Ο ισραηλινος στρατός σκότωσε έναν 16χρονο Παλαιστίνιο

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ένας έφηβος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Ο Αμπντάλα Γάιτ, 16 ετών, δέχθηκε σφαίρες στην καρδιά και στους πνεύμονες, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο έφηβος προσπάθησε να περάσει τα ισραηλινά σύνορα για να μεταβεί στην Ιερουσαλήμ με την ευκαιρία της προσευχής της τελευταίας Παρασκευής του Ραμαζανιού. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.

Προς το παρόν ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν.

Νωρίτερα σήμερα ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε δύο Ισραηλινούς στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ τραυματίζοντάς τους, προτού τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει η αστυνομία.

Ένας από τους Ισραηλινούς, ένας άνδρας περίπου 50 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ ένας άλλος, περίπου 18 ετών, υπέστη ελαφρά τραύματα.

«Η αστυνομία που έσπευσε στο σημείο πυροβόλησε τον τρομοκράτη» ανακοίνωσε ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης της επίθεσης ήταν ένας 19χρονος Παλαιστίνιος.

Σήμερα δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναμένονται στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ για την προσευχή της τελευταίας Παρασκευής του Ραμαζανιού.

Σε δύο ημέρες θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία των Ισραηλινών με την ευκαιρία της Ημέρας της Ιερουσαλήμ, η οποία σηματοδοτεί για εκείνους την «επανένωση» της πόλης μετά την κατάληψη του ανατολικού της τμήματος έπειτα από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.

Η διαδήλωση αυτή δίνει κάθε χρόνο αφορμή για μεγάλη ένταση.

Οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους. Το Ισραήλ από τη μεριά του θεωρεί όλη την Ιερουσαλήμ «επανενωμένη» και «αδιαίρετη» πρωτεύουσά του και αποκλείει τον χωρισμό της.

Ο Ρόζενφελντ επεσήμανε ότι τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που τίθενται σε εφαρμογή τον μήνα του Ραμαζανιού παραμένουν σε ισχύ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ελέγχουν όλες τις εισόδους στην πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο πιο ιερό τόπο του Ισλάμ, επίσης ιερός και για τους Εβραίους με το όνομα το Όρος του Ναού. Οι μουσουλμάνοι έχουν πρόσβαση εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι Εβραίοι μπορούν να το επισκέπτονται κάποιες ώρες, αλλά δεν τους επιτρέπεται να προσεύχονται.

 

KEN 1

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!