ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Στόχος μας είναι στο δεύτερο γύρο να αντιστραφεί η εικόνα αυτή»

MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, 15:27

KEN

Είναι σαφείς οι διαχωριστικές γραμμές που τον χωρίζουν από το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη και ακριβώς για αυτό το λόγο δεν είναι δυνατή μετεκλογικά η συνεργασία με την παράταξή του, δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη του, εφ΄ όλης της ύλης στην «ΑΥΓΗ».

Αναφερόμενος σ΄αυτές τις διαχωριστικές γραμμές, ο κ. Ηλιόπουλος, επισημαίνει τη ριζική του αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, την «ανεξέλεγκτη εξάπλωση» της βραχυχρόνιας μίσθωσης, την «παράλογη μετατροπή» της Δημοτικής αστυνομίας σε κατασταλτικό μηχανισμό κ.α.

«Για εμάς μοναδικό κίνητρο είναι η εξασφάλιση των συμφερόντων των κατοίκων της πόλης. Κάθε συνεργασία πρέπει να ακουμπά πάνω στις ανάγκες της πόλης και των ανθρώπων της και να βασίζεται στη δική τους φωνή και στις ανάγκες τους». Στόχος του για τον δεύτερο γύρο των εκλογών τονίζει ότι είναι να αντιστραφεί η εικόνα που έχουν πολλοί πολίτες και ιδιαίτερα οι νεότεροι ότι η Αθήνα είναι χαμένη υπόθεση.

«Στόχος μας είναι στο δεύτερο γύρο να αντιστραφεί η εικόνα αυτή. Πείθοντας ειδικά τους νέους ότι η διοίκηση του δήμου τους αφορά γιατί διαμορφώνει πολλές πτυχές της καθημερινότητας τους όπως την πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό για τις οποίες εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Αν θες ελεύθερους χώρους, στούντιο για να προβάρεις με την μπάντα σου, γήπεδο να παίζεις μπάσκετ με τους φίλους σου, οι εκλογές σε αφορούν», αναφέρει.

Για την περίπτωση που τελικά επικρατήσει ο κ. Μπακογιάννης, τονίζει ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που η επάνοδος της Δεξιάς απειλεί πολύ ευρύτερα τη χώρα και όχι μόνο το δήμο. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές βάλλουν σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών και εκπροσωπούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο επιχειρηματικά συμφέροντα». Τέλος, πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα ο δήμος της Αθήνας αποτελεί ένα πεδίο εξυπηρέτησης μικρών ή μεγάλων συμφερόντων χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα για κοινωνικές πολιτικές, υποδομές και δημοκρατικές τομές.

«Η Αθήνα βιώνει την εγκατάλειψη και ο δήμος αδιαφορεί για τους πολίτες, τους εργαζόμενους του και τις υπηρεσίες του. Την ίδια στιγμή ακούμε τα σχέδια του κ. Μπακογιάννη για εργολάβους στην καθαριότητα και δεν ακούμε το οποιοδήποτε σχέδιο για την επιβολή κανόνων στη βραχυχρόνια μίσθωση. Η επιλογή του μάλιστα να ενσωματώσει όλο το δεξιό πολιτικό προσωπικό του δήμου που ευθύνεται για την σημερινή εικόνα της Αθήνας αποδεικνύει ότι δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί με τις παθογένειες της πόλης, αλλά είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί με την αδράνεια και τα συμφέροντα που καθηλώνουν τις γειτονιές της Αθήνας στο παρελθόν. Από την πλευρά μας, καλούμε τον κόσμο της Αθήνας στις 2 Ιουνίου να πάρει θέση και να δώσει έναν ακόμα αγώνα για μια Αθήνα από την αρχή, για μια Αθήνα δημοκρατική, ασφαλή, ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλες και όλους».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, 15:27

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!