Αγωνία στην τοπική ΝΔ για μία θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο – Έντονο παρασκήνιο

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Έντονο είναι το παρασκήνιο από χθες αργά το βράδυ όταν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 30 Ιουνίου. Τα κομματικά επιτελεία ξεκίνησαν τις προετοιμασίες, αλλά τα φώτα πέφτουν στη Νέα Δημοκρατία, η οποία εμφανίζεται και το μεγάλο φαβορί, αφού η διαφορά στις ευρωεκλογές άγγιξε το 9,5%. Στατιστικά, το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών είναι μεγαλύτερο από εκείνο των ευρωπαϊκών εκλογών.

KENT 2

Το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας δεν είναι ακόμα έτοιμο, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να το στελεχώσει μετά την χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.

Οι μόνοι που έχουν ανακοινωθεί είναι ο νυν βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος και ο Γιώργος Καλτσογιάννης που είχε έρθει 4ος στη σειρά στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Ζέττα Μακρή, Σάκης Κοκκίνης είχαν εκλεγεί στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα και τα επιτελεία τους ετοιμάζονται για τη μάχη του Ιουνίου. Όμως για τις οκτώ θέσεις υπάρχουν περισσότεροι από 13 ενδιαφερόμενοι.

Έλενα Ράπτη, Έλενα Αντωνοπούλου, Κατερίνα Πατσογιάννη, Γιούλη Μποντού – Τοκαλή, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Χρήστος Χρόνης, Εύη Πολύζου, Χρήστος Τριαντόπουλος αναμένουν ενημέρωση από το κόμμα για τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη λάβει διαβεβαίωση από κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Ο γιατρός Θανάσης Λιούπης, λόγω των έκτακτων εκλογών έχει το δικαίωμα της συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο, ενδεχομένως όμως να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα εκλογιμότητας.

error: Content is protected !!