ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών για τους υποψηφίους των Λυκείων

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών διαγωνίστηκαν σήμερα οι 1482 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια, στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών με θέμα της δημοκρατία. Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στο 7ο ΓΕΛ Βόλου όπου λειτουργεί εξεταστικό Κέντρο καθώς ο διευθυντής του σχολείου, πατήρ Ιωάννης Μανίκας, συνταξιοδοτείται με εκατοντάδες παιδιά να έχουν περάσει ως υποψήφιοι από το συγκεκριμένο σχολείο. Τη συνεισφορά του πατέρα Μανίκα στην εκπαίδευση εξήρε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου και μέλος της Επιτροπής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Αρετή Τζανετοπούλου. “Ο πατέρας Ιωάννης παίζει σπουδαίο ρόλο στο ηθικό των παιδιών, και δίνει πολύ δύναμη και κουράγιο στα παιδιά” τόνισε.

KEN 1

Σε ότι αφορά τη σημερινή διαδικασία, όλα κίνησαν ομαλά. Τα θέματα ήλθαν στις 8:31 π.μ. και στις 9:08 τα παιδιά ξεκίνησαν να γράφουν. Το θέμα κρίθηκε βατό από τους φιλολόγους και μεταξύ των ΣΟΣ, ενώ σήμερα δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση υποψηφίου που να έχει μαζί στην τάξη το κινητό του.

“Το θέμα αφορούσε τη δημοκρατία, ένα ενδιαφέρον θέμα, με ζητήματα στην έκθεση όσον αφορά το δημοκρατικό πολίτη  και τι πρέπει να κάνει το σχολείο για να δημιουργήσει δημοκρατικούς πολίτες” ανέφερε η κ. Τζανετοπούλου. “Πρόκειται για ένα θέμα πολύ σημαντικό για τον προβληματισμό των νέων. Όσον αφορά τις ασκήσεις, ήταν διαβαθμισμένες κατά τη γνώμη μου και αφορούσαν ύλη όλων των τάξεων του Λυκείου”, εξήγησε.

Από την πλευρά της η Ασπασία Μπάσιου, διευθύντρια του Λυκείου Καναλίων και μέλος της Επιτροπής ανέφερε ότι όλα κύλησαν ομαλά. “Προφανώς κάποιο άγχος μπορεί να υπάρχει σε μαθητές και γονείς, ευχόμαστε σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία, με ηρεμία να αντιμετωπίσουν αυτή τη μάχη για τις εξετάσεις. Και αυτή τελειώνει την ημέρα που δίνουν το τελευταίο μάθημα και σίγουρα δεν θα είναι η μοναδική”.

Οι απόντες στη σημερινή διαδικασία ήταν κυρίως υποψήφιοι παλαιοτέρων ετών.

error: Content is protected !!