ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Ιρλανδία τον Ιούνιο ο Τραμπ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019, 09:47

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί στην Ιρλανδία και θα συναντηθεί με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ευρώπη με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την απόβαση των Συμμάχων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ αποδέχτηκαν την πρόσκληση του πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ να επισκεφθούν την Ιρλανδία όταν θα βρεθούν στην Ευρώπη για μια επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία και για εκδηλώσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την απόβαση», επεσήμανε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός «θα έχουν διμερή συνάντηση στο Σάνον στις 5 Ιουνίου», διευκρινίζεται.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τον Μάρτιο στον Λευκό Οίκο με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Πατρικίου.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Τραμπ στην Ιρλανδία με την ιδιότητα του προέδρου. Ο Αμερικανός πρόεδρος διαθέτει ένα γήπεδο του γκολφ κοντά στην πόλη στο Σάνον.

Ο Τραμπ θα μεταβεί στη Βρετανία στις 3 Ιουνίου για μια επίσημη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Επίσης θα είναι παρών στη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτσμουθ στη νότια Αγγλία για την επέτειο από τα 75 χρόνια από την απόβαση των Συμμάχων στις 6 Ιουνίου 1944 προτού μεταβεί στη Νορμανδία της Γαλλίας για μια άλλη τελετή.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019, 09:49

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!