Ο Κ. Λυχναρόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δεν έχουμε καταλάβει τίποτα

milonas
Γράφει ο περιβαλλοντολόγος Κωνσταντίνος Λυχναρόπουλος
Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είναι η βασικότερη υπενθύμιση ότι σε αυτόν τον πλανήτη ήρθαμε να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε, να αφήσουμε παρακαταθήκη και να φύγουμε.
Η παρακαταθήκη που αφήνουμε κατά μέσο όρο είναι η απόλυτη καταστροφή και απόδειξη αυτού είναι η αστάθεια του καιρού και οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες.
Το ενεργειακό ισοζύγιο αυτού του υπέροχου πλανήτη έχει μεταβληθεί και η ισορροπία που εδραιώθηκε έχει καταστροφικά αποτελέσματα.
Δεν ανακυκλώνουμε γιατι δεν γνωρίζουμε το όφελος στη δική μας υγεία και στο μέλλον των παιδιών μας. Δεν αλλάζουμε τεχνολογία θέρμανσης, το χειμώνα, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για αναβάθμιση ή γνώσεις βελτίωσης. Δεν καταλαβαίνουμε πόσο επικίνδυνο είναι αν πετάξουμε ένα σκουπίδι στο δρόμο, δίπλα από ξερά χορτάρια. Υπό γωνία και περιβαλλοντικές συνθήκες, ένα μπουκάλι με λίγο νερό μπορεί να λειτουργήσει ως μεγενθυντικός φακός και να είναι ο λόγος πρόκλησης πυρκαγιάς! Δεν έχουμε καταλάβει την τοξικότητα του αποτσίγαρου όταν αυτό καταλήγει αργότερα στη θάλασσα και στη συνέχεια στο πιάτο μας.
Δεν έχουμε καταλάβει τίποτα!
Καταστρέφουμε το μέλλον μας που δεν αργεί να έρθει και μαζί του καταστρέφουμε και το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε τόσο εγωιστές που δεν καταλαβαίνουμε ότι πεθαίνουμε από δικό μας χέρι!

Facebook Comments