Αντώνιος Χάλαρης στο TheNewspaper.gr: «Η επόμενη ημέρα των εκλογών, χωρίς συνέργειες, θα είναι χαμένος χρόνος για το Νότιο Πήλιο»

milonas

 

Έχοντας σχέση 40 χρόνια με την όμορφη περιοχή του Νοτίου Πηλίου ο κ. Αντώνιος Χάλαρης, συστρατεύεται με τον Μιχάλη Μιτζικό ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με κύριο στόχο να υπάρξει –επιτέλους μετά από τόσα χρόνια- προσπάθεια Ανάπτυξης του υπέροχου αυτού τόπου.

Επιρρίπτει ευθύνες στη σημερινή Δημοτική Αρχή, καθώς όπως λέει τόσα χρόνια δεν έχει κάνει κανένα ουσιαστικό έργο για την περιοχή, γι’ αυτό και δεσμεύεται ότι σε περίπτωση εκλογής του θα εστιάσει την προσοχή του, καταρχάς, στην άμεση επίλυση των καθημερινών προβλημάτων.

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

 • Κε Χάλαρη, ποιο ήταν το κίνητρό σας να ασχοληθείτε με τα κοινά και να θέσετε υποψηφιότητα με τον Μιχάλη Μιτζικό;
 • Με τον Μιχάλη Μιτζικό μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για τα προβλήματα τις καθημερινότητας ( καθαρό πόσιμο νερό – καθαριότητα – σωστή αγροτική οδοποιία, αλλά και τις Ανάπτυξης ( Τουριστικής, Αγροτικής μεταποίησης, πολιτιστικής, ανάδειξη των καλντεριμιών  στα χωριά ως επίσης και τις υποδομές για την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού ). Τα προβλήματα αυτά υπάρχουν στην περιοχή μας εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να γίνεται κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια για επίλυση αυτών. Προσωπικά έχω σχέση με την περιοχή εδώ και  40 χρόνια ως επίσης και ο κ. Μιτζικός 13-15 χρόνια. Κοινή μας γραμμή η επίλυση αυτών και προσπάθεια Ανάπτυξης του υπέροχου αυτού τόπου που λέγεται Νότιο Πήλιο για το συμφέρον των παιδιών μας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος της απόφασης μου να ασχοληθώ  με τα κοινά.

 

 • Την περασμένη εβδομάδα δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ λατόμων και του πολιτικού σας αντιπάλου με διενέξεις που απασχόλησαν ακόμη και την Αστυνομία. Πως θα λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα λατομεία;
 • Δεν θα πάρω θέση για την ένταση που δημιουργήθηκε δεδομένου ότι δεν είμαι λατόμος και έχω ελλείψεις γνώσεων και καταστάσεων.  Επειδή το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και αφορά πολλές οικογένειες, οι οποίες εδώ και 3-4 χρόνια βρίσκονται χωρίς εργασία θα προσπαθήσουμε για μία άμεση επίλυση.

 

 • Μετά από τόσα χρόνια δημαρχίας Φορτούνα, ποιο έργο για σας πήγε πολύ πίσω; Τι παραμελήθηκε περισσότερο;
 • Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια από την σημερινή δημοτική αρχή δεν έγινε κανένα ουσιαστικό έργο τόσο στην ενότητα Αφετών όπου και ανήκω αλλά και γενικά από τις μαρτυρίες των τοπικών προέδρων των χωριών που επισκεπτόμαστε αυτή την περίοδο  φαίνεται ότι ούτε και εκεί προχώρησαν έργα.

 

 • Σε περίπτωση εκλογής σας που θα εστιάσετε την προσοχή σας;
 • Στην άμεση επίλυση των καθημερινών προβλημάτων ( καθαρό πόσιμο νερό – καθαριότητα – αγροτική οδοποιία ) αλλά και της Τουριστικής Ανάπτυξης (εναλλακτικού τουρισμού και θαλάσσιου τουρισμού ), για μένα δεν εννοείται παραθαλάσσιο χωριό, χωρίς να έχει μία μικρή μαρίνα για να δένουν – διανυκτερεύουν π.χ.10 σκάφη. Επίσης ο τομέας της Αγροτικής μεταποίησης είναι ένας χώρος όπου πολλά μπορεί να γίνουν με τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει η περιοχ .
 • Γιατί με τον Μιχάλη Μιτζικό;
 • Πιστεύω ότι ο Μιχάλης Μιτζικός είναι ένας άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό, υποστηρικτής της διαφάνειας, μορφωμένος και πολύγλωσσος.  Με τους σωστούς συνεργάτες δίπλα του θα βάλει τις βάσεις για την επίλυση των σοβαρών καθημερινών προβλημάτων, αλλά και της περαιτέρω Ανάπτυξης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

 

 • Σε λίγες ημέρες κλείνει η προεκλογική περίοδος που στο Νότιο Πήλιο, η αλήθεια είναι όταν καταγράφηκαν εντάσεις. Θα υπάρξουν συνεργασίες την επόμενη ημέρα, καθώς και ο «Κλεισθένης» το επιβάλλει;
 • Ο «Κλεισθένης» επιβάλλει να εκλεγούν άτομα με ανοιχτά μυαλά και ορίζοντες που θα πρέπει να υποστηρίξουν – υπηρετήσουν σωστά  την τοπική αυτοδιοίκηση από οποιαδήποτε πολιτικό χώρο και αν προέρχονται. Η επόμενη ημέρα των εκλογών, ανάλογα το αποτέλεσμα , χωρίς συνέργιες θα είναι χαμένος χρόνος και κυρίως εις βάρος των πολιτών του Δήμου.

 

 • Ποιο το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες σας;
 • Να αντιληφθούν τί σημαίνει απλή αναλογική, να παραμερίσουν τα μικροσυμφέροντα και τις μικροσυναλλαγές, να ψηφίσουν αξιοκρατικά και να εκλέξουν άτομα που μπορούν να προσφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο τους.

 

Facebook Comments

error: Content is protected !!