«Παράθυρο στον κόσμο»: Έκθεση φωτογραφίας του  Σπύρου Λαζάρου στο Χώρο Τέχνης  δ.

stergiou
fotou
728x110 3

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Παράθυρο στον κόσμο» του Σπύρου Λαζάρου θα εγκαινιαστεί  το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 στις 13:30μεσημέρι στο Χώρο Τέχνης « δ. » (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος Βόλος). Η έκθεση που περιλαμβάνει φωτογραφίες μικρών και μεγάλων διαστάσεων αφορούν στην αποτύπωση συναισθημάτων και αισθήσεων χωρίς την παρέμβαση τεχνικών μέσων υπηρετώντας την τέχνη όπως αυτή αποδίδεται χωρίς επιτήδευση. Ο δημιουργός – λήπτης λειτουργεί ως μεσάζων στην απόδοση αλλά και στην καθημερινότητά καθώς η φωτογραφία δεν είναι το κύριο επάγγελμά του.

Ο Σπύρος Λαζάρου γεννήθηκε τον Απρίλη του 1957 στην Αθήνα  στο Παλαιό Φάληρο. ¨Όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος λέει « … Σπούδασα Ιατρική στο Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη τις εποχές που πολλούς γιατρούς ονόμαζαν ιατροφιλόσοφους.  Το πέρασμα μου απο το Yale στην Αμερική με έβαλε για τα καλά δίπλα στις γυναίκες και τα προβλήματα τους.   Απο τότε που γεννήθηκα και για πολλά χρόνια ήμουν εκτεθειμένος στην φωτογραφική μηχανή του πατέρα μου, που ήταν ο αποκλειστικός φωτογράφος  όλης της οικογένειας

728X100

Ξεκίνησα να φωτογραφίζω στα φοιτητικά μου χρόνια ,όταν έπεσε στα χέρια μου μία  Zenit E. Ακόμα δεν ξέρω αν τον αντέγραφα η τον ανταγωνιζόμουν. Αρχισα να βλέπω την φωτογραφία διαφορετικά, όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 επέλεξα τον  Πλάτωνα Ριβέλλη σαν δάσκαλο μου.

Εκτοτε μετέχω ενεργά σε όλες τις  ομαδικές Εκθέσεις και Εκδηλώσεις του Φωτογραφικού Κύκλου.  Παρουσιάζω στο Βόλο και ειδικά στην gallery  δ.  το αποτύπωμα της φωτογραφικής αναζήτησης μου « ένα παράθυρο στον κόσμο »

Πριν 2 χρόνια στον ίδιο φιλόξενο χώρο τα ‘’Φωτογραφικά Ζεύγη’’ του Μιχάλη Πολιτόπουλου και της Λίας Ζανή άνοιξαν ένα παράθυρο μέσα απο το οποίο σήμερα η ίδια πάλι παρέα  με τον Πάνο Ροζάκη ρίχνει το βλέμμα της .

Η έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Λαζάρου «Παράθυρο στον κόσμο» θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου και θα λειτουργεί  ,

ΤΡ. , ΤΕΤ. , ΠΕΜΠ. , ΠΑΡ. 11:00  – 14:00  και  19:00 – 21:00 ΣΑΒΒ.  11:00 – 14:30   ΚΥΡ. κ΄ ΔΕΥΤ. κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.

error: Content is protected !!