Σε αρνητικό έδαφος και η απόδοση του ολλανδικού 10ετούς

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, 13:22

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στις μεγάλες αγορές υποχώρησαν ξανά, αντανακλώντας την αυξημένη απαισιοδοξία, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε ασφαλή στοιχεία ενεργητικού.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε τρεις μονάδες βάσης στο -0,201%, σε απόσταση αναπνοής από τα χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ του Ιουλίου 2016, λίγο μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Αναμένεται δε να κλείσει τον Μάιο με πτώση μεγαλύτερη από 20 μονάδες βάσης (0,2 της ποσοστιαίας μονάδας). Οι αποδόσεις των ολλανδικών 10ετών ομολόγων υποχώρησαν και αυτές σε αρνητικό έδαφος, για πρώτη φορά από το 2016.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων άρχισαν να μειώνονται ξανά, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών μειώθηκαν απότομα με την έναρξη της συνεδρίασης και οι αμερικανικές προθεσμιακές τιμές των μετοχών υποδηλώνουν ότι θα υπάρξουν απώλειες στην Wall Street.

Η καμπύλη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, όπως μετράται από τη διαφορά μεταξύ των αποδόσεων τρίμηνων και των 10ετών, ήταν η περισσότερο αντεστραμμένη από το 2007, κάτι που δείχνει την αυξημένη ανησυχία των επενδυτών για τους κινδύνους μίας ύφεσης.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων είναι μειωμένες περίπου 34 μονάδες βάσης αυτό τον μήνα και είναι σε τροχιά να σημειώσουν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούνιο του 2016.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, 13:22

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!