ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιλογή Ευθύνης: «Ας ξεναγήσουμε τον κ.Μπέο στη Νέα Ιωνία»

 

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του απερχόμενου δημάρχου Βόλου στο δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας, από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

KEN 728X100 2

«Ο απερχόμενος δήμαρχος μίλησε χθες στη θαυμάσια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του κλειστού δημοτικού θεάτρου Νέας Ιωνίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο. Φανταζόμαστε ότι όλο και κάποιος θα τον ενημέρωσε ότι το έργο σχεδιάστηκε επί δημοτικής αρχής Μαβίδη, και επί δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, δημοπρατήθηκε και υλοποιήθηκε.

 Πηγαίνοντας προς το δημοτικό θέατρο, σίγουρα θα είδε και θα θαύμασε την ανάπλαση της Πλατείας Ευαγγελίστριας. Έργο και αυτό της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη. Στην αναμορφωμένη πλατεία πραγματοποιήθηκαν μάλιστα και σπουδαίες εκδηλώσεις,  όπως οι «Μνήμες Προσφύγων», που θεσμοθετήθηκαν από τη δημοτική αρχή Σκοτινιώτη, με στόχο να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Νέας Ιωνίας και η  προσφυγική της ταυτότητα.

Αν επιχειρήσει να γνωρίσει και τις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, θα συναντήσει τέσσερις υπέροχες, νέες πλατείες με όλες τις λειτουργίες αναψυχής, έκτασης 15 στρεμμάτων: στην περιοχή της Βαμβακουργίας (πλατεία  Μελαγκόμα), στον Άγιο Νεκτάριο, στην  Ακρόπολη, στο  Νέο Δέλτα.  Έργα της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη.

Επειδή σίγουρα ένα GPS θα το διαθέτει, θα μπορέσει να βρει και κατά πού πέφτουν τα Μελισσάτικα. Εκεί θα συναντήσει ένα σχολείο-κόσμημα. Είναι το 7ο Δημοτικό Σχολείο-10ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας-Μελισσατίκων. Έργο της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη.

Αν συνεχίσει την περιήγησή του στα διδακτήρια, θα συναντήσει το 12ου Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας. Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης και η ολοκλήρωση του διδακτηρίου, έργο της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη. Όπως  και η μεταστέγαση τριών νηπιαγωγείων σε δημοτικά  κτήρια.

Αν περάσει από την οδό Βενιζέλου, θα διαπιστώσει ότι το δίκτυο της ΔΕΗ έχει υπογειοποιηθεί. Έργο της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη.

Και βέβαια απέναντι από την Ευαγγελίστρια θα δει κάποιους από τους υπογειοποιημένους κάδους αποκομιδής. Και αυτό έργο της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη. Όπως και η δημοπράτηση του ΚΑΠΗ δυτικών συνοικιών. Αλλά και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης και η εγκατάσταση των εργολαβιών, τόσο για τις πεζογέφυρες στον  Κραυσίνδωνα, όσο και για τους ελαστοτάπητες στις σιδηροδρομικές διαβάσεις.

  Αυτά –ενδεικτικά– σε τριάμισι χρόνια όλα κι όλα και σ’ ένα εφιαλτικό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Κι όμως ο απερχόμενος δήμαρχος είχε το θράσος να πει χθες ότι οι προηγούμενοι «πάντα σκέφτονταν και προγραμμάτιζαν. Έργο μην τους έδινες να κάνουν». Τον κατανοούμε. Γιατί εκείνος, όχι μόνο έργο δεν έκανε, όχι μόνο δεν σχεδίασε τίποτε δικό του, αλλά και χαράμισε πέντε ολόκληρα χρόνια, χωρίς να ξεκινήσει καν τα έργα που βρήκε έτοιμα για υλοποίηση, όπως τα έργα ανάπλασης στη Μαιάνδρου. Το μόνο που του αναγνωρίζουμε, είναι ότι «κατάφερε» να ξανακάνει τη Νέα Ιωνία …συνοικισμό.

Αλλά ας μην τον αδικούμε. Δική του φαεινή ιδέα είναι να μετατρέψει την Καραμπατζάκη σε μίνι περιφερειακό. Όπως και δική του φαεινή ιδέα είναι να γκρεμίσει τον ιστορικό κινηματογράφο «Νίκη». 

Χθες, όμως, είχε και μια ακόμη φαεινή ιδέα: να μιλήσει για το νερό. Όταν οι Νεοϊωνιώτες έχουν χάσει τον λογαριασμό πόσες φορές αυτά τα χρόνια είπαν «το νερό, νεράκι». 

Την ίδια ώρα φαντασιώνεται τον εαυτό του ως …Σαλβίνι, που θα ιδρύσει τη …«Λέγκα του Βόλου».

Παρεμπιπτόντως, ελπίζουμε πως κάποιος θα τον ενημέρωσε ότι εκτός από τη Νίκη, τη συμπαθή κομμώτρια που γνωρίζει, υπάρχει και η Νίκη με τη βαριά φανέλα, που ο απερχόμενος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, για να την απαξιώσει.

Ευτυχώς, όμως, «Κυριακή κοντή γιορτή». 

 

error: Content is protected !!