Γιάννης Κατσιόπουλος στο TheNewspaper.gr: «Το σύνθημα μας είναι έργα- έργα –έργα»

milonas

Ο Γιάννης Κατσιόπουλος είναι ένας νέος άνθρωπος που διατηρεί φαρμακείο στο κέντρο της πόλης. Αυτή την φορά, περνά στην ενεργό δράση και για πρώτη φορά κατεβαίνει στην μάχη των εκλογών της Κυριακής, στο πλευρό του Απόστολου Παπαδούλη, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου. Όραμα, τόσο δικό του, όσο και της παράταξης «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία» είναι ένα πρόγραμμα με ορίζοντα 20ετίας.

Όπως υπογραμμίζει μετά από πέντε χρόνια εγκατάλειψης της περιφέρειας, ήρθε η ώρα κάθε χωριό και πόλη του  Βόλου να έχει το δικό του αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Φυσικά, όπως τονίζει, θα πρέπει να προηγηθεί ένας οικονομικός έλεγχος των πεπραγμένων του Δήμου, καθώς υπάρχουν αρκετές γκρίζες ζώνες στα οικονομικά του Δήμου Βόλου.

Ο ίδιος θα ήθελε να ασχοληθεί με το πρόβλημα της αερορύπανσης και του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης.

Φυσικά, για όλα αυτά, δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Απόστολο Παπαδούλη, που τον θεωρεί έναν άνθρωπος που ξέρει να διοικεί, να διαχειρίζεται χρήμα και στη παρούσα φάση είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να προΐσταται του Δήμου…

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

Κε Κατσιόπουλε, πρώτη φορά ασχολείστε με τα κοινά. Πως λάβατε αυτή την απόφαση, δεδομένου ότι πολλοί είναι οι πολίτες στην εποχή μας που έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική;

-Το ενδιαφέρον μου για κοινά υπήρχε ανέκαθεν. Ήδη από τα μαθητικά μου χρόνια έβρισκα τον εαυτό μου να θέλει να ασχοληθεί και να συμβάλλει σε όσα συμβαίνουν γύρω του. Το ενδιαφέρον μου αυτό όμως σε επίπεδο Δήμου βρήκε πραγματική απήχηση στο πρόσωπο του κ. Παπαδούλη και όσα η παράταξή μας “Βόλος -Ανατροπή-Δημιουργία” έχει σχεδιάσει για την πόλη μας.

Η αποπολιτικοποίηση των νέων είναι ένα μείζον θέμα και μια θλιβερή διαπίστωση καθώς η δική μας γενιά είναι αυτή που βάλλεται περισσότερο από τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και αυτή που καλείται να ανατρέψει αυτή τη κατάσταση. Δυστυχώς οι νέοι βλέποντας και τους γονείς και τους γύρω τους εκτός των εαυτών τους να πλήττονται έντονα έχουν γυρίσει την πλάτη σε όσους μας έφεραν σε αυτή τη κατάσταση. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Είναι μάλιστα ένας από τους κύριους λόγους που με ώθησαν να ασχοληθώ ενεργά.  Θέλω να καταφέρω να προτρέψω και να πείσω και άλλους νέους να εμπλακούν με τη πόλη τους, με την επίλυση των προβλημάτων της και την οργάνωσή της βελτιώνοντας έτσι τη ζωή και τη δική τους και των συνΔημοτών τους.

– Αυτό που σας έχει ενοχλήσει περισσότερο την τελευταία πενταετία στο Βόλο ποιο είναι;

-Θεωρώ εξωφρενικό το γεγονός ότι στο Βόλο έχουν γίνει παρεμβάσεις , οι περισσότερες βιτρίνας, τις οποίες ο απερχόμενος Δήμαρχος τις παρουσιάζει σαν να έλυσε τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Αποσιωπώντας έτσι τα όντως μεγάλα προβλήματα  όπως το κυκλοφοριακό , η αερορύπανση , ο βιολογικός για τα οποία όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμία ενέργεια. Μόνο προεκλογικά τώρα υπογράφονται κάποιες αποφάσεις όπως η ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου και του Δημοτικού Θεάτρου που ούτως ή άλλως θα περατωθούν  μετά τις εκλογές. Τέλος όσα έργα έγιναν στο Βόλο ήταν ήδη υπογεγραμμένα από προηγούμενες Δημοτικές αρχές και απλώς υλοποιήθηκαν όπως ήταν προκαθορισμένο.

– Με ποιο θέμα θα πρέπει να ασχοληθεί πρώτα ο κ. Παπαδούλης στην περίπτωση που θα είναι δήμαρχος Βόλου την επόμενη πενταετία;

-Αυτή είναι μια φλέγουσα ερώτηση και χαίρομαι που μου την ρωτάτε. Αρχικά θα πρέπει να γίνει ένας απολογισμός της ζημιάς που έχει συμβεί στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Ένας οικονομικός έλεγχος των πεπραγμένων του Δήμου καθώς υπάρχουν αρκετές γκρίζες ζώνες που μας κάνουν να υποψιαζόμαστε ότι τα οικονομικά του Δήμου Βόλου δεν βρίσκονται σε διόλου καλή κατάσταση. Από κει και έπειτα σηκώνουμε μανίκια και η κατεύθυνση είναι  Έργα έργα έργα. Έργα που να αφορούν την βιωσιμότητα του Δήμου μας, την εξέλιξή  την αξιοποίησή του και τη διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος .

– Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί;

  Στην αρχή ο κόσμος μας αντιμετώπισε με αρκετά ερωτηματικά. Σε αυτό συνετέλεσε ότι ο κύριος Παπαδούλης μέχρι στιγμής  δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα με έργα που δεν απασχολούν τόσο τον τύπο.  Εν συνεχεία όμως οι πολίτες του Βόλου μας γνώρισαν , έμαθαν για το σχέδιο , το πρόγραμμα και το όραμα μας για την πόλη που αξίζουμε. Ένα όραμα το οποίο δεν είναι βραχυπρόθεσμο, δεν αφορά μόνο όσα θα γίνουν άμεσα αλλά έχει ορίζοντα 20ετιας. Έχουμε στόχο να ανοίξουμε το δρόμο και για τις επόμενες Δημοτικές αρχές. Μια συνεχή αναπτυξιακή πορεία της πόλης η οποία θέλουμε να ξεκινήσει από την επαύριο των εκλογών. Το πρόγραμμά μας είναι ξεχωριστά για κάθε περιοχή της  Δημοτικής Ενότητας . Ο Βόλος , η Νέα Ιωνία, η Αγχίαλος, τα Λεχώνια  η Αγριά, το Διμήνι , ενδεικτικά, κάθε χωριό και πόλη αυτού του Δήμου που έχει μείνει χρόνια παρατημένο έχει για μας το δικό του αναπτυξιακό σχεδιασμό. Οι πολίτες δείχνουν προσοχή σε αυτά που τους λέμε και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Παπαδούλη και των συνεργατών του. Ο Απόστολος Παπαδούλης είναι ένας άνθρωπος με πλούσιο βιογραφικό που ξέρει να διοικεί, ξέρει να διαχειρίζεται χρήμα και θεωρώ πως στη παρούσα φάση είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να προΐσταται του Δήμου μας και της στόχευσής μας να οικοδομήσουμε την πόλη που αξίζουμε.

– Ατμοσφαιρική ρύπανση, κυκλοφοριακό, ποιότητα νερού. Για σας, ποιο από τα τρία θέματα θα πρέπει να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα ο κ. Παπαδούλης σε περίπτωση εκλογής του;

-Αυτά που θέσατε είναι τα βασικότερα προβλήματα που αφορούν την πόλη μας. Πρωταρχικά βέβαια, όπως ανέφερα πρέπει να γίνει ο έλεγχος των οικονομικών του Δήμου μας. Έπειτα εμείς είμαστε διατεθειμένοι και έτοιμοι να δουλέψουμε 48 ώρες το 24ωρο, ώστε μαζί με τους φορείς του Βόλου να δώσουμε λύσεις ουσιαστικές και ριζικές σε όλα  τα μείζονα που ταλαιπωρούν τους δημότες αυτής της πόλης.

-Σε ποιον τομέα θα θέλατε να προσφέρετε την επόμενη μέρα;

-Όλοι οι τομείς του Δήμου Βόλου είναι νευραλγικής σημασίας. Βάση όμως της φύσης και της θέσης της δουλειάς μου θέλω να ασχοληθώ με το πρόβλημα της αερορύπανσης και το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης. Βέβαια για την επίλυση όλων αυτών των θεμάτων θα είναι ευεργετική, κάτι που ούτως ή άλλως προβλέπει  ο Κλεισθένης, η συνεργασία , η βοήθεια και η εποικοδομητική επικοινωνία μεταξύ όλων των Δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων. Προσωπικά είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω σε οποιοδήποτε τομέα μου ζητηθεί.

– Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας λίγο πριν τις εκλογές;

-Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους πολίτες πριν ψηφίσουν είναι να δουν καθολικά την κατάσταση. Όχι μόνο όσα φαίνονται , άλλωστε το περιτύλιγμα είναι πάντα ωραίο, αλλά τη γενικότερη κατάσταση της πόλη μας . Πέρα δηλαδή από το διάκοσμο της πόλης, τη λειτουργία της και την βιωσιμότητά της .  Να κρίνουν, να συγκρίνουν,  πρόσωπα και προγράμματα για τον τόπο μας καθώς και την υπάρχουσα κατάσταση  και τότε μόνο με καθαρό μυαλό να προβούν στην επιλογή τούς.

Facebook Comments

error: Content is protected !!