«Κυνήγι μαγισσών» κατά συγγραφέων στην Τουρκία

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 05:07

Οι εισαγγελείς στην Τουρκία ασκούν διώξεις σε συγγραφείς των οποίων η μυθοπλασία ασχολείται με δύσκολα θέματα, όπως η κακοποίηση παιδιών και η σεξουαλική βία, γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι Τούρκοι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνες για συγγραφείς, συμπεριλαμβανομένης της βραβευμένης συγγραφέως Ελιν Σαφάκ, σε μία κίνηση που οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα περιγράφουν ως σοβαρή απειλή για την ελευθερία του λόγου.

Η Σαφάκ κατήγγειλε ότι είχε λάβει χιλιάδες υβριστικά μηνύματα τις τελευταίες δύο ημέρες και ότι ένας εισαγγελέας ζήτησε να εξετάσει τα μυθιστορήματά της – ιδιαίτερα το «The Gaze», το οποίο δημοσιεύθηκε το 1999 και το «Three Daughters of Eve» που δημοσιεύθηκε το 2016.

«Οτιδήποτε έχει κάποιο απόσπασμα με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην τουρκική λογοτεχνία, θέλουν να το διερευνήσουν», δήλωσε η Σαφάκ και πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια πολύ νέα εστίαση για αυτούς. Και φυσικά η ειρωνεία είναι ότι αυτή είναι μια χώρα στην οποία έχουμε αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών και των παιδιών. Τα τουρκικά δικαστήρια δεν λαμβάνουν μέτρα, οι νόμοι δεν έχουν αλλάξει. Έτσι, σε μια χώρα όπου πρέπει να αναλάβουν επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας, διώκουν συγγραφείς. Είναι η μεγαλύτερη τραγωδία. Έχει γίνει σαν κυνήγι μαγισσών».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 05:07

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!