Παρουσιάστηκε το επιστημονικό περιοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας «Αχιλλίου Πόλις» (φωτο)

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η παρουσίαση του πρώτου τόμου του επιστημονικού περιοδικού της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου «Αχιλλίου Πόλις», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου.

Για το περιοδικό μίλησαν ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο διευθυντής του περιοδικού Λαρισαίος κληρικός Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης κ. Άγγελος Πετρουλάκης, ο κ. Ντίνος Κόκκινος, πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας και ο γιατρός κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Τράντας.

Μιλώντας για το περιοδικό ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Το περιοδικό αυτό διακονεί τον, μεταλαμπαδεύει μηνύματα και εκφράζει την πολυφωνία. Διότι η Ορθοδοξία έχει πολυφωνία, δεν είμαστε τυποποιημένη ως εκκλησία. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύξει τις αντιλήψεις του σε διάφορα θέματα, να διαφωνήσει. Το δόγμα μας ενώνει, τα μυστήρια μας ενώνουν, αλλά από εκεί και μετά οι διάφορες θεωρήσεις τις καθημερινότητας, της πολιτικής ζωής και των ιστορικών συγκυριών, ποικίλουν και διαφέρουν. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιες θεωρήσεις».

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση, καθώς και όλους όσους έδειξαν τη στήριξή τους στο περιοδικό.

Το «Αχιλλίου Πόλις», διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το πρώτο τεύχος

Δείτε φωτογραφίες:

Παρουσιάστηκε το επιστημονικό περιοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας «Αχιλλίου Πόλις» (φωτο)Παρουσιάστηκε το επιστημονικό περιοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας «Αχιλλίου Πόλις» (φωτο)Παρουσιάστηκε το επιστημονικό περιοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας «Αχιλλίου Πόλις» (φωτο)Παρουσιάστηκε το επιστημονικό περιοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας «Αχιλλίου Πόλις» (φωτο)Παρουσιάστηκε το επιστημονικό περιοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας «Αχιλλίου Πόλις» (φωτο)Παρουσιάστηκε το επιστημονικό περιοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας «Αχιλλίου Πόλις» (φωτο)Παρουσιάστηκε το επιστημονικό περιοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας «Αχιλλίου Πόλις» (φωτο)Παρουσιάστηκε το επιστημονικό περιοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας «Αχιλλίου Πόλις» (φωτο)Παρουσιάστηκε το επιστημονικό περιοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας «Αχιλλίου Πόλις» (φωτο)Παρουσιάστηκε το επιστημονικό περιοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας «Αχιλλίου Πόλις» (φωτο)

Μ.Τ.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!