Λαϊκή Συσπείρωση: «Έλλειψη σεβασμού στους δημιουργούς – Αδιαφορία για το μέλλον των μουσικών σχημάτων»

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 

Επίσκεψη πραγματοποίησαν στη Φιλαρμονική Βόλου ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Τσαλούχας, Μαράνογλου Χρήστος και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Εύη Καρυδάκη.

KEN 1

Οι υποψήφιοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κάλεσαν τους μουσικούς της Φιλαρμονικής να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ο αγώνας ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να «φρενάρει» την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στα δικαιώματά τους. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της Φιλαρμονικής κατάφεραν με αγώνες και ύστερα από παρέμβαση της ΔΑΣ ΟΤΑ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΛΟΥ να είναι αποκλειστικά απασχολούμενοι, με πλήρες ωράρια στην Φιλαρμονική προκειμένου να μην αποσπώνται από την καλλιτεχνική τους προετοιμασία, που έχει να δώσει πολλά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, συνεχίζοντας την ιστορική παράδοση.

Ωστόσο η σημερινή δημοτική συνεχίζει να καταπατά και τα δικαιώματα των μουσικών και να υποβαθμίζει τα μουσικά σύνολα τόσο της Φιλαρμονικής όσο και της Συμφωνικής Ορχήστρα Βόλου, που αποτελείται από εξαίρετους μουσικούς, πολλοί από τους οποίους είναι και δάσκαλοι στο Ωδείο Βόλου. Και τα δυο μουσικά σύνολα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα (από το 2017) συμμετείχαν σε μια σειρά φαντασμαγορικές πανάκριβες εκδηλώσεις με επώνυμους προσκαλεσμένους τραγουδιστές. Ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένουν απλήρωτοι για τα λεγόμενα εξαιρέσιμα. Ενώ στην κυριολεξία λιώνουν τα πόδια τους και τα πνευμόνια τους σε πολλές εκδηλώσεις, από το πρωί ως το βράδυ, σε θρησκευτικές, εθνικές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις την περίοδο των γιορτών, η δημοτική αρχή Βόλου παρά τις υποσχέσεις, παρά το γεγονός ότι ξοδεύει χιλιάδες ευρώ για την αμοιβή των επώνυμων προσκαλεσμένων της, οι μουσικοί μένουν απλήρωτοι, συναντώντας απέναντι στις διεκδικήσεις τους ένα κλίμα εκφοβισμού.

Η καταπάτηση των δικαιωμάτων των μουσικών του δήμου μας και η έλλειψη σεβασμού στους δημιουργούς συνοδεύεται και με την αδιαφορία για το μέλλον των μουσικών σχημάτων. Παρατηρείται έλλειψη στελέχωσης της Φιλαρμονικής με μουσικούς, ώστε να  η πόλη να έχει ένα ολοκληρωμένο μουσικό σχήμα για τις πολιτιστικές ανάγκες της πόλης μας, ανοίγεται ο δρόμος για την αποξήλωση και τον αφανισμό της.

Οι υποψήφιοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ παρουσίασαν στους μουσικούς τις πραγματικές αιτίες που υποβαθμίζουν τον πολιτισμό και τον μετατρέπουν σε εμπόρευμα με τη παραχώρηση των πολιτιστικών δρώμενων σε ιδιώτες, σε ΚΟΙΝΣΕΠ και ΜΚΟ. Σήμερα η πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων της ΝΔ , ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη των δημοτικών αρχών που στηρίζονται απ’ αυτά τα κόμματα, μεταξύ των οποίων και η δημοτική αρχή Μπέου, μετατρέπουν το αγαθό του πολιτισμού σε εμπόρευμα, χτυπούν τα εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών και στερούν το δικαίωμα στον πολιτισμό, κυρίως στους νέους ανθρώπους και στις λαϊκές οικογένειες, που πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για απολαμβάνουν την καλλιτεχνική δημιουργία. Κάλεσαν τους μουσικούς, ενόψει των εκλογών, να στηρίξουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ψηφίζοντας τους αντίστοιχους συνδυασμούς παντού!

error: Content is protected !!