πιστών. Θα επακολουθήσει πανηγυρικός Εσπερινός, Θείο Κήρυγμα, Λιτάνευση της Τίμιας Κάρας και Ολονυκτία.
Την επόμενη ημέρα Τετάρτη 22 Μαΐου θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Θείο Κήρυγμα και Αγιασμός και το απόγευμα Εσπερινός και Παράκληση.
 Την Πέμπτη 23 Μαΐου τέλος, μετά τη Θεία Λειτουργία, η Τίμια Κάρα και η εικόνα του Αγίου θα  επιστρέψουν στην Ι. Μονή στην Μακρινίτσα.
Για την εξυπηρέτηση των πιστών προκειμένου να μεταβούν στο Φυτόκο και να επιστρέψουν, θα δρομολογηθούν λεωφορεία της αστικής γραμμής ως ακολούθως :
Τρίτη 21/5 : 6.00μ.μ. – 6.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ. και 8.45 μ.μ.
Τετάρτη 22/5 : 8.00π.μ. – 8.30π.μ. – 10.45 π.μ. – 11.00π.μ
       6.00μ.μ. – 6.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ. και 9.45 μ.μ.
error: Content is protected !!