Απόστολος Ριζόπουλος: «Διοχετεύουν εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους και οι λαϊκές ανάγκες παραμένουν στα αζήτητα»

Η αγροτική οδοποιία, η επέκταση της αποχέτευσης, η ολοκλήρωση του δρόμου στον Αγ. Ταξιάρχη, η υδροδότηση στην περιοχή Κλίμα, η έλλειψη πλατείας, τα αδέσποτα είναι μόνο μερικά από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον οικισμό Φυτόκο Βόλου.

Τα παραπάνω ανέδειξαν οι κάτοικοι της περιοχής, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Αποστόλη Ριζόπουλο, τους υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους Θανάση Κατσαγεώργη, Θόδωρο Τσαλούχα και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Εύη Καρυδάκη.

KEN 728X100

Οι κάτοικοι επίσης εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στη δημοτική αρχή Βόλου και την αγωνία τους για τα θέματα της πολιτικής προστασίας, τις δυσκολίες πρόσβασης οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε συνοικίες του οικισμού είτε το καλοκαίρι σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς είτε το χειμώνα κατά τη διάρκεια έντονης χιονόστρωσης, ζητώντας να γίνουν τα απαραίτητα έργα συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας. Έργα που σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί, δυσκολεύοντας επίσης καθημερινά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στο να έχουν εύκολη πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις τους.

Στη συζήτηση που έγινε στο χώρο του Αγροτικού, Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Φυτόκου οι υποψήφιοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αναφέρθηκαν στο πώς η αντιλαϊκή πολιτική διαπερνά σε όλα τα επίπεδα διοίκησης: Ε.Ε., κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και την επιβολή διπλής φορολογίας με τα ανταποδοτικά τέλη και τους δημοτικούς φόρους. Μεταφέρθηκε η εικόνα και από άλλες περιοχές και περιφερειακές δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, που βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη. Έφεραν παραδείγματα για το πώς περιφέρεια και δήμος διοχετεύουν εκατομμύρια € επιχειρηματικούς ομίλους είτε ως «ζεστό χρήμα» είτε με τη δημιουργία υποδομών που διευκολύνουν τις επενδύσεις είτε με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Αναφέρθηκαν στο πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της ΑΓΕΤ και της καρκινογόνας καύσης σκουπιδιών. Την ίδια στιγμή μένουν στα αζήτητα έργα που καλύπτουν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες και την προστασία των κατοίκων του Βόλου, ενώ εμπορευματοποιούνται αγαθά και υπηρεσίες που πρέπει να απολαμβάνουν δωρεάν.

Επισημάνθηκε επίσης ότι χρειάζεται οργανωμένος αγώνας ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική και ότι η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η στήριξη της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα δυναμώσει τη δικής τους φωνή παντού! Γιατί αυτό που έκανε και θα κάνει το ΚΚΕ είναι η αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών που έχουν τσακίσει τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, η οργάνωση του αγώνα και των διεκδικήσεων του λαού με στόχο τη σύγκρουση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

error: Content is protected !!