ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέφτει σήμερα η αυλαία της προεκλογικής περιόδου – Πως κινήθηκαν οι υποψήφιοι στον Βόλο

Φτάσαμε αισίως στην τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο υποψήφιος δήμαρχος Απόστολος Παπαδούλης θα μιλήσουν στις κεντρικές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις έξω από τα εκλογικά τους κέντρα. Όλοι οι συνδυασμοί έριξαν στην αρένα της μάχης, ό,τι πιο πολύτιμο μπορούσαν. Το κλίμα πολώθηκε αρκετά και δύσκολα θα δούμε μεγάλες εκπλήξεις στην κάλπη της Κυριακής.

KEN 728X100

Όλοι οι υποψήφιοι έπαιξαν τα τελευταία τους χαρτιά στη μάχη των εκλογών και κυρίως των εντυπώσεων.

Από τη μία ο Αχιλλέας Μπέος που ζήτησε να κριθεί από το έργο του αυτά τα πέντε χρόνια, ενώ δεσμεύθηκε για τέσσερα νέα μεγάλα έργα στην πόλη την επόμενη τετραετία,(Δημοτικό Θέατρο, το Μουσείο Αργούς,ο Νέος αγωγός αποχέτευσης για να μην πέφτουν τα λύματα στον Παγασητικό σε περίπτωση βλάβης και η ανάπλαση των οδών Ζάχου – Καραμπατζάκη). Παράλληλα τόνισε οτι το βάρος την επόμενη τετραετία θα πέσει στη Ν. Ιωνία, στις συνοικίες και τις τοπικές ενότητες οι οποίες αδικήθηκαν, αφού το βάρος έπεσε στο κέντρο.

Από την άλλη το αντι-Μπεϊκό μέτωπο που συγκρότησαν οι υποψήφιοι Ιάσονας Αποστολάκης, Απόστολος Παπαδούλης και η Αθανασία Καπούλα.

Ο Απόστολος Παπαδούλης, ένας μετρημένος πολιτικός και τεχνοκράτης ανέπτυξε τις θέσεις του για την επόμενη μέρα της πόλης. Κυκλοφοριακό, ανακύκλωση και λειτουργία των θεσμών είναι οι τρεις πυλώνες του προγράμματός του. Η υποψηφιότητά του στηρίχθηκε από το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, παρότι το δεύτερο δεν έχει μεγάλες δυνάμεις στην περιοχή. Όμως ο κ. Παπαδούλης παρέμεινε ανεξάρτητος μέχρι την τελευταία στιγμή, βάζοντας στη θέση τους μάλιστα ορισμένους που θέλησαν να τον συνδυάσουν με το παλιό ΠΑΣΟΚ. Δεν απολογήθηκε ποτέ για την υποστήριξη του κόμματος, ενώ είδε κορυφαία τοπικά στελέχη να τον στηρίζουν έμπρακτα θέτοντας υποψηφιότητα μαζί του (βλ. Φούλη Τσιώμου).

Ο Ιάσονας Αποστολάκης δεν ανέπτυξε ξεκάθαρα το όραμά του για την επόμενη των εκλογών προτάσσονας τις καθημερινές επιθέσεις στη σημερινή δημοτική αρχή. Αυτό κάνει το τοπίο πιο θολό, διότι στηρίχθηκε κυρίως στην αντιπολιτευτική τακτική και όχι στα θετικά που εκείνος προτείνει για τον Βόλο. Σίγουρα όμως κέρδισε αρκετούς πόντους στον τοπικό κομματικό μηχανισμό, ο οποίος τον στήριξε σε απόλυτο βαθμό και πολύ οργανωμένα. Πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι στον ΣΥΡΙΖΑ που τον “βλέπουν” ήδη υποψήφιο βουλευτή.

Το τελευταίο κομμάτι του αντι-Μπεϊκού μετώπου αποτελεί η Αθανασία Καπούλα, η οποία αναλώθηκε σε καταγγελίες για τη σημερινή δημοτική αρχή, παρά στο να δείξει τι θέλει να κάνει στον Βόλο. Η παράταξή της αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα συσπείρωσης αφού η Νέα Δημοκρατία φαίνεται διασπασμένη για ακόμα μία φορά στον Δήμο Βόλου, με στελέχη της να είναι υποψήφια είτε στον συνδυασμό του κ. Μπέου είτε του κ. Παπαδούλη.

Η περίπτωση του Απόστολου Ριζόπουλου είναι ξεχωριστή. Ο υποψήφιος που στηρίζεται από το ΚΚΕ ακολουθεί μία πιο κεντρική πολιτική γραμμή, όπως άλλωστε πράττου όλοι οι υποψήφιοι του κόμματος στην Ελλάδα, πιστεύοντας οτι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κεντρική εξουσία. Σοβαρός, μετρημένος, συνεπής στα λεγόμενά του ο Απόστολος Ριζόπουλος στηρίχθηκε από όλον τον κομματικό μηχανισμό προκειμένου η υποψηφιότητά του να προκριθεί στον δεύτερο γύρο, αφού αυτός είναι ο στόχος του.

 

 

error: Content is protected !!