Βόλος: Νέα ειδικότητα μηχανοσυνθέτη αεροσκαφών σε ΕΠΑΛ της Ν.Ιωνίας

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Κατόπιν αιτήματος, που είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εγκρίθηκε η ειδικότητα «Τεχνικού Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών» του τομέα Μηχανολογίας στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του 307 ΠΕΒ προς το Σχολείο μας, συναισθανόμενοι την ανάγκη των νέων της περιοχής μας για εργασιακές διεξόδους, καθώς και την ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων για εξειδικευμένο προσωπικό, η Σχολική Κοινότητα του συγκροτήματος Φυτόκου εργάστηκε μεθοδικά, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο ΔΔΕ Μαγνησίας κοΣωκράτη Σαβελίδη, τον πρώην διοικητή του 307 ΠΕΒ Σ/χη  Αχιλλέα Ντάντο, τον προϊσταμένο του πολιτικού προσωπικού κο Κοφίδη Δημήτριο και τον Λ/γό Βέργο Ιωάννη, για την έγκριση λειτουργίας της ειδικότητας.

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Κεντρική Ελλάδα καθώς είναι το μοναδικό σχολείο στη Θεσσαλία που φιλοξενεί τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με το 307 ΠΕΒ και το νέο Διοικητή Σ/χη Καπελαρίδη Ιωάννη στα πεδίατου εξοπλισμού, της τεχνικής βιβλιογραφίας, στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, στην υλοποίηση διδακτικών επισκέψεων, στη μαθητεία και στη συνδιοργάνωση σεμιναρίων- παρουσιάσεων και άλλων δράσεων.

Ήδη μία αντιπροσωπία εκπαιδευτικών Μηχανολόγων του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου δύο Εργαστηριακά Κέντρα στην Αθήνα, το 2ο ΕΚ Αιγάλεω και το 5ο ΕΚ Αθήνας στη Νέα Φιλαδέλφεια και αφού ενημερώθηκαν από κοντά για τον απαραίτητο εξοπλισμό, συζητήθηκαν και οι προοπτικές των μαθητών μετά την αποφοίτησή τους.

Για τη συνέχιση και την επέκταση της συνεργασίας μας σκοπεύουμε να αιτηθούμε μία επίσκεψη στο 307 ΠΕΒ, αντιπροσωπίας Εκπαιδευτικών.

error: Content is protected !!