«Ναι μεν αλλά… στον διάλογο για τον ιταλικό προϋπολογισμό»

stergiou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 15:58

Υπέρ της διευθέτησης του ζητήματος του ιταλικού προϋπολογισμού τάχθηκε ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, καλώντας την ωστόσο να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες που διέπουν την Ε.Ε. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «FranceInter», γνωστοποίησε ότι η Κομισιόν θα υποβάλει την προσεχή εβδομάδα τις προτεινόμενες λύσεις για το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της γειτονικής χώρας.

Επανέλαβε δε, ότι προτιμάει τον διάλογο έναντι των κυρώσεων, παρότι υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε.

«Εάν δεν σέβονται καθόλου τους κανόνες, θα είναι απαραίτητο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα ευρωπαϊκά κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Ευρώπη είναι συνιδιοκτησία και υπάρχουν κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από τον καθένα» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις Ρώμης – Βρυξελλών είχαν βρεθεί στο ναδίρ το φθινόπωρο του 2018, λόγω του υψηλού ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2019. Οι δύο πλευρές απέφυγαν την ολική σύγκρουση στο «παρά πέντε», μεταθέτοντας για τους επόμενους μήνες την επίλυση των διαφωνιών για τα δημοσιονομικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η Κομισιόν είχε τοποθετήσει στο «τραπέζι» και την επιλογή της επιβολής κυρώσεων εις βάρος της Ιταλίας.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 15:58

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!