Εγκαταστάθηκε το σύστημα ΑμεΑ seatrack στον Άναυρο

Για ένα ακόμη καλοκαίρι ο Δήμος Βόλου, μέσω της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ., εγκατέστησε στην παραλία του Αναύρου το πρωτοποριακό σύστημα SEATRACK που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων σε αμαξίδιο στη θάλασσα.

KEN 728X100

Το σύστημα αποτελείται από ειδική μεταλλική ράμπα η οποία καταλήγει μέσα στη νερό με τρόπο ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να εισέρχονται στη θάλασσα με ευκολία και κυρίως χωρίς κίνδυνο. Κατά την έξοδό τους από το νερό γίνεται η αντίστροφη διαδικασία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν΄ απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς τις δυσκολίες που μέχρι πρότινος ήταν για πολλούς απ΄ αυτούς απαγορευτικές.

Όπως ανέφερε η κα Χάλαρη Σοφία, Πρόεδρος της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ., το σύστημα SEATRACK αποτελεί ευρεσιτεχνία του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει εγκατασταθεί σε οργανωμένες παραλίες σε αρκετά μέρη της Ελλάδος.

Και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα ώστε να μπορούν ισότιμα να απολαμβάνουν τη θάλασσα και τα μπάνια τους». Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου ήδη έχει πάρει απόφαση για την αγορά και τοποθέτηση 3 επιπλέον εξελιγμένων συστημάτων πρόσβασης στο νερό για ΑΜΕΑ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σε τρεις παραλίες του Δήμου που πληρούν τις προδιαγραφές. Παράλληλα η κα Χάλαρη απευθύνει έκκληση προς τους λουόμενους και τους πολίτες γενικά να υπάρξει ευαισθησία για αποχή από βανδαλισμούς και κακοποίηση του μηχανήματος ώστε να μην υπάρχει διακοπή της λειτουργίας του.

Σημειώνεται ότι τηλεχειριστήριο της κατασκευής υπάρχουν στον πύργο των ναυαγοσωστών καθώς και στο κατάστημα όπισθεν και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να το ζητάνε και μετά τη χρήση να το επιστρέφουν.

error: Content is protected !!