ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γ. Μεϊμάρογλου: Ισχυρή ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής

 

Η βαθιά και ατέλειωτη κρίση που βιώνουμε μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη στο μέλλον αν καταφέρουμε να αποκομίσουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να αλλάξουμε αντιλήψεις και πρακτικές που μας οδήγησαν στο κατώφλι της. Να συνειδητοποιήσουμε ότι το κράτος δεν είναι η ιερή αγελάδα που μπορούμε να την αρμέγουμε αιωνίως, ότι οι θεσμοί λειτουργούν μόνο αν γίνονται σεβαστοί και οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται, ότι η εξουσία δεν είναι μετεκλογικό λάφυρο των νικητών και κυρίως ότι η χώρα δεν πρόκειται να ορθοποδήσει χωρίς να ένα σύγχρονο εθνικό παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η κρίση και οι τραγικές της συνέπειες μας ανάγκασαν να επαναπροσδιορίσουμε τη άποψή μας για τον ρόλο που παίζει η Ευρωπαϊκή ´Ενωση στην καθημερινότητά μας. Μέχρι σήμερα η ιδιότητά μας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας, και οι συνέπειες που απορρέουν ήταν αχνές στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

Τις θετικές συνέπειες τις ξαναθυμηθήκαμε όταν η χώρα μας βρέθηκε εκτός αγορών, στα πρόθυρα μιας καταστροφικής πτώχευσης και του Grexit που αποφεύχθηκε χάρη στην συμμετοχή μας στον πυρήνα της ΕΕ. Την εξέλιξη αυτή «αναγνώρισε» έμπρακτα και η αντιευρωπαϊκή κυβερνητική πλειοψηφία που, αντί για τα μνημόνια, προτίμησε να σκίσει το προεκλογικό της πρόγραμμα που της χάρισε την εξουσία και να συνηγορήσει σε ένα νέο.

Την αρνητική πλευρά την αναγνωρίσαμε αρκετά νωρίς, όταν εδώ και χρόνια ξεκίνησε η πολιτική της ευημερίας των αριθμών την οποία επιμένει να εφαρμόζει η ηγεσία του Λαϊκού κόμματος που διαθέτει την πλειοψηφία στα ευρωπαϊκά όργανα. Η πολιτική αυτή οδηγεί στην φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση μεγάλων κοινωνικών τμημάτων με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και πιο ευάλωτα στον ευρωσκεπτικισμό και την εθνική περιχαράκωση. Στη χώρα μας, που είδαμε την ακροδεξιά να συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή να αναδεικνύεται σε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα αυτή με τραυματικό τρόπο.

Οι δεδομένοι αρνητικοί ευρωπαϊκοί συσχετισμοί μπορούν να αλλάξουν μόνο με ισχυρή ψήφο στις 26 Μαίου. Η ισχυρή παρουσία των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων θα αποτελέσει τη βάση για μια πραγματική προοδευτική συμμαχία στα ευρωπαϊκά όργανα, για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και της γενικότερης στρατηγικής και φιλοσοφίας στην οποία στηρίζεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι ψήφος για περισσότερη Ευρώπη με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και ισχυρή Δημοκρατία. Το Κίνημα Αλλαγής είναι αποφασισμένο να σταθεί με ευθύνη απέναντι στις προοπτικές και το μέλλον της χώρας. Αυτή θα είναι μια οριστική απάντηση στο κλίμα της ακραίας πόλωσης και του διχασμού που καλλιεργείται για να εξυπηρετήσει τις σκοπιμότητες του δικομματισμού.

* Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

error: Content is protected !!