Δείτε τις προδιαγραφές για τα νέα συστήματα ασφαλείας του ανελκυστήρα που ορίζει η Νομοθεσία

milonas

i) Νέα συστήματα ασφαλείας του ανελκυστήρα τα οποία ενεργοποιούνται άμεσα κατά ενδεχόμενη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη επιτάχυνση ή την πτώση του θαλάμου (π.χ σύστημα αρπάγης, βαλβίδα θραύσης, προσκρουστήρες θαλάμου – αντιβάρων, κ.α) προκειμένου να αποτραπεί ο τραυματισμός του επιβάτη.

ii) Εγκατάσταση φωτισμού ασφαλείας εντός του θαλάμου, ο οποίος ενεργοποιείται σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

iii) Διάταξη κλήσης έκτακτης ανάγκης με αμφίδρομη επικοινωνία με υπηρεσία διάσωσης.

iv) Ύπαρξη εσωτερικής πόρτας του θαλάμου, η οποία προστατεύει τους επιβάτες να έρθουν σε επαφή με τα τοιχώματα του φρεατίου και αποτρέπει οποιοδήποτε κίνδυνο τραυματισμού τους.

v) Ο πίνακας αυτοματισμού του ανελκυστήρα θα πρέπει να εφοδιάζεται με επιτηρητή φάσεως, ηλεκτρονικό οροφοδιαλογέα, ηλεκτρονόμος ισχύος, ρελέ διαρροής κ.α. Προαιρετικά ο πίνακας αυτοματισμού μπορεί να εφοδιάζεται με VVVF inverter ο οποίος επιτυγχάνει καλύτερη ποιότητα κίνησης, ομαλά και ακριβή ξεκινήματα και σταματήματα στη στάση, εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση μηχανικών τριβών της μηχανής του ανελκυστήρα.

vi) Κλειδαριές θυρών φρεατίου, οι οποίες ασφαλίζουν, και εκτός από ηλεκτρική εξακρίβωση, υπάρχει και μηχανική εξακρίβωση της κλειστής θέσης. Σκοπός είναι να μηδενιστεί ο κίνδυνος κάποιος επιβάτης να πέσει στο κενό και τραυματιστεί σοβαρά.

vii) Σύστημα επανισοστάθμισης του θαλάμου στους υδραυλικούς ανελκυστήρες ως προς τα επίπεδα των ορόφων, ώστε να μην σκοντάψει ο επιβάτης όταν θελήσει να μπει/βγει στο/από το θάλαμο και παράλληλα να επιτρέπεται η εύκολη διεύλεση ενός αναπηρικού καροτσιού.

viii) Αυξημένα μέτρα προστασίας του τεχνικού όπως χειριστήριο στον πυθμένα, χειριστήριο διπλής πίεσης με στοπ κινδύνου τύπου μανιτάρι στην οροφή του φρεατίου, λαμαρίνα αντίβαρων και διάταξη προστασίας από τα αντίβαρα στην οροφή του θαλάμου.

ix) Σύστημα αυτόματου απεγκλωβισμού, το οποίο ενεργοποιείται σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας του ανελκυστήρα, κατευθύνοντας τον θάλαμο προς την πιο κοντινή στάση και απεγκλωβίζοντας τον επιβαίνοντα.

Stager η Νο1 εταιρεία ανελκυστήρων στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο δίκτυο τεχνικών. Επισκεφτείτε την εταιρεία STAGER στο Βόλο:
STAGER – I.Δ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ
Αναλήψεως 303, Βόλος
2421 072510

Facebook Comments

error: Content is protected !!