Ανδρέας Ζέρβας: Συνεχίζουμε με ισχυρή λαϊκή εντολή από την πρώτη Κυριακή

banner
milonas 728x120

Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια από το δήμαρχο και τη δημοτική μας αρχή και βλέπει την αλλαγή που έχει γίνει στην πόλη γι αυτό και οι πολίτες θα μας δώσουν σαφή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να συνεχιστεί το πρωτοποριακό έργο στον Δήμο Βόλου. Αυτό τονίζει σε συνέντευξη του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Ανδρέας Ζέρβας, που ακόμη αναφέρεται στους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά, προχωρεί σε ένα σύντομο απολογισμό του έργου που επιτελέστηκε μέχρι σήμερα και σε μια μαι σύντομη παρουσίαση των όσων έρχονται την επόμενη τετραετία και προχωρεί σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του διακυβεύματος των εκλογών.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Ως πολίτης και ιδιαίτερα ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς θα σας πω ότι με εείχε εξοργίσει η εικόνα εγκατάλειψης της πόλης και των χορτασμένων πολιτικών. Η ανάγκη να αλλάξει ρότα ο Βόλος με τους νέους στο προσκήνιο ήταν για μένα το μόνο κίνητρο.

Ποια είναι η δημόσια δέσμευσή σας αν εκλεγείτε;

Όπως και τα προηγούμενα πέντε χρόνια έτσι και την επόμενη τετραετία δέσμευσή μου είναι μία: να αποτελέσει ο δήμος τη ζωή μου, να συνεχίσω να προσφέρω με τον ίδιο ζήλο στην πόλη που μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι.

Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί;

Από τη μία βλέπουμε τους ανθυποψηφίους μας να επιδίδονται σε μια στείρα αντιπολίτευση, πολλές φορές και σε λασπολογία. Από την άλλη βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών χωρίς ιδέες, χωρίς όραμα, χωρίς πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα. Σε αντίθεση με τη σημερινή δημοτική αρχή που έχει προλογίσει τα έργα της επόμενης τετραετίας και που αφορούν σε έργα στις δημοτικές ενότητες, στην αποπεράτωση του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου η ανακαίνιση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει αλλά και στην κατασκευή Μουσείου της Αργούς που αποτελεί και προσωπική δέσμευση του δημάρχου.

Ποια μηνύματα εισπράττετε μέχρι τώρα από την επαφή που έχετε με τον κόσμο;

Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια από το δήμαρχο και τη δημοτική μας αρχή και βλέπει την αλλαγή που έχει γίνει στην πόλη. Ενδεικτικά θα αναφερθώ στους κυκλικούς κόμβους, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στο οικονομικό νοικοκύρεμα που έχει γίνει στα ταμεία, στην κοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται και έχει αντίκτυπο σε όλους. Οι αντιδράσεις των συμπολιτών μου είναι θετικές, υπάρχει αποδοχή και γι’ αυτό ζητώ εντολή από την πρώτη Κυριακή για να έχουμε μία νέα «καθαρή» δημαρχιακή θητεία.

Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 26ης Μαΐου για σας ποιο είναι;

Το διακύβευμα των εκλογών είναι το ίδιο το μέλλον του Δήμου Βόλου. Καταφέραμε ως δημοτική αρχή μέσα από στρατηγικό σχεδιασμό να βάλουμε τις βάσεις για να οδηγήσουμε με όρους ανάπτυξης την πόλη στο μέλλον. Σε αυτή την πορεία δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε πισωγυρίσματα. Ο Βόλος επί σειρά ετών έβλεπε τα τρένα της ανάπτυξης να περνούν και να φεύγουν. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επιστροφή στο «μαύρο» παρελθόν.

Εχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στην περιφέρεια, όπου θα δοθεί το βάρος των παρεμβάσεών μας. Την προηγούμενη φορά δεν υποσχεθήκαμε τίποτα κι όμως κάναμε πολλά. Αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα, προσαρμόζοντας τη «συνταγή» της επιτυχίας στις δημοτικές ενότητες.

Λίγο πριν τις κάλπες, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος. Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τον δήμαρχο που εμπιστεύονται ότι θα συνεχίσει να οδηγεί την πόλη στη νέα εποχή και τους δημοτικούς συμβούλους που θα αποτελέσουν την φωνή τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Κυρίως απευθύνομαι στους νέους και τους καλώ να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους ψηφίζοντας για το αύριο της πόλης.

Για όσους δεν σας γνωρίζουν, θα θέλαμε να μας αναφέρετε δύο λόγους για τους οποίους ο Βολιώτης και η Βολιώτισσα θα σας ψηφίσει;

Θα επαναλάβω ότι οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν σαφή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να συνεχιστεί το πρωτοποριακό έργο στον Δήμο Βόλου. Σε ό,τι με αφορά είμαι ένας άνθρωπος που ζω στην καρδιά του Βόλου και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που υπάρχουν. Όταν το 2014 είχα θέσει υποψηφιότητα είχα διαγνώσει την ανάγκη για ανανέωση που έχει η πόλη σε όλα τα επίπεδα. Μέσα στα χρόνια που πέρασαν δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό μέσα από ορθολογική διαχείριση των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων πετύχαμε επανεκκίνηση του δήμου. Σε αυτή την πορεία δεν χωρούν πισωγυρίσματα. Εχω τις γνώσεις, πλέον και την εμπειρία αλλά και την αποφασιστικότητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

error: Content is protected !!