Γεωργία Μποντού-Τοκαλή: «Μαζί θα συνδημιουργήσουμε το μέλλον σας»

milonas

Μήνυμα στους 17άρηδες που θα προσέλθουν για πρώτη φορά στην κάλπη απευθύνει η πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου «Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική», Γεωργία Μποντού Τοκαλή. Συγκεκριμένα, στο μήνυμά της η κ. Τοκαλή, σημειώνει:
«Φέτος θα ψηφίσουν για πρώτη φορά οι 17άρηδες δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2002.
Ως μητέρα, εκπαιδευτικός και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική» δέχομαι καθημερινά ερωτήσεις από τα «πρωτάκια» των φετινών εκλογών για τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Απευθυνόμενη λοιπόν στους 17άρηδες που θα προσέλθουν για πρώτη φορά στην κάλπη θα ήθελα να τους πω κατ’ αρχή να πάνε να ψηφίσουν. Να μην απεμπολήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του «εκλέγειν». Να μην επιτρέψουν στις «πλειοψηφίες των μειοψηφιών» να καθορίσουν το δικό τους μέλλον αλλά να έχουν ενεργό ρόλο σε αυτό.
Και να τους επιστήσω την προσοχή να επιλέξουν τον συνδυασμό εκείνον και τα πρόσωπα που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου στον οποίο μεγαλώνουν και σύντομα θα δραστηριοποιηθούν ως ενεργοί πολίτες.
Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον του δήμου μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Και η επιλογή των προσώπων θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τα πρόσωπα που μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους, τα πρόσωπα εκείνα που βρίσκονται κοντά στη νέα γενιά που έχουν καταφέρει να γεφυρώσουν το χάσμα των γενεών.
Θέλω να υπενθυμίσω στους νέους μας που θα βρεθούν μπροστά στην κάλπη ότι στις δημοτικές ενότητες Βόλου και Ν. Ιωνίας ψηφίζουν έως τρία πρόσωπα από το κεντρικό ψηφοδέλτιο και μπορούν να βάλουν έναν επιπλέον σταυρό σε μία από τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες που θα επιλέξουν. Στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες πλην Βόλου και Ν. Ιωνίας μπαίνει ένας σταυρός σε πρόσωπο στην περιοχή που ψηφίζουν και ένας ακόμη σε μία από τις υπόλοιπες ενότητες.
Θα ζητήσω τον έναν σταυρό από τους νέους μας για να μπορέσω να συνεχίσω να προσφέρω με τους ίδιους όρους και την ίδια διάθεση στα κοινά.
Ως φιλόλογος έχω διδάξει στους μαθητές μου την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού. Και με την υποψηφιότητά μου αποδεικνύω ότι δεν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ σχολικής διαπαιδαγώγησης και πραγματικότητας. Με το προσωπικό μου παράδειγμα κάνω πράξη την προσφορά και τον εθελοντισμό, συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά και μάλιστα σε έναν συνδυασμό ανεξάρτητο, όπως πρέπει να είναι οι συνδυασμοί στις δημοτικές εκλογές: πέρα και πάνω από κόμματα.
Καλώ τους νέους να συμπορευτούν μαζί μου και να συνδημιουργήσουμε το μέλλον τους με γνώμονα την κοινή μας αγάπη για τον τόπο μας».

Facebook Comments

error: Content is protected !!