Να αγωνιστούμε στην Ευρώπη απέναντι στις ακρότητες και τον νεοφιλελευθερισμό

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Δε νομίζω ότι ο λαός μπορεί να παγιδευτεί και να δώσει την ψήφο του σε αυτούς οι οποίοι μας κατέστρεψαν», δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Κουντουρά στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ερωτηθείσα για το διακύβευμα των προσεχών ευρωεκλογών η κ. Κουντουρά απάντησε: «Οι ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις που διαχειρίστηκαν την κρίση φέρουν βαριά ευθύνη για τις τεράστιες συνέπειες των επιλογών τους στους λαούς της Ευρώπης. Ένα μεγάλο παράδειγμα και θύμα είναι η πατρίδα μας […] Οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές, γιατί θα κρίνουν το μέλλον της Ευρώπης και όλες τις ευρωπαϊκές πολιτικές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία», συνέχισε η υποψήφια ευρωβουλευτής, «έχει μία προοδευτική πολιτική πρόταση και θέλουμε να αγωνιστούμε στην Ευρώπη με μία ισχυρή προοδευτική αντιμετώπιση απέναντι στις ακρότητες, τον νεοφιλελευθερισμό, τις δυνάμεις της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας», καθώς «θέλουμε οι πολιτικές να έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους» και «πρέπει η Ελλάδα να είναι ισχυρή σε μια Ευρώπη, που θα είναι βαθειά δημοκρατική, ανθρώπινη, δε θα διχάζει, αλλά θα ενώνει».

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της πολιτικής προεκλογικής αντιπαράθεσης η κ. Κουντουρά παρατήρησε: «Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δημιουργήσει ένα τοξικό κλίμα, μία πόλωση, δεδομένου ότι δεν έχει αφήγημα, δεν έχει πολιτικές προτάσεις, επιχειρήματα και έχει επιδοθεί σε μία λάσπη, σκανδαλολογία, σε fake news, προκειμένου να δημιουργήσουν ψευδή εικόνα στην κοινή γνώμη».

Κληθείσα να σχολιάσει την δήλωση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη στον ΣΚΑΪ ότι «υπάρχει ο φόβος και διάχυτη η πληροφόρηση ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ αν τα καταφέρουν, αν τους επιτρέψουμε να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα» η κ. Κουντουρά απάντησε: «Παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια με ύβρεις, με χαρακτηρισμούς, με φανταστικά σενάρια προκειμένου ίσως να προκαταλάβουν και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Δεν νομίζω ότι μπορούν να παραπλανήσουν πια τον κόσμο, ο κόσμος βλέπει ένα παρελθόν καταστρεπτικό, μια αντιπολίτευση, η οποία τότε που βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας έφερε φτώχεια, ανεργία, οικονομική ανθρωπιστική κρίση».

Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό από την αξιωματική αντιπολίτευση ως προεκλογικών παροχών των τελευταίων μέτρων που έφερε η κυβέρνηση η υποψήφια ευρωβουλευτής παρατήρησε: «Ειδικά στο θέμα του τουρισμού είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός πριν από δύο χρόνια και είχε πει ότι μόλις τα δημοσιονομικά μας το επιτρέψουν, όπως σε όλους τους κλάδους έτσι και στον τουρισμό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Διεκδίκησα μαζί με τον κάδο να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, όπως και στη διαμονή που από 1η Ιανουαρίου του 2020 θα πάει από το 13% στο 11%. Αυτό θα κάνει τον τουρισμό μας πιο ανταγωνιστικό […] Κάναμε πολύ καλή δουλειά στον τουρισμό, τα έσοδα έσπασαν κάθε ρεκόρ».

Επισήμανε, δε, ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων με «παγκόσμιο Δελτίο Τύπου είπε ότι ο τουρισμός οικονομικά αναπτύσσεται με 6,9% -τρεισήμισι φορές παραπάνω από την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας της Ελλάδος και της Ευρώπης που είναι είναι 2-2,4%» και «αυτό σημαίνει ότι φέραμε πολύ μεγάλα έσοδα και με αυτά τα έσοδα μπορούμε να κάνουμε καλύτερη κοινωνική οικονομική πολιτική», συνεπώς «αυτά τα μέτρα είναι μόνιμα μέτρα και αυτό είναι το πιο σημαντικό, δεν είναι προεκλογικά μέτρα, γιατί με αυτή τη λογική τέσσερα χρόνια η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει εκλογές». Σχετικά με την πορεία του τουρισμού προέβλεψε ότι «θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά και θα είναι και μια πολύ καλή χρονιά για την κρουαζιέρα».

KEN 1

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!