Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου [εικόνες]

milonas

Στην τελική ευθεία για να ανοίξει και πάλι η αυλαία του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, βρισκόμαστε από σήμερα με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και την έναρξη των εργασιών για επισκευή – ενίσχυση του φέροντα οργανισμού και ανακαίνισής του.

Ο πολιτισμός στην πόλη μας βρίσκει και πάλι σύντομα το σπίτι του, τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που συμβολικά μπήκε πρώτος στο υπό ανακατασκευή κτήριο, μαζί με τα συνεργεία. Ο κ. Μπέος τόνισε ότι το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, σύμβολο πολιτισμού της πόλης, είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα ο Βόλος και η περιοχή να χάσουν μία μεγάλη πολιτιστική σκηνή.

Από το 2008 είχε αφεθεί στην τύχη του και παρέμενε ένα κουφάρι, εστία μόλυνσης και στέκι περιθωριακών ατόμων, αλλά ήλθε η ώρα να αναβιώσουν οι μεγάλες του στιγμές. Οπως υπογράμμισε ακόμη ο Δήμαρχος Βόλου το έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ, είναι προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ και έχει ημερομηνία εκτέλεσης εντός 24 μηνών.

Οι επιπλέον εργασίες που απαιτούνται, ύψους δύο εκατομμυρίων επτακοσίων χιλιάδων ευρώ, θα καλυφθούν από ιδίους πόρους του Δήμου Βόλου.

Δείτε εικόνες:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Facebook Comments

error: Content is protected !!