Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναγορεύτηκε Επίτιμος Δημότης Βόλου [εικόνες]

milonas 728x120

Επίτιμος δημότης Βόλου αναγορεύθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ο Β΄. Η αναγόρευσή του έγινε σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, παρουσία εκπροσώπων του κλήρου, του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου, στρατιωτικών, αστυνομικών και δημοτικών αρχών.

Η τελετή ξεκίνησε με την προβολή βίντεο για το σημαντικό ιεραποστολικό έργο που επιτελεί ο Πατριάρχης στην Αφρική. Ο ίδιος, συγκινημένος, δήλωσε πως είναι μεγάλη του τιμή που αναγορεύθηκε Επίτιμος Δημότης Βόλου. Αναφέρθηκε στην τελευταία επίσκεψή του στην πόλη, πριν 21 χρόνια ως διάκονος και σημείωσε ότι είχε εντυπωσιαστεί τόσο από την ομορφιά του Βόλου όσο και από την ευγένεια των κατοίκων της.

«Οι δικοί μου δρόμοι είναι δύο» είπε κατά την ομιλία του. «Ο πρώτος δρόμος είναι το παρελθόν που λέγεται Αλεξάνδρεια. Εκεί με τα χρήματα Ελλήνων ευεργετών, μπορέσαμε να προσφέρουμε πολλά. Ανακαινίσαμε εκκλησίες και σχολεία. Ο Ελληνισμός στην Αφρική είναι παντού. Ο άλλος δρόμος είναι το μέλλον του Πατριαρχείου, στην ήπειρο του μέλλοντος, την Αφρική» είπε χαρακτηριστικά.
Τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας καλωσόρισε νωρίτερα από το βήμα στον Βόλο ο δήμαρχος Αχ.Μπέος ενώ του πρόσφερε τιμητική πλακέτα αλλά και ένα ομοίωμα της Αργούς.
«Η ημέρα αυτή είναι σημαντική για εμάς. Είναι μεγάλη η τιμή να βρίσκεται στην πόλη μας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και να ανακηρύσσεται Επίτιμος Δημότης» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μπέος.

error: Content is protected !!