ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλούσιες εκδηλώσεις σε Βελεστίνο και Πτελεό

Αγώνες Στίβου-Ρήγεια 2019, Θρησκευτική πανήγυρης Αγίων Κωνσταντίνου  και Ελένης Βελεστίνου και  Αναβίωση εθίμου και θρησκευτική πανήγυρης Αγίας Τριάδος Πτελεού, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Συγκεκριμένα στις 19 Μαΐου 2019 ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν τους Αγώνες Στίβου-Ρήγεια 2019 που θα πραγματοποιηθούν στο Βελεστίνο. Οι αγώνες διοργανώνονται κάθε χρόνο με συμμετοχή 550 αθλητών όλων των ηλικιών. Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νομό μας από πολιτιστική και αθλητική άποψη αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα τοπία, να γνωρίσουν από κοντά τις αρχαιότητες  της περιοχής.

Στις 21 Μαΐου 2019 με αφορμή την εορτή των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και με πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», πρόκειται να πραγματοποιηθεί, μεγάλη πολιτιστική-μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην κωμόπολη του Βελεστίνου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου, θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πλαισιώνεται από καλλιτεχνικά δρώμενα, μουσικά συγκροτήματα και χορευτικές ομάδες σε ένα μεγάλο Λαϊκό/δημοτικό γλέντι για χίλια πεντακόσια περίπου άτομα. Οι εκδηλώσεις αυτές προάγουν τα πνευματικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα των κατοίκων της περιοχής και συμβάλλουν στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου. 

Στις 22 Μαΐου 2019, θα γίνει αναβίωση εθίμου και θρησκευτική πανήγυρης Αγίας Τριάδος Πτελεού, σε συνεργασία του Λαογραφικού Μορφωτικού Ομίλου Πτελεού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα θρησκευτικά και λαϊκά πανηγύρια, που πραγματοποιούνται επί σειρά ετών, είναι η πολύτιμη κληρονομιά κάθε τόπου και αξίζει να διατηρηθούν και να αναδειχθούν προς όφελος της νέας γενιάς. Προκειμένου να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεώτεροι, να διατηρηθούν άρρηκτοι οι δεσμοί με το πολιτιστικό παρελθόν και ταυτόχρονα να παραμείνει δυνατό το πολιτιστικό στίγμα κάθε περιοχής, ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού ανέλαβε την πρωτοβουλία αναβίωσης εθίμου και πραγματοποίησης θρησκευτικού πανηγυριού, στο εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδας Πτελεού, στις 22 Μαΐου 2019. 

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει ακόμη τρεις σημαντικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στο Νομό μας. Με την συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις συμβάλλουμε στην καλύτερη διοργάνωσή τους, στηρίζοντας Δήμους, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, με τους οποίους έχουμε άριστη συνεργασία μαζί τους».

error: Content is protected !!