ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η εθελοντική αναστήλωση ενός ολόκληρου χωριού στην Κρήτη!


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, 02:51

Χτισμένη αμφιθεατρικά, με θέα στα Αστερούσια, στον Ψηλορείτη αλλά και στον κόλπο της Μεσαράς, η Μιαμού Δήμου Γόρτυνας, που βρίσκεται στον κρητικό νότο, λίγο πριν το Λέντα, έχει γραφικά κατηφορικά- ανηφορικά στενά και πολλές φροντισμένες, ασπρισμένες και λουλουδιασμένες αυλές, ενώ σημαντικές είναι τα τελευταία χρόνια και οι εξωραιστικές παρεμβάσεις του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου που αναστηλώνει παλιά κτίσματα. 

Όπως αναφέρει το «Δια-SOS-τε τη Μεσαρά», όλα δείχνουν ότι η Μιαμού αφήνει πίσω της το “μαρασμό” που μαστίζει όλα τα μικρά κρητικά χωριά και, αναδεικνύοντας τα τοπικά παραδοσιακά στοιχεία, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή…

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή βρέθηκαν Γερμανοί εθελοντές, που βοήθησαν στις εργασίες ανάπλασης του χωριού.

Οι από κοινού δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου Μιαμού και του Γερμανικού συλλόγου με το Ελληνικό όνομα “ΜΑΖΙ” ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή . Αμέσως μετά το πέρας των εργασιών ο σύλλογος παρέθεσε γεύμα στην ομάδα των Γερμανών και στους κατοίκους που εδωσαν το παρών στην αίθουσα του συλλόγου , ενώ οι Γερμανοί συνέχισαν στον Λέντα τις διακοπές τους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, 02:56

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!