Βρέθηκε σορός στον Δούναβη μετά το ναυάγιο της Βουδαπέστης

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019, 17:41

Την πρώτη σορό όπως φαίνεται ανέσυραν σήμερα από τον Δούναβη σε απόσταση μεγαλύτερης των 100 χιλιομέτρων μετά το δυστύχημα στον Δούναβη με τη βύθιση ενός πλοίου που  μετέφερε τουρίστες και στοίχησε την ζωή σε 28 ανθρώπους.

Νοτιοκορεάτες και Ούγγροι δύτες ετοιμάζονται σήμερα για μια προσπάθεια να ανασύρουν σορούς από το ναυάγιο του πλοίου που βυθίστηκε την Τετάρτη ενώ μετέφερε 33 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και δύο Ούγγρους μέλη πληρώματος, στο χειρότερο δυστύχημα στον ποταμό που έχει σημειωθεί τα τελευταία 50 χρόνια.

Το πλοίο ανατράπηκε αφού χτυπήθηκε στην πίσω πλευρά από ένα μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο κοντά σε γέφυρα στο κέντρο της Βουδαπέστης.

Οι σοροί επτά Νοτιοκορεατών ανασύρθηκαν τη νύχτα του δυστυχήματος και επτά διασώθηκαν. Άλλοι 19 Κορεάτες επιβάτες και οι δύο Ούγγροι, μέλη του πληρώματος, αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί.

«Μια σορός, που μοιάζει να ανήκει σε Κορεάτη, βρέθηκε ήδη 101 χλμ. μακριά από εδώ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο στρατιωτικός επιτετραμμένος της νοτιοκορεατικής πρεσβείας Σουν-Κεούν Σονγκ.

Εκπρόσωπος της ουγγρικής αστυνομίας, ο Κριστόφ Γκαλ, δήλωσε στο Reuters πως οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τη σορό και δεν μπορούν ακόμη να επιβεβαιώσουν ότι ανήκει σε επιβάτη του πλοίου.

Πολλές σοροί φέρεται να είναι ακόμη εγκλωβισμένες στο ναυάγιο, με τους δύτες να μην έχουν μπορέσει ακόμη να φθάσουν εκεί λόγω της υψηλής στάθμης του νερού και των ισχυρών ρευμάτων. Η Νότια Κορέα έχει στείλει τη δική της ομάδα η οποία εντάχθηκε στην επιχείρηση σήμερα.

«Συνεργαζόμαστε με τους Κορεάτες συναδέλφους∙ τώρα είναι μια κοινή επιχείρηση», δήλωσε ο Γιάνος Χάιντου, επικεφαλής του κέντρου αντιτρομοκρατίας της Ουγγαρίας TEK και επικεφαλής της επιχείρησης από ουγγρικής πλευράς, σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019, 17:42

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!