Αριστοφάνης Σμπάρδος στο TheNewspaper.gr: «Στον Βόλο δεν έχει θέση ούτε η βία, ούτε ο φασισμός»

milonas 728x120

Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και το δηλώνει. Προτιμά να μιλά ως ενεργός πολίτης ενεργός με όραμα, ελπίδα, πάθος και διάθεση να δουλέψει για το καλό της πόλης του Βόλου. Ο Αριστοφάνης Σμπάρδος, οικογενειακός γιατρός στην Τ.ΟΜ.Υ. Νέας Ιωνίας Βόλου ενώνει στις δυνάμεις του με τον Ιάσονα Αποστολάκη και με μοναδικό κίνητρο την θέλησή μου να δει το Βόλο να αλλάζει και να γίνει η πόλη που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος σύμβουλος στην δημοτική ενότητα της Νέας Ιωνίας. 

Ο ίδιος θεωρεί «κουρασμένη» την απερχόμενη δημοτική αρχή που αναλώνεται σε τετριμμένες παλαιοκομματικές πρακτικές εσωστρέφειας και αυτοπροβολής.

Όπως σημειώνει ο κ. Σμπάρδος η παρούσα Δημοτική Αρχή υποσχέθηκε πάρα πολλά και έκανε πάρα πολύ λίγα ουσιαστικά έργα, γι’ αυτό και όπως τονίζει βασική του προτεραιότητα στην περίπτωση εκλογής του θα είναι η ανοικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στο δημότη και τη δημοτική αρχή, με ενίσχυση της πολιτικής υγείας του Δήμου, μέσω στελέχωσης δημοτικών ιατρείων για δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών, αλλά και προώθησης της πρόληψης, αγωγής και προαγωγής της υγείας.

Μιλώντας για την παράταξη που συμμετέχει, υπογραμμίζει ότι η  «Μαζί για τον Βόλο» αποτελεί έναν ελεύθερο και δημοκρατικό συνδυασμό, ανοιχτό στο διάλογο, που δεν επιδιώκει, αλλά ούτε και ενθαρρύνει σε καμία περίπτωση την πόλωση.

Ο ίδιος ονειρεύεται γι’ αυτόν και τα παιδιά του, μία πόλη με ευρωπαϊκό χαρακτήρα, δημοκρατική και προοδευτική….

Συνέντευξη στην Ειρήνη Θεοδωροπούλου

Πώς λάβατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά, ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στην δημοτική ενότητα της Νέας Ιωνίας με τον Ιάσονα Αποστολάκη και τον συνδυασμό «Μαζί για τον Βόλο»;

– Ζούμε σε μια εποχή που επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση πολιτικής σκέψης. Δε γίνεται να καθόμαστε σπίτι και να απαξιώνουμε τους πολιτικούς και τη δημοτική αρχή, χωρίς να προσφέρουμε ή έστω να αναζητούμε λύσεις. Η υποψηφιότητά μου, ως δημοτικός σύμβουλος στη δημοτική ενότητα της Νέας Ιωνίας με τον Ιάσονα Αποστολάκη και το συνδυασμό «Μαζί για τον Βόλο», σημαίνει ότι θέλω να βοηθήσω ουσιαστικά την πόλη στην οποία ζω και εργάζομαι και να διευκολύνω με όποιο τρόπο μπορώ την καθημερινότητα των συμπολιτών μου.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος, με όρεξη και διάθεση να προσφέρω στα κοινά και στον τόπο που μεγάλωσα, ζω και αγαπάω, γι’ αυτό το λόγο και έβαλα υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κίνητρό μου, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά η θέλησή μου να δω το Βόλο να αλλάζει και να γίνει η πόλη που όλοι μας θέλουμε και ονειρευόμαστε.

Είμαι ένας άνθρωπος που θέλω σε κάθε περίσταση, όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον, να μπορώ να κοιτάξω τον κάθε συμπολίτη μου στα μάτια, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας και να προσπαθήσω να συνεισφέρω με βάση τις ιδέες, τις αρχές αλλά και τις όποιες δυνατότητες διαθέτω, ώστε ο Δήμος Βόλου και ιδιαίτερα η δημοτική ενότητα της Νέας Ιωνίας να κάνει βήματα προόδου.

– Τι είναι αυτό που σας ενόχλησε περισσότερο τα τελευταία 5 χρόνια στον Βόλο;

– Κάθε δημοτική αρχή έχει τα θετικά της, αλλά και τα αρνητικά της. Το ζητούμενο είναι αν τα θετικά είναι λιγότερα από τα αρνητικά, όπως και στην προκειμένη περίπτωση. Νομίζω πως η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι κουρασμένη και αναλώνεται σε τετριμμένες παλαιοκομματικές πρακτικές εσωστρέφειας και αυτοπροβολής. Υποσχέθηκε πάρα πολλά και έκανε πάρα πολύ λίγα ουσιαστικά έργα.

-Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί; Είστε ευχαριστημένος από τις θέσεις που ανέπτυξαν όλες οι παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο;

Προσωπικά, βλέπω συνδυασμούς που καταθέτουν επιχειρήματα και θέσεις κάτω από το πρίσμα του χώρου στον οποίο ανήκουν. Δε μπορώ να μιλήσω για τις άλλες παρατάξεις, ούτε για τους άλλους υποψηφίους. Μπορώ, ωστόσο, να πω ότι η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» αποτελεί έναν ελεύθερο και δημοκρατικό συνδυασμό, ανοιχτό στο διάλογο, που δεν επιδιώκει, αλλά ούτε και ενθαρρύνει σε καμία περίπτωση την πόλωση.

– Ο νόμος του Κλεισθένη απαιτεί συνεργασία για την διοίκηση του Δήμου. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή πόσο εφικτό είναι να συνεργαστούν για το καλό της πόλης οι παρατάξεις στα έδρανα πια του Δημοτικού Συμβουλίου;

– Από τη στιγμή που δήλωσα την υποψηφιότητά μου, έρχονται πολίτες να μου μιλήσουν, να μοιραστούμε ιδέες και απόψεις και να μου εκφράσουν τα προβλήματα, αλλά και τους προβληματισμούς τους. Αυτό για μένα αποτελεί μάθημα ζωής, αφύπνισης, αλλά και τεράστια ευθύνη για να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να διεκδικήσω αυτά που αξίζει η πόλη μας.

Είμαι επικεντρωμένος απόλυτα σε αυτό και δεν έχω σκεφτεί αν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων την επόμενη μέρα. Ωστόσο, νομίζω ότι όταν υπάρχει αγάπη για τον τόπο μας και ειλικρινής και ανιδιοτελής διάθεση να προσφέρουμε γι’ αυτόν, ενδεχομένως οι δίαυλοι επικοινωνίας και πιθανής συνεργασίας να μην είναι δύσκολοι μεταξύ παρατάξεων, με γνώμονα πάντα το συμφέρων των δημοτών. Ωστόσο, θεωρώ ότι αυτό δεν αφορά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου όλοι μας αγωνιζόμαστε για την πόλη μας πριν την κάλπη.

– Ποιο το κλίμα που εισπράττετε από την επαφή σας με τον κόσμο;

Όπως προανέφερα, από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να κάνω ένα βήμα παραπέρα θέτοντας την υποψηφιότητά μου στην κρίση των συμπολιτών μου με την ελπίδα ότι θα τους πείσω να με εμπιστευθούν, βίωσα μεγάλη ανταπόκριση και αγάπη από τον κόσμο.

Καθημερινά, είτε στο δρόμο, είτε στο ιατρείο μου έρχονται πολίτες να συνομιλήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις, καθώς και να μου εκφράσουν τα προβλήματα, αλλά και τους προβληματισμούς τους σχετικά με την πόλη μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

-Ποιο έργο θα εισηγηθείτε πρώτο στην περίπτωση της εκλογής σας;

Η ερώτησή σας, αν και ουσιαστική, εμπεριέχει ωστόσο και υψηλό ρίσκο για πραγματοποίηση του οποιουδήποτε οράματος του κάθε νέου υποψηφίου δημοτικού συμβούλου που για πρώτη φορά αποφάσισε να εμπλακεί με τα κοινά του Δήμου του. Εγώ προσωπικά, είμαι άνθρωπος των πράξεων και τα «θα» δεν είναι καθόλου του χαρακτήρα μου. Νομίζω ότι οι συμπολίτες μας έχουν κουραστεί από «κούφια» λόγια και θέλουν άτομα με όραμα και έργα.

Σε περίπτωση που εκλεγώ, η προσπάθεια και συμβολή μου θα είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση των πραγματικών, καθημερινών προβλημάτων του Δήμου και των δημοτών και όχι στο πλαίσιο του πανηγυρισμού ή της προβολής.

Επειδή, όμως, δε θέλω να δώσω την εντύπωση ότι υπεκφεύγω, σας αναφέρω ότι η βασική μου προτεραιότητα θα είναι η ανοικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στο δημότη και τη δημοτική αρχή, με ενίσχυση της πολιτικής υγείας του Δήμου, μέσω στελέχωσης δημοτικών ιατρείων για δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών, αλλά και προώθησης της πρόληψης, αγωγής και προαγωγής της υγείας.

– Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας στην τελική ευθεία για την κάλπη;

Συστρατεύομαι με τον Ιάσονα Αποστολάκη αναλαμβάνοντας μια δέσμευση: Να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για μια πόλη που θα φτιάξουμε όλοι μαζί και θα έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών της. Μια πόλη με ευρωπαϊκό χαρακτήρα, δημοκρατική και προοδευτική. Μια πόλη όπου η βία και ο φασισμός δε θα έχουν θέση.

Ως εκλεγμένος πια δημοτικός σύμβουλος, θα δώσω τον αγώνα μου με το συνδυασμό «Μαζί για τον Βόλο» του Ιάσονα Αποστολάκη και θα προσφέρω στους συμπολίτες μου τις αρχές που πρεσβεύουν μια νέα εποχή για την πόλη μας. Μια πόλη που ονειρευόμαστε, με αισιοδοξία και όραμα για το αύριο.

Χωρίς διακρίσεις, ισότιμα, με υπευθυνότητα και ανθρωπιά, ώστε να επανέλθει η αξιοκρατία στην πόλη μας. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι πολίτης ενεργός με όραμα, ελπίδα, πάθος και διάθεση να δουλέψω για το καλό της πόλης μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!