Λαϊκή Συσπείρωση «Αναφαίρετο δικαίωμα η ζωή σε καθαρό και ασφαλές περιβάλλον»

milonas 728x90 1
728x110 3

“Δεν έχει τελειωμό η εικόνα της εγκατάλειψης στις λαϊκές γειτονιές της πόλης από τη δημοτική αρχή Μπέου. Οι εικόνες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της υποβάθμισης και των επικίνδυνων συνθηκών διαβίωσης των οικογενειών και των παιδιών τους στο Παλιό Λιμεναρχείο.” Αυτά διαπίστωσαν, ύστερα και από τη συνάντηση που είχαν με μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου, υποψήφιοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που περιόδευσαν στην περιοχή με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Αποστολή Ριζόπουλο.

Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής είναι θύματα της αδιαφορίας ΟΛΒ, δημοτικής αρχής και περιφέρειας για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων του λιμανιού. Η εκφόρτωση χύδην φορτίων (σκραπ, σιτηρά , κ.ά.), καθώς επίσης και οι υπόλοιπες λιμενικές δραστηριότητες επιβαρύνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής ιδιαίτερα αυτών των ανθρώπων που διαμένουν δίπλα στο λιμάνι. Στην «ξεχασμένη» κι αυτή περιοχή από τη δημοτική αρχή Βόλου δεν έχουν προχωρήσει τα έργα ανάπλασης, οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια είναι σε άθλια κατάσταση, το δίκτυο ύδρευσης είναι απαρχαιωμένο, τα φρεάτια όμβριων ακαθάριστα – έχουν μετατραπεί σε παρτέρια, το δίκτυο αποχέτευσης στα ψαράδικα ανύπαρκτο με συνέπεια τις ελλιπείς συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, υπάρχει διακοπή του ποδηλατοδρόμου στον κυκλικό κόμβο, ενώ στην πλατεία Συντριβανίου είναι εμφανής η λειψή καθαριότητα.

Ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και για τα μικρά παιδιά αποτελούν τα χαλάσματα σε οικόπεδο που γειτνιάζει με τη συνοικία και που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σκουπίδια, ξερά χόρτα, γκρεμίσματα και επικίνδυνα ανοίγματα στο ψηλό κτίριο των παλιών ψυγείων είναι εστίες μόλυνσης και παγίδες τραυματισμού για όσους εισέρχονται στα κτίρια, κυρίως των μικρών παιδιών. Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και πολύ δυσαρεστημένοι με την αδιαφορία του ΠΑ.ΘΕ. και της δημοτικής αρχής Βόλου, που δεν νοιάζονται και δεν υλοποιούν στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας (Περιφράξεις, κλείσιμο εισόδων του κτιρίου, κ.ά.).

Οι υποψήφιοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κάλεσαν τους κατοίκους του Παλιού Λιμεναρχείου να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να απαιτήσουν αυτά που δικαιούνται. Γιατί είναι δικαίωμα τους να ζουν σε καθαρό περιβάλλον, σε περιβάλλον που δεν κινδυνεύουν τα παιδιά τους, σε περιβάλλον ανθρώπινο. Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή Βόλου το μόνο έργο που έκανε είναι ασφαλτόστρωση σε ένα δρόμο 20 μέτρων, «γράφοντας στα παλιά της παπούτσια» τα υπόλοιπα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή αποδεικνύει αυτό που διαρκώς επισημαίνουμε: Ε.Ε. – Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και όσοι στηρίζονται και στηρίζουν αυτά τα κόμματα, όπως η δημοτική αρχή Βόλου και  οι άλλοι υποψήφιοι των άλλων παρατάξεων για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι οι ανάγκες του λαού. Δίνουν πακτωλό εκατομμυρίων στους ομίλους, ενώ στα λαϊκά στρώματα τσακίζουν και υποβαθμίζουν τη ζωή τους. Κάλεσαν τους κατοίκους του Παλιού Λιμεναρχείου αν βγάλουν συμπεράσματα και να στηρίξουν και στην κάλπη το ΚΚΕ και τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παντού! 

Στην περιοδεία συμμετείχαν η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Εύη Καρυδάκη και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Τσαλούχας και Μαράνογλου Χρήστος.

error: Content is protected !!