ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΝΔ Μαγνησίας: Δεν προχωρά η καταγραφή ζημιών από το χαλάζι

milonas

«Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την θεομηνία σε περιοχές της Μαγνησίας και η καταγραφή των ζημιών δεν προχωρά» καταγγέλει ο Τομέας Αγροτικού της ΝΟΔΕ ΝΔ Μαγνησίας.

Και συνεχίζει:

Οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες είναι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και η ολιγωρία της κυβέρνησης είναι χαρακτηριστική. Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις περιοχές που επλήγησαν από την θεομηνία.

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού, εκτός της αντιαγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που πλήττει μονίμως το αγροτικό εισόδημα, ήλθαν και οι θεομηνίες να τους «αποτελειώσουν».

Οφείλει να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί το Εθνικό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, που εκκρεμεί εδώ και χρόνια και το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει ένα σαφές και σύγχρονο σχέδιο για την διαχείριση τέτοιων καταστροφών, να προβλέπει τα εργαλεία και τους πόρους εκείνους που θα επιτρέπουν την ταχεία αποκατάσταση και αποζημίωση των ζημιών, αλλά και την χρηματοδότηση σχετικών προστατευτικών δράσεων.

Αυτή η πολιτική δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, ούτε κεντρώα. Είναι αυτονόητη πολιτική υποχρέωση ενός Κράτους Δικαίου απέναντι στους πολίτες για να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε αυτές τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών που δυστυχώς, τόσο έχουν δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια.

Να μας πει λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πότε σκοπεύει να ασχοληθεί σοβαρά με τα μείζονα θέματα του αγροτικού κόσμου, πότε έκανε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες για να λάβει κεφαλαιώδεις αποφάσεις για το εθνικό στρατηγικό σχέδιο της χώρας μας …

Δυστυχώς, χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας, αντικειμενικά το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών ως προς τον αγροτικό τομέα είναι η ίδια η επιβίωση των αγροτών! Σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, οι αγρότες μας εκφράζουν και ατελέσφορα επιζητούν από τη σημερινή κυβέρνηση να τους αφήσει να παραγάγουν!

Το σχέδιό μας περιλαμβάνει συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στη μείωση της φορολογίας και του κόστους παραγωγής, στην προώθηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων, στη στήριξη της κτηνοτροφίας, στην επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, στην άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, στην επικαιροποίηση κανονισμών, στην προώθηση του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα.

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τον αγροτικό τομέα επικαιροποιείται και συμπληρώνεται συνεχώς, προκειμένου να λαμβάνονται υπόψη συμπεράσματα από επισκέψεις, συναντήσεις και συζητήσεις με αγρότες και εκπροσώπους τους, αναπτύσσοντας μία ουσιαστική επικοινωνία με τον αγροτικό κόσμο. Συζητάμε, ακούμε και καταγράφουμε τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους παραγωγούς. Και μαζί διαμορφώνουμε εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις. Βασικός μας στόχος, μέσα από τις βαθιές τομές, τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις και πρωτίστως την αλήθεια, να αντιμετωπίσουμε τις αστοχίες της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην αγροτική οικονομία και στον Έλληνα αγρότη, μειώνοντας δραματικά το παραγόμενο εισόδημά του.

Να βοηθήσουμε τους αγρότες να κάνουν το μεγάλο ποιοτικό άλμα και να αφήσουν πίσω ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και της χώρας. Ενός αγροτικού τομέα και μιας χώρας που αξίζουμε!

Facebook Comments

error: Content is protected !!