ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απ. Ριζόπουλος: «Να καταδικαστούν αυτοί που έφεραν τα λουκέτα στα μικρά μαγαζιά»

 

Την μικρά καταστήματα αυτοαπασχολούμενων εμπόρων επισκέφτηκε  κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Αποστόλη Ριζόπουλο.

KEN 728X100

Το κλιμάκιο περιόδευσε στο τμήμα της αγοράς της οδού Ερμού από την Ιωλκού μέχρι την Μεταμορφώσεως που, εκτός της αναδουλειάς, αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της εγκατάλειψης σε έργα υποδομής, εξωραϊσμού και ανάδειξης της περιοχής από τη δημοτική αρχή Βόλου.

Οι αυτοαπασχολούμενοι καταστηματάρχες, που δίνουν καθημερινά την μάχη για το μεροκάματο της οικογένειάς τους, είναι αντιμέτωποι με τους ανελέητους νόμους, τα ατελείωτα χρέη, την φοροληστεία, την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Είναι αντιμέτωποι με εξοντωτικά μέτρα που παίρνουν μόνιμο χαρακτήρα και στοχεύουν στην εκτόπισή τους από την αγορά, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στα μονοπώλια και τις «αλυσίδες».  

Τα μέτρα που έχουν πάρει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι για να ενισχύονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι και τα πολυκαταστήματα, να εξασφαλίζονται τα προκλητικά τους κέρδη. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς δεν χωράνε τα μικρομάγαζα που τα θεωρούν εμπόδιο για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες μιλώντας σήμερα περί δίκαιης ανάπτυξης και επιστροφή δήθεν στην κανονικότητα. 

Οι αυτοαπασχολούμενοι καταστηματάρχες, στο ερώτημα πού οφείλεται η μείωση του τζίρου τους απαντούν ότι ως κύριες και βασικές αιτίες είναι: η μείωση των μισθών και συντάξεων, η ανεργία, η υπερφορολόγηση, ο αθέμιτος ανταγωνισμός των μεγάλων πολυκαταστημάτων, οι 700 μνημονιακοί νόμοι που παραμένουν σε πλήρη ισχύ και έχουν τα τσακίσει τα εισοδήματα και τα δικαιώματα του λαού.

Οι υποψήφιοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΣΗΣ απευθυνόμενοι στους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους τους κάλεσαν να βγάλουν συμπεράσματα. Να πάρουν υπόψη τους μπροστά στις επερχόμενες εκλογές δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι συνδυασμοί! Να καταδικάσουν και με τη ψήφο τους όλους αυτούς τους υποψηφίους που στηρίζονται και στηρίζουν τα κόμματα που κυβέρνησαν, που έφεραν τα μνημόνια, που έχουν οδηγήσει στην απόγνωση τα λαϊκά στρώματα, μεταξύ των οποίων και οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι. 

Τους κάλεσαν να μην το βάλουν κάτω, να μη σκύψουν το κεφάλι, να αντιδράσουν συλλογικά και οργανωμένα ενάντια στην πολιτική που τους οδηγεί στον αφανισμό και στα λουκέτα. Να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ, ενισχύοντας τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και στον δήμο Βόλου και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνοντας ηχηρό μήνυμα. Να διεκδικήσουν: να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία, να σταματήσει η φοροληστεία εις βάρος των μικρών και αυτοαπασχολούμενων, τη δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Να υπάρξει καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, τραπεζικών λογαριασμών. Να υπάρξουν ρυθμίσεις οφειλών στους δήμους και διαγραφή γι’ αυτούς που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταπεξέλθουν σε παλαιότερες οφειλές.

Στην περιοδεία συμμετείχαν οι υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι Λίλα Πέτρου, Δέσποινα Ευαγγελινού και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Βογιατζής.  

 

error: Content is protected !!